Görüş Bildir
Haberler
Asgari Ücret 2022 Netleşti mi! İşte Asgari Ücret Rakamları...

Asgari Ücret 2022 Netleşti mi! İşte Asgari Ücret Rakamları...

Asgari ücret yalnızca asgari ücret alanları ilgilendirmiyor. Asgari geçim indiriminden dolayı tüm çalışanlar az ya da çok asgari ücretten etkilenecek. Asgari ücret ne kadar soruları, 2022 yılına günler kala binlerce kişinin gündeminde yer almaya devam ediyor. Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren asgari ücret zam toplantıları da başladı. İlki 1 Aralık'ta yapılan toplantının ikincisi de 7 Aralık tarihinde gerçekleştirildi. Asgari ücret 2022 zammı için yüzde 30 ile yüzde 45 arasında uzlaşma sağlanmaya çalışılırken, Türk-İş Başkanı Ergun Atalay'dan flaş bir açıklama geldi: Kamuoyunda oluşan rakamların altına 'evet' demeyiz! Peki, Asgari ücret 2022 ne kadar olacak? Asgari ücret zammı ne zaman açıklanacak? İşte, asgari ücret zammı hakkında son durum...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Asgari ücret tespit komisyonu salı günü 2022'de geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında ikinci kez bir araya geldi. Asgari Ücret Tespit Komisyonunun ikinci toplantısı, Türk-İş'in ev sahipliğinde yapıldı. Beklentiler yüzde 30’un üstü ve yüzde 45’in altında yoğunlaşırken Türk-İş Başkanı Atalay, “Oluşan rakamların altına evet demeyiz” dedi. Peki asgari ücret ne kadar olur?.

Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

1 Aralık'ta başlayan Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplantıları devam ediyor. 7 milyon kişinin odaklandığı, dolaylı olarak 30 milyon kişiyi ilgilendiren asgari ücrete ilişkin görüşmeler sürüyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını 7 Aralık'ta gerçekleştirildi. Üçüncü toplantı ise 9 Aralık Perşembe günü saat 10.00'da TİSK binasında yapılacak. Asgari ücret 2022 maaşlarına yönelik artış beklentisi ise yüzde 30'ların üzerine çıktı.

Kritik Eşik 4 Bin TL!

Kritik Eşik 4 Bin TL!

İşçi tarafı asgari ücretin 4 bin liranın altına indirilmemesini istedi. Türk-İş Bakanı Ergun Atalay, 'Bize de memurlara da enflasyonun üzerinde bir zam olduğu zaman devlet onları veriyor. Bakan Beyin ifadesine göre enflasyonun üzerinde ne varsa kümülatif onu tamamlamayı düşünüyorlar. İşçiyi bunun dışında tutmaları mümkün değil' dedi. Kamuoyunda oluşan rakamların ortada olduğunu ifade eden Atalay, 'Bu rakamların altında bir şeye 'evet' dememiz mümkün değil. İnşallah umduğumuz gibi olur. Hep beraber zevkle imzalarız. 7 milyona yakın insan bununla geçinmeye çalışıyor. Aileleriyle birlikte 30 milyonun üzerine kişi. Yani ülkenin üçte birinden daha fazla' açıklaması yaptı. Uzmanlara göre de asgari ücretin yüzde 30'un altına inmesi ve yüzde 45'in üzerine çıkması zor görünüyor. Kritik eşiğin 4 bin lira olduğu belirtiliyor.

Asgari Ücret Zam Pazarlığında 4 Kriter

Asgari Ücret Zam Pazarlığında 4 Kriter

Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder'in başkanlığında gerçekleşen ikinci toplantıda, sosyal güvenlik prim gelirlerini etkileyen temel gösterge olan asgari ücret pazarlığında 'yaşam maliyeti, salgın döneminde ülkenin genel ekonomik durumu, gerçekleşen ve hedef enflasyon, refah payı' olmak üzere 4 parametre öne çıktı.

Başkan Erdoğan: İşçimizi Zora Sokmayacağız

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 'İşçimizi zora sokmayacağız. En uygununu, en ideal olanını gerek brüt gerek net masaya yatıracak nihai kararımızı vereceğiz. İşverenin de bu alınan kararla memnun olması lazım' açıklaması yaparken 2022 zammına yönelik beklentiler yüzde 30'u geçti. Kasım ayı enflasyonu ve 5 aylık 10.48'lik oran asgari ücretteki pazarlıkları da değiştirdi. Enflasyonun üzerinde ve refah payı ile birlikte yapılacak hesaplamalarda artış oranının yüzde 30'u geçmesine kesin gözüyle bakılıyor. Vergi destekleriyle rakam daha da yükselebilecek.

Toplantı Öncesi Bakanla Görüştü

Toplantı Öncesi Bakanla Görüştü

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, asgari ücret konusunda toplumun beklentilerinin yüksek olduğunu vurgulayarak memura olduğu gibi işçiye de ek refah artışı yapılmasını istedi. Türk-İş'in de yüzde 40'ın üzerinde artışla 4 bin lirayı işaret ettiği belirtiliyor..

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ikinci toplantısı dün Türk-İş ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Yarın TİSK'te yapılacak üçüncü toplantıda Türkiye İstatistik Kurumu da asgari ücret hesaplamasını sunacak..

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, toplantı öncesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'le yaptığı telefon konuşmasında bekledikleri rakamı iletirken, memura olduğu gibi işçiye de ek refah artışı yapılması gerektiğini söyledi..

Edinilen bilgiye göre işçi tarafı asgari ücretin 4 bin liranın altına indirilmemesini istedi. Atalay, 'Bize de memurlara da enflasyonun üzerinde bir zam olduğu zaman devlet onları veriyor. Bakan Beyin ifadesine göre enflasyonun üzerinde ne varsa kümülatif onu tamamlamayı düşünüyorlar. İşçiyi bunun dışında tutmaları mümkün değil' dedi..

Kamuoyunda oluşan rakamların ortada olduğunu ifade eden Atalay, 'Bu rakamların altında bir şeye 'evet' dememiz mümkün değil. İnşallah umduğumuz gibi olur. Hep beraber zevkle imzalarız. 7 milyona yakın insan bununla geçinmeye çalışıyor. Aileleriyle birlikte 30 milyonun üzerine kişi. Yani ülkenin üçte birinden daha fazla' değerlendirmesini yaptı..

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
5
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın