Görüş Bildir
Haberler
Aşık Olanların Mutlaka Yaşadığı 15 Aşama

Aşık Olanların Mutlaka Yaşadığı 15 Aşama

Bes Tial
06.08.2014 - 13:52 Son Güncelleme: 06.08.2014 - 14:59

Aşık olmanın aşamaları

Genellikle bir önceki aşkınız kötü sonlanmıştır ve aşk acınız dineli çok olmamıştır. Belki de halen aşk acısı çekiyorsunuzdur. Önceden hiç aşık olmamış bile olabilirsiniz. Aşk acısı çekiyorsanız muhtemelen yeni bir aşk istemiyorsunuzdur. Fakat aşk bu. İstesek de istemesek de geliyor. O aşık olacağınız kişi muhtemelen daha sonra da görebileceğiniz bir yerden olur. Okulunuzdan, iş yerinizden, arkadaş ortamınızdan olması olasıdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Aşama 1: Onu gördüğünüz ilk an

Aslında o kadar da büyük bir tepki olmaz. Sadece bakarsınız ve içinizden güzel kızmış / erkekmiş dersiniz.

Aşama 2: Tanışma.

Onunla tanışırsınız ve ona içiniz ısınır. İyi biri olduğubu düşünürsünüz. Belki de öyledir, hiç belli olmaz. Bence bu aşama da ona çıkma teklif etmelisiniz. Çünkü git gide onunla konuşmanız zorlaşacak.

Aşama 3: Onu fazla düşündüğünüzü farketmeniz.

Çok fazla görüşmeseniz de, hatta hiç konuşmasanız bile onu sürekli düşündüğünüzü farkedersiniz. Onu gerçekten kusursuz biri olarak görmeye başlarsınız.

Aşama 4: Ona aşık olduğunuzu kabullenmeniz.

asset-7.soup.io

Artık ona aşıksınız. O sizin sürekli aklınızda ve siz bunun farkındasınız. Bir süre hiç birşey yapmadan sadece seversiniz ama sonra birşeyler yapmaya başlayacaksınız.

Aşama 5: Ona aşık olduğunuzu dostunuza söylemeniz.

Aşkınızı o kadar süre içinizde tutamazsınız. Bu sizi yiyip  bitirir. Bu duygunuzu en yakın arkadaşınızla paylaştınız.  Yapacağınız en iyi hareket de budur. Artık o size yardımcı olacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Aşama 6: Onun yanında konuşamamanız.

Gerçekten çok ama çok berbat bir durumdur. Onu etkilemeye çalışırken çok feci bir şekilde saçmalarsınız. Aklınız o kadar karışık düşüncelerle dolar ki ne yapacağınızı bilemezsiniz. Malesef bundan kaçış yok.

Aşama 7: Planlama.

Dostunuzla birlikte ona nasıl açılacağına dair planlar yaparsınız. Sadece gidip konuşmak varken siz aşırı detaycı planlar yaparsınız. Size tavsiyem olsun sadece gidip konuşun. Devasa şeyler yapıp korkutmayın aşkınızı.

Aşama 8: İlan-ı aşk.

Sonunda ona açıldınız. Olumlu veya olumsuz cevap alabilirsiniz sonunda. Umarım alacağınız cevap olumlu olur.

Aşama 9: O korkutucu bekleyiş.

Aşkınıza açıldıktan sonraki o bekleme anı kesinlikle kabuslarınızın sebebidir. Aklınıza binbir türlü senaryolar oluşur ama sizin yapabildiğiniz tek şey beklemektir. Yaşlandırır sizi bu bekleyiş. Saniyeleriniz saatler olur. Ben bile üzüldüm yazarken.

Aşama 10: Cevap alma.

Ondan cevap geldi. Olumlu cevap geldiyse siz bir süreliğine cennette gibi hissedersiniz. Onunla çıkmaya başlarsınız. Fakat olumsuz olursa büyük bir  boşluğa girersiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Aşama 11: Boşluk

Onun için o kadar emek harcadınız ki onun sizi reddettiğine inanmak gerçekten çok zor. O kadar büyük hayaller kurdunuz ve o kadar büyük acı çekeceksiniz. Şu anda yıkılmamaya çalışıyorsunuz. Kendinize moral vermeye çalışıyorsunuz. İyiymiş gibi davranmaya çalışıyorsunuz ama değilsiniz.

Aşama 12: Çaresizlik

Yıkıldığınız andır bu. Onu hala seversiniz. Onsuz yapamacağınızı düşünürsünüz. Ne yapacağınızı bilemezsiniz. Yapacak birşey de yoktur zaten. Onunla olamayacağınızı kabul etmelisiniz.

Aşama 13: Dönüşme

Sevgi ve nefret birbirlerine çok yakın bir histir. Biriyle kavgalıyken sevmeye başlayabilirsin veya çok sevdiğin birinden bir anda nefret edebilirsin. İşte bu dönüşme aşamasında da ona olan büyük aşkınız büyük nefrete dönüşür. Artık onun kusurlarını da görmeye başlarsınız. Hatta sadece kusurlarını görmeye başlarsınız. Kendinizi seversiniz. Ben nasıl oldu da buna baktım dersiniz. Ehh, gitgide iyileşiyorsunuz.

Aşama 14: Aşkın etkisinden çıkma.

Artık öfkenizde geçti. Ona karşı hiç birşey hissetmiyorsunuz. O artık sıradan biri sizin için. Aşık değilsiniz artık. Aşk acısı falan yok. Gülebiliyorsunuz yeniden. Gezin tozun, hayatın tadını çıkarın. Aşk saçma sizin için şuanda tek gecelik ilişkilerin adamısınız siz. Yine birileriyle çıkabilirsiniz tabiki ama aşk buna dahil olmaz.

Aşama 15: Yeni aşklara yelken açma.

cdn.niketalk.com

Yeni birinden hoşlanmanıza siz bile şaşırırsınız. Başkasından hoşlandınız diye kızarsınız kendinize. Aynı şeyleri bir daha yaşamak istemezsiniz. Sıkıldınız artık aşktan. Fakat üzülmeyin. Aşktır bu. Siz kontrol edemezsiniz. Kim bilir belki hiç ayrılmayacağınız bir aşk olur bu sefer. Doğru kişi O'dur belki.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
24
21
13
6
5
5
5