Görüş Bildir
Haberler
Bahçeli'den AK Partili Ünal'ın 'Harf Devrimi' Eleştirisine Sert Yanıt: 'Tarifsiz Yanlışın Pençesinde'

etiket Bahçeli'den AK Partili Ünal'ın 'Harf Devrimi' Eleştirisine Sert Yanıt: 'Tarifsiz Yanlışın Pençesinde'

Emre Ordu
25.10.2022 - 11:39 Son Güncelleme: 25.10.2022 - 13:38

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dil devrimini hedef alan AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal'a yanıt verdi. Bahçeli 'Cumhuriyet'in Türk kültürüne, diline ve düşünme setlerimize zarar verdiğini iddia edenler talihsiz, tarifsiz ve temelsiz yanlışın pençesindedirler' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, isim vermeden AK Parti'den ve milletvekilliğinden istifa eden ve İYİ Parti'ye geçeceğini duyuran Eşref Fakıbaba'yı hedef aldı. MHP Lideri 'Siyasi muhitler arası sürekli göçenlerle işimiz olmaz. Biz bakacak yüze basmayız, bastığımız yüze asla bakmayız” dedi.

"Türk Tabipleri Birliği'nin kapısına kilit vurulmalı"

"Türk Tabipleri Birliği'nin kapısına kilit vurulmalı"

Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kimyasal silah kullandığı iddialarına sert çıkan Bahçeli 'Türk askerine düşmanlık düşmana askerliktir. Türk askerine suçlamalarda bulunanlar kansızlardır' dedi. 

Bahçeli, TSK'nın kimyasal gaz silah kullandığı iddiasının araştırılmasını isteyen Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı'yı da hedef aldı. Bahçeli 'Türk Tabipleri Birliği'nin kapısına kilit vurulmalı. Türk düşmanı bir birliğin başında Türk yazılamaz. Türk Tabipleri Birliği Başkanı'nın Türk vatandaşlığından çıkarılması vatansız ve ülkesiz olmaya mahkum edilmesi akla en yakın yollardan birisidir' ifadelerini kullandı.

Mahir Ünal'a tepki gösterdi

Mahir Ünal'a tepki gösterdi
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bahçeli, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal'ın harf devrimini hedef alan sözlerine yanıt verdi. İsim vermeden Ünal'ı eleştirten Bahçeli 'Cumhuriyet’in Türk kültürüne, Türk diline, düşünme setlerimize zarar verdiğini iddia edenler talihsiz, tarifsiz ve temelsiz bir yanlışın pençesindedir. Önyargıların hükmüyle, ideolojik katılıklarla Cumhuriyet’in anlaşılması ve anlatılması mümkün değildir. Bugünkü Türkçemizle düşünce oluşturamayacağımızı söylemek gerçekleri çarpıtmaktır, nesnel gelişmelere aykırıdır, dilimizi karalamaktır, nihayetinde özgüven eksikliğidir' dedi.

Mahir Ünal ne demişti?

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal geçtiğimiz günlerde Kahramanmaraş'ta düzenlenen bir etkinlikte konuşmuştu. Tarihteki en sert kültürel devrimin Türkiye’de yaşandığını savunan Ünal 'Mesela Fransız Devrimi her şeyi yıkmıştır ama lügate yani dile dokunmamıştır. Yine en sert devrimlerden bir tanesi Mao'nun Çin’de yaptığı kültürel devrimdir ve o da dile dokunmamıştır. Ama maalesef bir kültür devrimi olarak cumhuriyet bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi, hasılı bütün düşünmemizi yok etmiştir' ifadelerini kullanmıştı. Ünal'ın sözleri tepki çekmişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
84
19
8
5
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Yönetici Bilal

Atasözü: it iti ısırmaz. Birbirlerine cilve yapıyorlar.

Becooo17

Hayret ilk defa milliyetçilik yapmış. Andımız da falan sesi çıkmamıştı.

Bozkurt

Tarifsiz, talihsiz ve temelsiz bir yanlışla ittifaksınız yalnız. Aynısının gafleti.