Görüş Bildir
Haberler
Baba ve Oğulun Kuyuda Ölümünün Ardından İhmal Çıktı

Baba ve Oğulun Kuyuda Ölümünün Ardından İhmal Çıktı

Manisa’nın Salihli ilçesindeki 2 yaşındaki çocuğun ve onu kurtarmak isteyen babasının su kuyusunda hayatını kaybetmesinin ardından büyük bir ihmal çıktı. Kaçak olduğu belirlenen sondaj kuyusunun yaklaşık 6 ay önce sitedeki zeytin ağaçlarını sulamak için açıldığı ancak üzerinin kapatılmadığı öğrenildi. Polis site yöneticisini ve sondaj firması sorumlusunu gözaltına aldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Olay, Manisa’nın Salihli ilçesine bağlı Barış Mahallesi’nde meydana geldi. 2 yaşındaki Batu Demir, babası Aytuğ (35) ve annesi Yağmur Demir ile evlerinin karşısındaki oyun parkına gitti. 

Oyuncak arabasına yaprak koymak için ailesiyle park yanındaki alanda yürüyüşe çıkan Batu, 'Eve dönelim, yoruldum' dedikten kısa bir süre sonra ayağı takılarak 50 metre derinliğindeki kuyuya düştü.

Oğlunun düşmesiyle arkasından kuyuya atlayan baba ve oğuldan 10 saatlik arama kurtarma çalışması sonucunda acı haber geldi. Batu'nun vücudunun tamamının balçıkla kaplı olduğu, babanın ise göğüs hizasına kadar balçığa battığı görüldü. Kuyunun hemen yakınında bulunan parkta, minik çocuğun oynadığı oyuncakların kalması ise yürek burktu.

Üstü kapatılmamış

Üstü kapatılmamış

Manisa Büyükşehir Belediyesine bağlı itfaiye ekipleri ile AFAD, UMKE, polis, jandarma ve Salihli Belediyesi'ne bağlı 60'a yakın personelin görev aldığı kurtarma çalışmasında, ekipler tarafından kepçe ve dozer yardımıyla kuyunun yanına yaklaşık 20 metrelik çukur açılmıştı.

Kaçak olduğu belirlenen sondaj kuyusunun yaklaşık 6 ay önce sitedeki zeytin ağaçlarını sulamak için açıldığı ancak su çıkmadığı öğrenildi. Salihli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında olayla ilgili site yöneticisi Hamza Akiş ile sondaj firması sorumlusu Vasfi Çakır, gözaltına alındı. 

Firmanın, sondaj kuyusunu açıp, yönetime teslim etmesine rağmen üstünün kapatılmadığı tespit edildi. Gözaltına alınan Akiş ve Çakır'ın polisteki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

Kuyu kapatıldı

Kuyu kapatıldı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Aytuğ Demir'in ise babası Mehmet Demir'in de oturduğu siteye 2 ay önce taşındığı öğrenilirken, çiftin 15 Haziran 2020'de evlendiği Batu'nun ise ilk çocukları olduğu öğrenildi.

Baba ve oğlunun ölümünden geriye, olay yerinde çekilen Batu'nun bisikleti ve Aytuğ Demir'in ayakkabının yer aldığı fotoğraf kaldı. Öte yandan kuyu olayın ardından kapatıldı.

Geride mutlu fotoğrafları kaldı

Geride mutlu fotoğrafları kaldı

İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırılan Aytuğ Demir ve oğlu Batu Demir'in otopsi işlemleri tamamlandı. Cenazeler, yakınları tarafından teslim alınarak Manisa Salihli'ye götürüldü.

Geriye ise anne Yağmur, baba Aytuğ ve 2 yaşındaki çocukları Batu Demir’in birlikte çekildikleri mutlu fotoğrafları kaldı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
92
33
8
5
5
5
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Aliye Kocabaş

Annenin acısı tarif edilemez Allah sabır versin baba-oğula rabbim rahmet eylesin elele hakka yürüdüler. Tabi buna sebeb olanlar iki yakaniz bir araya gelmesin.

Zevahir

Onlar öldükten sonra kuyuyu kapatmışlar. Birinin ölmesini beklemişler kapatmak için. Şuraya düşen müşen olursa diye insan kapatmaz mı yahu?

Kzlt

Al işte gel de kafayı sıyırma birilerin sorumsuzluğu aptallığı yüzünden yok yere insanlar ölüyor. O annede yaşamıyor artık.