Görüş Bildir
Haberler
Astım Ve Kronik Akciğer Hastalarına ‘Van Gölü Suyu’

Astım Ve Kronik Akciğer Hastalarına ‘Van Gölü Suyu’

Elif Altunten
23.05.2014 - 10:52 Son Güncelleme: 23.05.2014 - 12:43

İstanbul Üniversitesinde yapılan araştırmalar sonucunda Van Gölü suyunun, astım ve kronik akciğer hastalıklarına iyi geldiği tespit edildi.

Volkanik Nemrut Dağı’nın patlaması sonucu bölgedeki tektonik çöküntü alanının önünün kapanmasıyla oluşan Van Gölü, sodalı suyuyla insanlara şifa dağıtıyor. İl Sağlık Müdürü Bilal Acar yaptığı duyuruda, göl suyunun pekçok hastalığa iyi geldiğinin bölge halkı tarafından bilindiğini belirtti.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve Sağlık Müdürlüğünün çalışması çerçevesinde İstanbul Üniversitesi’nde yapılan tahlillerin neticelerinin ellerine ulaştığını ifade eden Acar, sodalı suyun cilt hastalıklarına faydalı olduğunu tespit ettiklerini beyan etti. Acar, şöyle konuştu:

“Göl suyu bilhassa sedef gibi hastalıklara iyi geliyor. Yine güneş ışıklarının 45 derece açıyla göle vurduğu zaman zarflarında göle girmek akciğer, astım, KOAH hastalığına faydalı olduğu tespit edildi. Bundan dolayı göl suyunun sağlığa faydası var ve bunun değerlendirilmesi lazım. Bu suyu tedavide de değerlendirmek lazım. Bununla alakalı doktor arkadaşlarımızın çalışmaları devam ediyor. İnşallah reçetelerimize yalnızca ilaç değil, gölümüzün suyunu da yazacağız.”

haber kaynağı: 724saglik.org/sağlık haberleri

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın