Görüş Bildir
Haberler
Aşırı Antrenman Yaptığınızın Belirtileri ve Etkileri

Aşırı Antrenman Yaptığınızın Belirtileri ve Etkileri

Umut Soy
23.07.2014 - 03:12 Son Güncelleme: 23.07.2014 - 09:51

Aşırı Antrenman Yaptığınızın Belirtileri ve Etkileri

Antreman yapmayi cok seviyorsunuz ve her gun spor salonundasiniz.Her gun bir sekilde sporun icindesiniz.Hersey mukemmel gidiyor.Vucudunuz gelisiyor ve istediginiz oluyor.

Ama bir noktadan sonra artik kendinizi motive hissetmiyorsunuz.Artik antremanlarinizdan sonra yeterince enerjik hissetmiyorsunuz.Artik vucudunuzun gelismedigini dusunmeye basliyorsunuz ve yavas yavas spordan soguyorsunuz.

Butun bu hislerinizin sebebi asiri antreman yapmaniz.Artik bu calismaya vucudunuzun yeteri kadar tepki vermedigini dusunmeye basliyacaksiniz.

Aşırı Antrenman Sendromu Nedir?

Asiri antrenman sendromu vucudunuzun kaldirabileceginden daha fazla antrenman yapmaktir.Tabiki vucudunuzu sekile sokmak istiyorsaniz limitlerinizi zorlamalisiniz.Her gecen gun uzerinz koyarak ilerlemelisiniz.Fakat bu olayi dinlenmeden devam ettirirseniz vucudunuzda bitkinlik baslar.Sadece fiziksel olarakta hissetmessenizi bu bitkinligi ayni zamanda psikolojik olarakta bitkin olursunuz.

Sebepleri:

Birkez daha tekrarliyorum.Vucudunuz idman sirasinda degil,dinlendiginiz surecte gelismektedir.Eger idmanlari vucudunuza dinlenme firsati vermeden tekrarliyorsaniz vucudunuz zarar gormeye baslar.Gelismek yerine kas kaybi ve ilerleyen seviyelerde sakatlanmalara yol acabilir.Antrenmanlariniza tam gaz devam ederken bitkinlik hissetmeye baslarsaniz vucudunuza dinlenmek icin firsat verin.

Belirtiler:

Asiri antreman sendromunun bircok belirtisi vardir.

  • Zihinsel ve fiziksel yorgunluk

  • Performansta düşüklük

  • Uyku problemleri

  • Cinsel istekte düşüklük

  • İştah kapanması

  • Daha sık hastalanmak

Önlemenin Yolları:

Vucudunuzun dinlenmesine izin verin.En az haftada bir gun spora ara verin.Programlarinizdaki periyotlari vucudunuza uygun ayarlayin ve periyot aralarina dinlenme koymayi unutmayin.Antrenman gunlugu tutabilirsiniz.Boylece gelisiminizi takip edebilirsiniz.

Kaynak: http://www.fitnessdestek.net/2014/07/...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın