Görüş Bildir
Haberler
Babacan'ın Danışmanı Reuters'a Konuştu: 'Gül'le Birlikte Yeni Partiyi Sonbaharda Kuracak'

Babacan'ın Danışmanı Reuters'a Konuştu: 'Gül'le Birlikte Yeni Partiyi Sonbaharda Kuracak'

Reuters haber ajansına konuşan Ali Babacan'ın danışmanlarından bir isim, eski başbakan yardımcısı ve ekonomi bakanının, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le birlikte yeni partiyi büyük ihtimalle sonbaharda kuracağını söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

BBC Türkçe'nin aktardığına göreAli Babacan'ın danışmanlarından biri, Babacan'ın ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün son baharda yeni bir parti kuracağını öne sürdü. Adının açıklanmaması koşuluyla Reuters'a konuşan danışman, 'Yeni parti AKP'nin ilk yıllarındaki politikalarını savunacak' dedi. Ayrıca danışman Babacan ve Gül’ün partiyi altı ay gibi bir sürede kurmayı düşündüklerini, fakat AKP’nin 31 Mart yerel seçimlerinde Türkiye’nin en büyük kentlerini kaybetmiş olmasının süreci hızlandırdığını aktardı.

AKP milletvekilleriyle görüşülüyor

AKP milletvekilleriyle görüşülüyor

Babacan'ın ekibine yakın olduğu belirtilen danışman, Meclis'teki AKP milletvekilleri de dahil bazı siyasetçilerle ve akademisyenlerle görüşmeler yürütüldüğünü belirtti. Aynı danışman, AKP'nin Meclis grubundan ayrı bir grup çıkarılabileceğini söyledi ancak kaç milletvekilinin istifa edebileceği konusunda bir sayı vermedi. Ayrıca 'bazı sürpriz isimlerden de destek beklediklerini' de açıkladı.

Bir partinin TBMM'de grup kurabilmesi için en az 20 milletvekilinin olması gerekiyor.

'Parti kurma çabalarından haberdarız'

'Parti kurma çabalarından haberdarız'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Konu ile ilgili ulaşılan AKP'li bir yetkili ise yeni parti kurma çalışmalarından haberdar olduklarını söyledi. Adının açıklanmaması koşuluyla Reuters'a konuşan AKP yetkilisi, 'Babacan güçlü ve saygı duyulan bir isim. AKP elbette yeni kurulacak partiden etkilenecektir ancak bu etkinin doğuracağı oy kaybı ile başa çıkabilir' dedi.

AKP yetkisi, partinin İstanbul'da yenilenen seçimin sonuçları ile oluşan yeni tablonun sorumluluğunu alması gerektiğini de vurguladı:

'Devleti yönetmeyi devam ederken, insanların içinde olabileceğimiz bir siyasete geri dönmeliyiz'

'Davutoğlu yeni bir adım atmayı planlıyor'

'Davutoğlu yeni bir adım atmayı planlıyor'

Haberde Davutoğlu’na yakın bir kaynak ise ‘Davutoğlu’nun yeni bir adım atmaya hazırlandığını’ belirtti fakat Davutoğlu’nun Gül-Babacan partisine şimdilik katılmak gibi bir planı olmadığını söyledi.

Haberde yorumlarına yer verilen Oxford Üniversitesi misafir öğretim görevlisi Galip Dalay’ın “AKP’nin toplumun muhafazakar kesimi üzerindeki tekeli kırılmıştır” sözü de aktarıldı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
97
42
24
10
6
4
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Tıntın

Cumhurbaşkanı iken başbakanın kuyruğu olmuş adama, adamın kurduğu partiye "bunlar iyi yönetir yav" diye oy verecek kadar da düştünüz mü? Ulan gerek bu adamla... Devamını Gör

theIdeologie

Akp'nin resetlenmiş versiyonunu göreceğiz yani. İnşallah güncelleme gelmez.

Gitti en az %5 daha kaldı%35.(Abdullah Gül ön planda olursa %10 civarında koparır Akp'den) Akp eriyor.