Görüş Bildir
Haberler
Aşk, Tutku, Kaos, Entrika! Aldatma Hikayeleriyle İhanetin Had Safhaya Vardığı 35 Film

Aşk, Tutku, Kaos, Entrika! Aldatma Hikayeleriyle İhanetin Had Safhaya Vardığı 35 Film

ilgilili
11.11.2017 - 12:08 Son Güncelleme: 18.08.2022 - 16:11

İlişkilerde asla affedilmeyen bir hata: İhanet! Çoğu ilişkinin sonunu getiren aldatma konusunu ele almış birbirinden güzel filmleri derledik. 

Hadi hep birlikte bu filmlere göz atalım!

Filmler IMDb'ye göre sıralı, özetler beyazperde.com'dan alıntıdır. İyi seyirler. 🎬

35. Acemi Çapkın (Caprice)

35. Acemi Çapkın (Caprice)

Imdb : 5,9

Clement, kadınlar karşısında utangaç davranan, iki kelimeyi dahi bir araya getiremeyen bir adamdır. Bir gün, mucize eseri hayranı olduğu Alicia adındaki güzel kadınlar birlikte olmaya başlar. Fakat bu olayın keyfini de uzun süre süremez. Sevgilisinin oyunlarından birinde tanıştığı gizemli güzel Caprice ile tanışması Clement'in hayatını değiştirmeye başlayacaktır. Genç adamın, bu gizemli kadına olan ilgisi günden güne artar. Sonunda çareyi en yakın dostu Thomas'tan tavsiye istemekte bulan Clement, olayların kontrolünü iyiden iyiye kaybetmeye başlar.

34. Açık Çek (Hall Pass)

Imdb: 5,9

Rick’ye (Owen Wilson), karısı tarafından başka kadınlarla birlikte olma izni verilir. Böylece Rick ile arkadaşı Fred (Jason Sudeikis) çapkınlık turlarına başlarlar. Film de bundan sonra kopar. Çünkü Rick başka kadınlara kur yaparken eşi de boş durmaz ve başka erkeklere kur yapmaya başlar. Fakat verilen bu “Açık Çek” kahramanlarımızın başına hiç de ummadıkları dertler açacaktır…

33. Aşk (Love)

33. Aşk (Love)

Imdb: 6,0

Enter the Void'in ardından uzun süreli bir sessizliğe gömülen Gaspar Noe, nihayet dördüncü uzun metrajlı filmiyle izleyiciyi selamlıyor. Yeni filmini erotik melodram olarak tanıtan Noe, coşkulu bir şekilde buram buram erotizm kokan bir ilişkinin kucağında kendisini bulan bir erkek ve iki genç kadının öyküsünü perdeye taşıyor. Noe'un olay yaratacak filminin baş rollerinde yer alan isimler ise henüz kesinleşmiş değil!

32. Öteki Kadın (The Other Woman)

Imdb: 6,0

Mutlu ve huzurlu bir evliliği olduğuna inanan Kate King, dışardan bakıldığında gayet sakin bir hayat sürmektedir. Avukatlık yapan Carly ise mükemmel bir ilişkisi olduğuna inanmaktadır. Bir gün Carly, sürpriz yapmak için sevgilisi Mark'ın kapısını çalar ve karısı Kate ile karşılaşır!  Tesadüfen tanışan ve her ikisi de aldatıldığını öğrenen Carly ve Kate tuhaf bir duruma düşmüşlerdir. Zamanla aralarında ilginç bir arkadaşlık gelişmeye başlar. İntikam için planlar kurarken, Mark'ın bir tek onlarla ilişki yaşamadığını fark ederler. Adamın ustalıkla sakladığı gerçekler bir bir ortaya çıkacaktır. Kendilerinden daha genç olan ikincisi sevgilisi Amber'a da durumu anlattıklarında, intikam üçlüsü tamamlanmış olur! Carly'nin acımasızlığı, Kate'in kıvrak zekası ve Amber'ın cazibesi bir araya gelmiştir. Mark'ın yaşa dışı para aktarımlarından haberdardırlar ve bu yolu kullanarak onun hayatını karartmaya ant içerler!

31. Mahremiyet (Intimacy)

31. Mahremiyet (Intimacy)

IMDb: 6.1 

Başarısız bir Londralı müzisyen, hayatın gerçeklerinden uzaklaşmak için haftada bir kez bir kadınla cinsel ilişkiye girmek için buluşur. Ama kadına gittikçe aşık olmaya ve onu sorgulamaya başladığında, ilişkilerini riske atar. Jay başarısız bir evliliğin ardından barda barmenlik yapan birisidir ve başlarda sadece bedensel arzularla birlikte olduğu bu kadına aşık olmaya başlar. Jay, haftada bir kere buluştuğu gizemli kadını her yerde takip etmeye başlar ve bir süre sonra kadın hakkında hiç bilmek istemeyeceği bir bilgiyi öğrenir. Öğrendiği bu sır ilişkilerinin başka bir boyuta taşınmasına neden olur.

30. Aşk Artık Burada Oturmuyor (We Don’t Live Here Anymore)

30. Aşk Artık Burada Oturmuyor (We Don’t Live Here Anymore)

Imdb: 6,3

İki yakın arkadaş arasındaki bir gevezelik, saygın evliliklerine zarar verir. Film Washington’da geçmektedir. İki eski dost Hank ile Jack, birbirlerine çok yakın otururlar ve düzenli bir aile yapıları vardır her ikisinin de ayrı ayrı. Hank yeni bir kitap yazmaktadır ve bu süreçte karısına olan yakınlığında bir gerileme olur ki o esnada karısı Edith’in ihtiyaçlarını farkına bile varmaz. Edith, boşlukta Jack ile yakınlaşır. Durumdan şüphelenen Terry yani Jack’in karısı, onları takip ederek gerçeği anlar. Terry olaya verdiği tepki ile dehşet bir intikam arzusuna kapılır. En güçlü silah da aynı silah olacaktır şüphesiz.

29. En İyi Arkadaşım Evleniyor (My Best Friend's Wedding)

Imdb: 6,3

'En iyi Arkadaşım Evleniyor' filminin ana mottosu, dillendirdiği başlıca tema, hala günümüz gençliğinin diline pelesenk olmuş bir geyiğin de miladı sayılabilecek bir espridir: Karşı cinsteki iki yakın arkadaş birbirine şu şekilde söz verir, tıpkı Michael ve Julianne'nin yaptığı gibi: Eğer 28’lerinde hala kimse ile evlenmemişlerse, birbirleriyle evleneceklerine söz verirler! Julianne 28’ine yaklaşmaya başlayınca, şimdi Chicago’da spor yazarı olan Michael’i araması gerektiğini ve anlaşmalarının sona erdiğini söylemesi gerektiğini düşünürken, Michael Julianne’ı arayarak dört gün sonra evleneceğini haber verir. Bunun üzerine Julianne arkadaşına düğün hazırlıklarında yardım etmek için hemen Chicago’ya gelir. Gelişinin asıl nedeni ise bu evliliği önlemektir. Julianne’ın önünde sadece üç gün kalmıştır. Bu süre içinde Michael ve Kimberly’nin aralarını bozmak için her yola başvurur. Sonunda düğün günü Michael’a onu sevdiğini söyler ve onu öper ancak Kimberly onları izlemektedir. Şimdi Michael’ı çok zor bir karar beklemektedir.

28. Büyük Hata (Chole)

28. Büyük Hata (Chole)

IMDb: 6.3 

Kocasının sadakatsiz olduğundan şüphelenen jinekolog Dr. Catherine Stewart, sadakatini test etmek için Chloe adında bir hayat kadınına kocasını baştan çıkarması için bir teklif sunar. Ancak bir süre sonra üçü arasındaki ilişkiler yoğunlaşır. Catherine'nin çapkın kocasını test etmek için tuttuğu bir hayat kadının üçü arasında bir saplantıya dönüşmesini konu edinen bir ihanet filmidir. Dışarıdan mükemmel görünen çiftin arasındaki çatırdamalar  David uçağını ve sürpriz doğum günü partisini kaçırmasıyla başlar. Catherine de bu bu yüzden eşini test etmek ister ve eşini test etmek isterken kendisini bir anda üçlü bir aşk çıkmazının içerisinde bulur. Bu aşk çıkmazı çifti hiç beklemedikleri bir karmaşaya doğru sürükler.

27. Lust Stories

27. Lust Stories

IMDb: 6.4

Hindistan'ın en büyük dört yönetmeninin modern Hindistan'da aşk, seks ve ilişkileri araştıran dört kısa filminden oluşan bir antoloji filmdir. Zoya Akhtar, Dibakar Banerjee, Karan Johar ve Anurag Kashyap isimli dört yönetmenin çektiği kısa filmler oluşan bir filmdir. Hintli kadınların penceresinden modern ilişkilere değinen bu filmde ilişkilerde yaşanan aşk, cinsellik ve sadakat ilişkileri ele alınır. Her bölümde başka bir ilişkinin yaşadığı sadakat, cinsellik ve aşk ilişkilerinin ele alındığı bir Netflix filmidir.

26. Dönüm Noktası (The Love Affair)

26. Dönüm Noktası (The Love Affair)

IMDb: 6.4 

Kocası, karısının en yakın arkadaşıyla bir ilişkisi olduğunu öğrendiğinde evli bir çift, boşanmanın eşiğine gelir. Daha sonra erkek arkadaşından yeni ayrılan bir avukata danışır. Vince eşinin kendisini aldattığını öğrendiği anda ondan boşanmak ister ve kendisi gibi aldatılmış olan Adie isimli bir avukata danışır. Kendi öngörülerinden ve gönül yaralarından tökezleyen üçü, hayatlarının kavşağında alışılmadık bir ilişkiye yenik düşer ve düşüşlerinin ardından güçlerini yeniden kazanmalarını konu edinen bir filmdir.

25. Tutku Nehri (Young Adam)

25. Tutku Nehri (Young Adam)

IMDb: 6.4 

Bir nehir mavnasında çalışan genç bir serseri, nehirde bulunan ölü bir kadın hakkında itiraf ettiğinden daha fazlasını bildiği gerçeğini saklarken işverenlerinin hayatlarını alt üst eder. Joe, kafasına göre yaşayan serseri bir adamdır ve 1950'lerin İskoçya'sında Glasgow ile Edinburgh şehirleri arasında gidip gelen mavnalardan birinde çalışan bir işçidir. Joe, mavnanın başındaki Lev ile takılmaya başlar ve bir süre sonra Lev'in eşi Ella ile yasak aşk yaşamaya başlar. Bir gün Joe ve Les denizde bir kadının cesedini bulurlar. Bu cesedin Joe ile geçmişten bir bağlantısı olduğu anlaşılır. Ancak Joe'nun bu gizemli ceset ile geçmişten gelen bir bağlantısı anlaşıldığı zaman Joe ile Ella arasında tutkulu bir ilişki başlamış olur.

24. İyi Bir Kız (The Good Girl)

24. İyi Bir Kız (The Good Girl)

Imdb: 6,5

Justine kocası Phil'i, kocası Phil ise Justine'i çok sevmektedir. Artık bir çocuk yapmanın vakti gelmiş gibidir. Ancak ikilinin tüm denemelerine rağmen Justine bir türlü hamile kalmamaktadır. Aklında ise bu sorunun sebebi olarak, kocasının içtiği esrar miktarı vardır. Bir gün beraber çalıştıkları Holden ile aralarında bir çekim oluşur ve Justine, doğru adamın Holden olduğuna karar verir. Ancak bu ilişki de kısa süre sonra Holden'ın bilinmeyen yüzü nedeniyle tehlikeli hale gelecektir.

23. Son Gece (Last Night)

Imdb: 6,6

Evli bir çiftin aşk hayatlarının merkezindeyiz. Joanna ve Michael Reed çifti, iş seyahati dolayısıyla birkaç günlerini ayrı yerlerde geçirmek durumundadır. Ayrı geçen bu gecelerden birinde Michael, kendisine karşı ilgisi olan bir meslektaşı tarafından ‘ayartılır’. Bu sırada eşi Joanna ise eski sevgilisiyle karşılaşmıştır. Karı kocanın ayrı geçen bir gecesinde, gönüllerin başka gönüllere kaydığı bir Son Gece’dir seyirciyi bekleyen…

22. Anna Karenina

Imdb: 6,6

1874 yılında genç ve güzel Anna Karenin yaptığı evlilikle St. Petersburg'un yüksek sosyetesi içerisinde çok iyi bir konuma sahiptir. Kocası Karenin Rus siyasetinin de önemli isimlerindendir. Bir gün erkek kardeşi Oblonsky’den eşi Dolly ile arasını düzeltmesini isteyen ve onu Moskova’ya çağran bir mektup alır. Bu yolculuk esnasında tanıştığı Kontes Vronsky'nin garda kendilerini karşılayan oğlu, genç subay Vronsky ile aralarında bir kıvılcım çakar. Moskova'da karışık aşk üçgenleri arasında düzenlenen büyük bir dans balosunda herkesin bakışları Vronsky ve Anna'nın üzerinde toplanır. Anna, karşı koyamadığı bir aşka doğru sürüklenirken, Vronsky'den kaçıp St. Petersburg’a ve aile yaşantısına dönmesi, ne hakkında çıkan dedikoduları engelleyebilir ne de yüreğinde duyduğu aşkı. Bu arada eşi Karenin, Anna'yı uyarır; halkın gözünde bir skandala yol açmıştır. Ama aşkın seçen kadına karşı Rus halkının iki yüzlülüğü de bu şekilde ortaya çıkacaktır...

21. Sadakatsiz (Unfaithful)

21. Sadakatsiz (Unfaithful)

Imdb: 6,7

Sumner ailesi hayatta hiçbir sıkıntıları olmadan mutlu bir şekilde yaşamaktadırlar. Anne Connie Sumner, iş için New York'ta bulunduğu bir sırada ufak bir kaza atlatır. Yere düşen kadını kaldıran genç Paul, Connie'nin dizinde oluşan yarayı tedavi edebilmek için evine davet eder. Çaresiz kadın teklifi kabul etse de bu durumla ilgili bir ikileme kapılır. Kafasından bu fikirleri atmaya çalışan kadın kendini bir kez daha bu evde bulduğunda işler karışacaktır...

Adrian Lyne tarafından yönetilen filmin başrollerinde Diane Lane, Richard Gere ve Olivier Martinez yer alıyor.

20. Rastlantının Böylesi (Sliding Doors)

20. Rastlantının Böylesi (Sliding Doors)

IMDb: 6.7 

Londralı bir kadının aşk hayatı ve kariyeri, onun için bilinmeyen bir trene binip binmeyeceğine bağlıdır. Bu filmde kadının kaderini belirleyecek iki seçenek de paralel olarak beyazperdeye aktarılır. Zamanlama, kader ve aşk üçgeni üzerine kurulu olan bu filmde zor verilen kararlar ve tekdüze yaşamların neden olduğu modern dünyada yalnızca bir saniyelik bir gecikmenin bile insan hayatını nasıl değiştirdiğini gösterir. Aşk, kader ve aşk kavramları arasında ilerleyen bir yasak, aldatma filmidir.

19. Öldüren Cazibe (Fatal Attraction)

19. Öldüren Cazibe (Fatal Attraction)

IMDb: 6.9

Dan Gallagher; karısı ve çocuklarıyla birlikte mutlu, ideal hayat süren bir avukattır. Dan, karısının şehir dışında olduğu bir gün gittiği partide tanıştığı Alex ile birlikte olur. Dan, bu birlikteliğin bir defaya özel olduğunu düşünse de olaylar düşündüğü gibi ilerlemez. Yalnız Dan'in değil ailesinin de başı Alex yüzünden belaya girer. Evli bir adamın tek gecelik ilişkisi, sevgilisi onu ve ailesini takip etmeye başlayınca, peşini bırakmaz ve adamın hayatını altüst eder. Tüm ısrarlarına rağmen Dan tarafından reddedilen Alex, Dan’ın gitmesini engellemek için her şeyi yapmayı göze alır ve bu durum yalnız Dan'ı değil ailesini de bir tehlikenin içerisine doğru sürükler.

18. Sessiz Amerikalı (The Quiet American)

18. Sessiz Amerikalı (The Quiet American)

IMDb: 7.0 

Yaşlı bir İngiliz muhabir, güzel bir Vietnamlı kadının sevgisi için genç bir ABD'li doktorla rekabet etmesini konu edinen bir filmdir. Savaş sonrası toplumda yaşanan bir aşk hikayesini konu edinen bu filmde suç ve aşk olgularının birbirine ne kadar benzediğine de yer verilir. Vietnam'da Fransa'ya karşı verilen bağımsızlık savaşında London Times'in orta yaşlarındaki İngiliz muhabiri olarak çalışan Thomas Fowler, görevi sırasında Vietnamlı bir kadına aşık olur ancak Londra'daki Katolik eşi sebebiyle sevdiği kadın ile evlenemez.

17. Barselona, Barselona (Vicky Cristina Barcelona)

Imdb: 7,1

Woody Allen, çarpık ilişkiler, kadın erkek gerilimleri ve hayatın şaşırtıcılığı konularında sayısız filme imza attıktan sonra yine kendisine yakışır bir 'özel durum'u sinemaseverlere aktarıyor. Amerikalı Vicky ve Cristina, İspanya'da geçirecekleri bir yaz tatilinde, karşılarına çıkan gizemli bir İspanyol sanatçıdan etkileneceklerdir. Gösterişli sanatçı (Javier Bardem) ve onun güzel fakat 'arıza' eski eşi (Penélope Cruz) ile tehlikeli sularda yüzeceklerdir. Vicky (Rebecca Hall) evlenmek üzere olan ancak muhafazakar ve tutucu bir kadındır. Cristina (Scarlett Johansson) ise cinsel maceralara meraklı, zihni açık, özgür ruhlu bir kadındır. Kaderleri kesişen üç insan arasında doğan yasak aşk ilişkisi kaotik sonuçlar doğuracaktır. Vicky Cristina Barcelona, öyküsünün geçtiği kent olmaksızın düşünülemeyecek bir film olarak karşımıza çıkıyor. Woody Allen aşk ve sanatın sınır tanımazlığını enteresan bir hikaye ile hatırlatıyor.

16. Senden Bana Kalan (The Descendants)

16. Senden Bana Kalan (The Descendants)

IMDb: 7.3 

Bir kara baronu, karısı bir tekne kazasında ciddi şekilde yaralandıktan sonra iki kızıyla yeniden bağlantı kurmaya çalışmasını ve sırada eşi tarafından aldatıldığını öğrenmesini konu edinen bir filmdir. Filmde Matt, Hawaii'li zengin toprak sahibi birisidir ve eşinin tekne kazası sonucu bitkisel hayata geçmesiyle birlikte hayatı altüst olur. Matt, eşi bitkisel hayatta olunca kızları ile zaman geçirmeye çalışır ve aslında çocuklarını hiç tanımadığını fark eder. Matt bir yandan kızları ile bağ oluşturmaya çalışır diğer yandan da kendisine kalan mirasın yüklerinden kurtulmak için çabalar. Tüm bunlarla başa çıkmaya çalışan bir de eşinin onu aldattığını öğrenmesiyle birlikte iyice içinden çıkılamaz bir yola girer.

15. Daha Yaklaş (Closer)

Imdb: 7,3

Yazı, çizi ve editörlük işleri ile iştigal eden her hevesli katip gibi, Dan da yazarlık yapmayı kafasının içinden hevesle geçirmektedir. Ancak şimdilik, sadece ölüm ilanları yazarak hayatını kazanmak zorunda ve düşlerini ertelemektedir. Yazarlık hedefi olan genç bir gazeteci olan Dan, bir gün tesadüf eseri, bir kaza sonucunda Amerikalı Alice ile tanışır. İşte Dan, şimdi ilham perisine kavuştuğunu düşünmektedir. Alice’in hayatından yola çıkarak yazdığı kitap baskıya hazırlanırken, kapak fotoğrafı için gittiği fotoğrafçının Anna’ya aşık olması ve aralarında filizlenen ilişki, işleri biraz karıştırır. Zira yeni boşanmış olan Anna, Dan’in ilgisini karşılıksız bırakır ve Dan sayesinde tanıştığı doktor Larry ile evlenir. Fakat Anna ve Dan arasındaki elektriklenme, ikisinin de sevdiklerini aldatmasına sebep olacaktır. Bu kaçamakların ortaya çıkması ise dörtlünün hayatlarını alt üst eder. İlişkilerin gerçeklerini tüm yalınlığıyla anlatan senaryo, yönetmen Mike Nichols’ın elinde, usta oyuncu kadrosuyla seyri keyifli bir filme dönüşüyor.

14. Aşk Dersi (An Education)

Imdb: 7,3

Onaltı yaşına henüz adım atmış bir genç ergen kız ile otuzlarını devirmiş yakışıklı olgun erkeğin çatışmalı aşk hikayesine hazır mısınız? Altmışlı yılların başında, Beatles'ın Londra'sında, ikinci dünya savaşının izleri tamamen silinmiş ve özgürlük rüzgarları olabildiğince kuvvetli esmektedir. Akıllı ve alımlı bir genç kız olan Jenny, yakında 'kadın olacak olmanın' heyecanını duyumsamaktadır. Bu geçişin eşiğinde olan Jenny (Carey Mulligan); Londra'nın varoş kesimi Twickenham'daki odasında Juliette Greco şarkıları mırıldanmaktadır. Acaba sınırsız özgür ve Gauloise kokulu bir hayata kavuşabilecek midir? İşte aklından geçen bu hayaller eşliğinde, standart Londra yağmurunun kaldırımı ıslattığı tuhaf bir Londra sabahında Jenny'nin rutin hayatı uygunsuz bir aşık olan 30 yaşlarındaki David (Peter Sarsgaard)'in gelişiyle alt üst olur. Parlak bir öğrenci olan Jenny, Oxford'da okuma hakkı kazanmakla, karizmatik ve kendinden yaşça geçkin bir adamın çekici teklifi ve hayatı arasında gidip gelmektedir. Eski kulağı kesiklerden David ile taze öğrenci Jenny'nin muamma dolu aşkı nasıl bir seyir alacaktır?

13. Üç Maymun (Three Monkeys)

13. Üç Maymun (Three Monkeys)

IMDb: 7.3 

Bir aile, yaşadıkları zorlukların üstesinden gelme mücadelesi sırasında büyük bir iletişim kopukluğunun kurbanı olur. Nuri Bilge Ceylan'a uluslararası büyük başarılar getiren filmlerinden bir tanesi olan bu filmin temelinde üç maymunu oynamanın hakikatin var olduğu gerçeğini değiştirmeyeceğidir. Filmde Servet, ıssız bir yolda giderken birinin ölümü ile sonlanan bir trafik kazası gerçekleştirir. Servet ise kendi yerine hapis yatması için o sırada araçta olmayan şoförü Eyüp'e para vererek suçunu üstenmesini sağlar. Servet, kendisi adınsa içeriye giren Eyüp'ün karısıyla birlikte ilişkiye girmeye başlar ve bu durum da bir aile dramına yol açar. Ancak Servet'in yaptıkları yalnızca bir aile dramına yol açmaz aynı zamanda işlerin daha da karmaşık bir hal almasına neden olur.

12. Hayallerin Peşinde (Revolutionary Road)

Imdb: 7,3

Yates'in 1950'ler Amerika'sında geçen öyküsünde modern ilişkilerde yansımasını bulmuş bir soru gündeme getirilir: İki insan birbirinden ayrılmak zorunda kalmaksızın sıradan hayat düzeninden kopmayı başarabilir mi? Frank ile April, kendilerini her zaman çok özel, farklı görmüşler; hayatı yüksek ideallerine uygun şekilde yaşamaya hazır ve istekli olmuşlardır. Bu nedenle lüks evlerin sıralandığı bir cadde olan Revolutionary Road'daki yeni evlerine taşındıklarında kendilerini çevreleyen durağan ortamdan bağımsızlıklarını gururla ilan ederler. O dönemin toplumsal sınırlarını belirleyen tuzaklara asla düşmemeye kararlıdırlar. Ancak Wheeler çifti kendilerini hiç beklemedikleri bir durumun tam içinde bulur: Frank Wheeler rutin bir işi olduğu için sinirleri günden güne bozulan yetişkin bir erkeğe dönüşürken April de istek ve tutkularını bastırmaya çalışan mutsuz bir ev kadını olup çıkar. Sonuç ise tıpkı diğerleri gibi hayallerini kaybetmiş tipik bir Amerikan ailesidir.

11. Vücut Isısı (Body Heat)

11. Vücut Isısı (Body Heat)

IMDb: 7.4 

Ned Racie, tembel ve fırsatçı bir avukattır. Ned Racine, tanıştığı kadınları kullanmayı alışkanlık haline getirmiş birisidir ancak bir gün Matty Walker isimli bir kadınla tanışmasıyla birlikte işler beklediği gibi gitmez. Matty, çok zengin ve varlıklı bir adamın eşidir. Matty de Ned'in ilgisine karşılık verir ve avukat başlarda Matty'i kullanmak için planlar yapar. Ned, kendi çıkarları doğrultusunda bu ilişkiye başlamış olsa da bir süre sonra Matty'nin en başında kurduğu planla asıl oyuna getirilenin kendisi olduğunu anlar. Florida'da kavurucu bir sıcak dalgasının ortasında bir kadın, küçük bir kasaba avukatı olan sevgilisini zengin kocasını öldürmeye ikna ettiği bir ihanet filmidir.

10. Duvak (The Painted Veil)

Imdb: 7,5

Bu aşk hikayesinde Kitty, genç, zeki, utangaç ve biraz da duygusuz bir tavrı olan Dr. Walter Fane ile evlidir. Doktorun uzmanlık alanı enfeksiyona neden olan hastalıklardır. İşine fazlası ile düşkün olması karısının mutsuzluğuna neden olmaktadır ki Walter bunu, karısının kendisini aldatmakta olduğunu keşfettiğinde bile anlayamaz. Aksine intikam arzusu ile dolar. Dahası bu konuda öylesine acımasızlaşır ki bu intikamı farklı bir yöntemle gerçekleştirmeyi planlar. Çin’de herkesi öldüren bir kolera salgınının olduğu bir köyde hekimlik yapmayı kabul eder. Karısı da onunla gitmek zorundadır. Ölüm döşeğinde var olmaya çalışan bu köydeki insanlar arasında deneyimleyecekleri hayat onlar için de büyük bir dönüşüm anlamını taşımaktadır.

9. Gözü Tamamen Kapalı (Eyes Wide Shut)

9. Gözü Tamamen Kapalı (Eyes Wide Shut)

IMDb: 7.5 

Manhattanlı bir doktor, karısının karşılanmayan özlemini itiraf etmesinin ardından tuhaf, gece boyu süren bir maceraya atılır. Bill Harford ve karısı Alice Harford dışarıdan son derece mutlu görünen bir çifttir. Ancak bir gün katıldıkları bir davette Alice başka insanlarla samimi sohbetler eder ve bu durum hem Bill'i sinirlenir hem de yaşanan bu duruma tuhaf bir tepki göstermesine neden olur. Bill, o davetten sonra kimliğini cinselliğe teslim eder ve garip düşüncelerle dolu cinsellik yoluna eşi ile birlikte savrulmaya başlar. Film aynı zamanda Stanley Kubrick'in son filmi olması bakımından da önemli bir yere sahiptir.

8. Tutku Oyunları (Little Children)

8. Tutku Oyunları (Little Children)

Imdb: 7,6

Amerika’nın banliyösünde “Madam Bovary” nin yankıları. Sarah, bir reklam müdürü ile yaptığı sevgisiz bir evliliğin içinde savrulurken kızı ile parkta, havuzda uzun saatler geçirerek daha fazlasını elde etmek istemektedir. Brad, bir belgesel yapımcısı ile evli olan olgunlaşmamış bir ev erkeğidir. Ronnie, hapisten henüz çıkmıştır ve yaşlı annesi May ile birlikte yaşamaktadır. Larry emekli bir polistir ve Ronnie’nin kaçmasına engel olmuştur. Sarah ve Brad kesişirler. Ronnie ile Larry’nin şeytanları vardır. Brad’in bar için çalışması gerekir ve Larry işini kaybeder. Ronnie’nin annesi de oğlunun bir kız arkadaşa ihtiyacı olduğunu düşünmektedir. Sarah, daha fazla bu mutsuz hayatın içinde sıkışık yaşamak istememektedir. Film boyunca tüm bu karmaşık hikayelerin, her birini nereye götüreceği merak konusu olur.

7. Yasak İlişki (The Bridges of Madison County)

Imdb: 7,6

Yılların eskitmeyi bir türlü başaramadığı iki Hollywood efsanesi; bol ödüllü sanatçılar, Clint Eastwood ve Meryl Streep, 'Yasak İlişki' adlı bu filmde başrolleri paylaşıyorlar. Iowa-Madison County'de mütevazı bir hayat süren, evli bir kadının bir yasak aşk sarmalına dolanmasının anlatıldığı Yasak İlişki'de fotoğrafçı Robert'a gönlünü kaptıran evli ve çocuklu Francesca'ın dramını izleyeceğiz. Eşi ve çocukları kasaba dışındayken aşkını doya doya yaşayan Fran, bir yandan da evliliğini sorgulamaya başlamıştır. Robert James'in bestseller romanından uyarlanan filmde Streep, en iyi kadın oyuncu dalında Oscar'a aday gösterilmiştir.

6. Ananı Da! (Y Tu Mamá También)

6. Ananı Da! (Y Tu Mamá También)

IMDb: 7.7 

Meksika'da iki genç erkek ve çekici bir kadın ile yolculuğa çıkar ve hayat, arkadaşlık, seks ve birbirleri hakkında bazı şeyleri öğrenirler. Meksika yapımı bu yapım, gençlerin çıktıkları yolculuktaki deneyimlerine odaklanan ve yaşadıkları dünya ile birlikte kendilerini ve birbirlerini keşfetmelerini anlatan bir yapımdır. Meksikali 17 yaşındaki iki gencin onlardan yaşça büyük arkadaşları Luisa ile girdikleri üçlü ilişki ve aşk çıkmazını konu edinen bir filmdir.

5. Maç Sayısı (Match Point)

Imdb: 7,7

Bir tenis maçında topun çizgiye yaklaştığı anlar vardır. Biraz da şansın yardımıyla top içeri düşebilir ve kazanırsın? Ya da ileri gider ve kaybedersin? Gerçek bu kadar basit midir? Bir tenisçi olan Chris hayatı boyunca şansı yaver gittiği için kıskanılmıştır. Özellikle en yakın arkadaşı Tom'un kız kardeşi Chloe ile evlenmeye kalkıp büyük bir servetin ortaklarından biri olma şansını yakalayınca. Chris'in hayatının en mutlu günleri olması gereken evlilik aşamasında hayaller, Tom'un rüyaları bile süsleyecek derecede güzel nişanlısı ile tanışınca sona erer. Hayranlık kısa süre sonra takıntı boyutunda tutkuya dönüşecek ve Chris'i zor bir seçime zorlayacaktır.

4. Benim Adım Aşk (I am Love)

4. Benim Adım Aşk (I am Love)

Imdb: 8,0

'Yatmadan Önce 100 Fırça Darbesi' ile tanınan İtalyan yönetmen Luca Guadagnino'nun Oscar'a da aday olan filmi 'Benim Adım Aşk', İtalya'da tekstil işiyle uğraşan zengin bir ailenin trajik öyküsünü anlatıyor. Ailenin hasta büyükbabası işi oğlunun ve torununa bıraktığını ilan eder. Evin Rus asıllı gelini Emma (Tilda Swinton) hem kocasının ve oğlunun iş seyahatleri hem de kızının evi terketmesi yüzünden kendini yalnız hisseder. Aşkı Antonio ile tanışan Emma kendini yeni bir dünyada bulur. Burjuvazi, aşk ve tutku üçgeninde gelişen trajik bir aşk hikayesi.

3. Aşk Zamanı (In the Mood for Love)

3. Aşk Zamanı (In the Mood for Love)

IMDb: 8.1 

İki komşunun eşlerinin kendilerini aldattığını fark etmesini ve bu yasak aşkın iki kişi arasındaki aşkın alevlenmesine engel olan bir hikayenin anlatıldığı filmdir. İkisi de eşlerinden bağımsız bir şekilde eşya taşımaktadırlar. Günden güne birbirleriyle yakınlaşmaya başlayan ikili bir süre sonra tuhaf bir gerçekle karşı karşıya kalacaktır. Bu da eşlerinin de birlikte oldukları gerçeğidir. Aldatılan iki kişi arasında da aşk başlar ancak aşkları önünde büyük bir engel vardır. O da hala evli oldukları gerçeğidir ve her ne kadar eşleri onları aldatmış olsalar bile onlar da aynısını yapmak istemez. Aldatma kavramı etrafında şekillenen bir umutsuz aşk hikayesini konu edinen bu film hem ihanet hem de yasak aşk gibi birçok kategoride sevilen bir yapımdır.

2. Cinayet Var (Dial M for Murder)

2. Cinayet Var (Dial M for Murder)

IMDb: 8.2

Eski bir tenis yıldızının kendisini aldatan karısı için düzenlediği cinayet planını konu edinen bir filmdir. Tony Wendice, eski bir profesyonel tenisçidir ve varlıklı eşi Margot ile birlikte Londra'da lüks bir yerde yaşar. Tony, kariyerini eşi istemediği için bitirmiştir ve bir gün eşinin kendisini Mark Halliday isimli bir yazarla aldattığını öğrenir. Aldatıldığını öğrenmesiyle birlikte Tonny eşini öldürme planları yapar. Kusursuz bir plan oluşturduğunu zaman da planı uygulamaya çalışır ancak aksilikler peşini bırakmaz.  Tony cinayet planını anlatmak için yanlış bir numarayı arar ve bu da işlerin iyice karşımasına neden olur. Tek planda dar bir atmosferde geçen bu filmde özetle kendisini aldatan eşine kusursuz bir cinayet planı hazırlayan ancak bu planı uygulamaya geçiremeyen bir adamın hikayesi konu edinilir.

1. Amerikan Güzeli (American Beauty)

Imdb: 8,4

Amerikan Rüyası’nın en büyük taşlamalarından biri olan filmde orta sınıf bir Amerikan ailesinin içinde bulunduğu çöküntü ve dağılmayı konu alır. Lester, kızıyla ve orta yaş bunalımındaki karısıyla iletişim kurmakta başarısızlığa uğrayan, rutinlerle dolu yaşamından tiksinerek yaşlanan bir babadır. İşini bırakıp zamanını hiç yapmadığı gibi değerlendirmeye başlayarak yeniden genç hissetmeye çalışırken, henüz onaltı yaşındaki kızının, güzeller güzeli arkadaşı Angela ile arasında tuhaf bir cinsel gerilim doğar. Bu ilişki kızı ve karısıyla arasındaki zaten kopuk olan bağı koparacak, her bir aile ferdini farklı kaderlere sürükleyecektir.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
47
28
15
9
9
8
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın