Görüş Bildir
Haberler
Ayaküstü Karnımızı Doyurduğumuz ve Eşsiz Lezzetiyle Vazgeçemediğimiz Türkiye'nin En Sevilen Sokak Lezzetleri

Ayaküstü Karnımızı Doyurduğumuz ve Eşsiz Lezzetiyle Vazgeçemediğimiz Türkiye'nin En Sevilen Sokak Lezzetleri

Özge Tepe
09.10.2022 - 22:48

Hayatın yoğunluğu içerisinde karşımıza çıkan sokak tezgahlarından çeşit çeşit yiyecekler yeriz. Bölgeden bölgeye bu yiyecekler değişebilse de genelde birbirine benzer. Simit, ıslak hamburger ve kestane gibi sokak lezzetleriyle Türkiye'nin her yerinde karşılaşabilirsiniz. Türkiye'nin en meşhur sokak lezzetleri, yediden yetmişe herkesin severek tükettiği yiyecekler. 

Bu içeriğimizde Türkiye'nin en sevilen sokak lezzetlerini öğrenebilirsiniz.

Simit

Simit

Simit, sabah, öğle, akşam fark etmeksiniz her an tüketilebilen bir yiyecek. Simitin Türkiye'nin her yerinde farklı çeşitleri bulunuyor. Bazı bölgelerde bol susamlı yapılırken bazı bölgelerde ise susamsız simitler yapılıyor. Gevrek bir simit, yanında çay veya ayran ile herkesin karnını acıktırıyor. Öyle ki, karnınız aç olmasa bile sıcak bir simit kokusu aldığınızda karnınız acıkabilir ve simit yemek isteyebilirsiniz.

Kestane

Kestane

Kestane, kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte her sokak başında kendini belli ediyor. Enfes kokusuyla kestane, ağır ağır pişerken yanından geçenleri de kendine hayran bırakıyor. Türkiye'nin her yerinde bulabileceğiniz kestane kebap, sokak lezzetleri listelerinde başı çekiyor.

Islak Hamburger

Islak Hamburger

Yemesi en keyifli sokak lezzetlerinden biri ıslak hamburger. Dışının eşsiz baharatlı sosu ve içinin köftesiyle ıslak hamburger yemeye doyum olmuyor. Üstelik ıslak hamburger, normal hamburgerler gibi bir taneyle de doyurmuyor. Bol bol baharat ve sarımsağıyla damağınızı şenlendiren ıslak hamburger de sokak lezzetleri listelerinde ilk sıralarda yer alıyor.

Kumru

Kumru

Kumru, bir çeşit sandviç ve özellikle İzmir'de çok yaygın. Kumruya Türkiye'nin her yerinde ulaşmak zor olsa da İzmir başta olmak üzere İstanbul, Bursa, Ankara gibi büyük şehirlerde sokakların köşelerinde kumru satıcıları görebilirsiniz. Zengin malzemesiyle kumru, kahvaltıda da öğle yemeğinde de son derece doyurucu.

Boyoz

Boyoz

Çıtır çıtır boyoz, İzmir'in simgelerinden olan bir diğer yiyecek. Tadına doyum olmayan bu hamur işi, İzmir'de kahvaltıların vazgeçilmezlerinden biri. Yanında yumurta, peynir ve zeytin gibi kahvaltılıklarla boyoz, eşsiz bir lezzete dönüşüyor.

Döner

Döner

Döner, Türkiye'de her yerde en çok karşınıza çıkan yiyeceklerden biri. Adım başı bir dönerci görmeniz mümkün. Üstelik döner, Türk insanının bıkmadan yiyebildiği nadir yiyeceklerden biri. İçinde bol bol turşusu ve maruluyla döner, öğle yemeklerinin de vazgeçilmezlerinden biri. Pilav üstü döner, dürüm döner, ekmek arası döner gibi çeşitleriyle sokak lezzeti deyince ilk olarak akla döner geliyor.

Balık Ekmek

Balık Ekmek

Her yerde yapılan balık ekmeğin en iyisi Eminönü'nde yeniyor. Özellikle kalabalığın içerisinde, vapura yetişmeye çalışırken ızgarada pişen eşsiz uskumru ve yeşillikler, aç olmayanı bile acıktırıyor.

Turşu Suyu

Turşu Suyu

Balık ekmek olur da turşu suyu olmaz mı hiç? Balık ekmeğinizle beraber Eminönü'nde satılan meşhur turşu suyunu da mutlaka denemelisiniz. İçindeki küçük küçük turşu parçalarıyla öne çıkan turşu suyu, müptelası olacağınız bir lezzet halini alıyor.

Midye Dolma

Midye Dolma

Çoğunlukla sahil bölgelerinde bulunsa da Türkiye'nin pek çok yerinde midye satıcıları görebilirsiniz. Bol bol limon eşliğinde sunulan midye dolma, bağımlılık yaratan bir lezzet. Tezgahın başında midye dolmaların yarısını bitirene kadar durmanız çok zor.

Kokoreç

Kokoreç

Türkiye'nin her yerinde farklı şekilde yapılan kokoreç, Türk halkının en sevdiği yemekler arasında. Bu sokak lezzeti, 'Bir çeyrek yerim' cümlesiyle yeniyor ve sonu bir tam yemeye kadar gidiyor. Bağımlılık yapan kokoreç, gece vakti bile insanın aklına vurabiliyor.

Tantuni

Tantuni

Mersin'e özgü bir lezzet olsa da ve en güzelleri orada yense bile tantuni, şimdilerde Türkiye'de pek çok yerde bulabileceğiniz bir lezzet. Tantuni, bir taneyle doyurmadığı gibi ne kadar yersen ye kendinden bıktırmıyor. Küçük küçük doğranmış tavuk eti veya dana etiyle buluşan domates, biber, soğan ve maydanozun birleşimiyle tantuni küçük büyük herkesi kendine hayran bırakıyor.

Bardakta Mısır

Bardakta Mısır

Bardakta mısır, yaz aylarında sahillerde ve parklarda satılan bir lezzet. Aslında yalnızca yaz aylarında değil tüm mevsimlerde bulunabiliyor fakat yazlık bölgelerde genelde yaz aylarında satılıyor. Bol tereyağı, tuz ve baharatlarla hazırlanan bardakta mısırı yemeye doyum olmuyor.

Kumpir

Kumpir

Kumpir hiç şüphesiz patatesin en lezzetli hallerinden biri. Pişmiş patatesin içine tereyağı konuyor ve daha sonra üzeri sayısız malzemeyle dolduruluyor. Herkesin kendi damak zevkine göre kumpirini seçebilmesi sayesinde bu lezzet herkese hitap ediyor.

Çiğ Köfte

Çiğ Köfte

Çiğ köfte, bir dönem bir anda popülerleşti ve popülerliğini hiç yitirmedi. Adım başı çiğ köfteci görebileceğiniz gibi kendine has tarzıyla çiğ köfte satıcılarıyla da karşılaşabilirsiniz. Sokak lezzeti olarak çiğ köfte genelde etsiz üretiliyor. Büyük bir çoğunluk da çiğ köfteyi etli değil etsiz tercih ediyor. Çünkü etli çiğ köftenin iyisi genelde bu lezzetin doğduğu topraklarda yeniyor.

Tükürük Köfte

Tükürük Köfte

Tarif edilemez kokusuyla tükürük köfte, köfte ekmek severlerin bir numaralı sokak lezzeti. Izgarada pişen leziz köftelere ulaşmak için ise uzun sıralar beklemeniz gerekebilir. Beklemesi zor olsa da yemesi ayrı bir keyif olduğundan tükürük köfte tüm zorluklara değiyor.

Dondurma

Dondurma

Sıcak yaz aylarında serinlemenin en iyi yolu buz gibi bir dondurma yemek. Külahta veya kasede fark etmez dondurma her haliyle herkesi mutlu ediyor. Vanilyalısından kakaolusuna, çileklisinden şeftalilisine kadar artık çeşit çeşit dondurmalar bulunuyor.

Halka Tatlısı

Halka Tatlısı

Simit satıcılarının tezgahlarında bu şerbetli tatlıları da görebilirsiniz. Halka tatlısı, çıtır çıtır olmasıyla yiyen herkesi kendine hayran bırakıyor. Türkiye'de her yerde bulabileceğiniz halka ve lokma tatlılarına İzmir'de de sık sık rastlayabilirsiniz.

Meyve Suyu

Meyve Suyu

Taze sıkılmış buz gibi bir meyve suyu, başta pazar yerleri olmak üzere sahillerde ve daha pek çok yerde karşılaşabileceğiniz sokak lezzetleri arasında yer alıyor. Karaduttan vişneye, elmadan muza kadar çeşit çeşit taze sıkılmış meyve suyu bulabilirsiniz.

Nohut Pilav

Nohut Pilav

Nohut pilav, Türkiye'nin en sevilen sokak lezzetleri listesinde. Aslında klasikleşmiş nohut pilav çok sevilse de tavuklu nohutlu pilav, mısırlı pilav gibi çok çeşitli seçenekler artık tezgahlarda kendine yer ediniyor. Türk halkının en sevdiği yemekler arasında yer alan pilavın en güzel haline İstanbul'da Unkapanı'nda rastalayabilirsiniz.

Buzlu Badem

Buzlu Badem

Çiğ bademin sıcak suda bekletilip daha sonra kabukları soyulup yanına buz parçaları eklenmesiyle hazırlanan buzlu badem, sıcak havaların kurtarıcılarından biri. Bu lezzete genelde Adanalılar alışık olsa da artık Türkiye'nin her yerinde tanınmaya başladı.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
34
12
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Ayaküstü değil artık bu lezzet Fiyatını duyunca insanın başı dönüyor

Bozkurt

Ulaşılabilirlikte yaprak dökümünün başladığı şu dönemde, sene sonuna kalmaz sokaktan çıkıp sosyeteye adım atarlar.

Orhan Ataşalan

Kaç yıllık cızbız köfteyi de Tükürük köfte diye adlandırmışlar ya yuh ilk defa duyuyorum.

Onur Atmaca

Doğru tükürük köftesi denir ona yogurur iken ellerini dilleri ile ıslatıp yogurmaya devam pekala lezzetli olur stadyumdan çıkınca arkadaşlarla muhakkak yeriz