Görüş Bildir
Haberler
Artık Sırtınızı Kimse Yere Getiremez! Başarılı ve Kendine Güvenen Bir İnsan Olmanızı Garantileyecek 13 Tavsiye

Artık Sırtınızı Kimse Yere Getiremez! Başarılı ve Kendine Güvenen Bir İnsan Olmanızı Garantileyecek 13 Tavsiye

Kendine güvenen bir insan olmak, yalnızca boş bir özgüven duymaktan geçmiyor. İyi bir dış görünüşünüz ya da entelektüel birikiminiz olabilir ama bunlar tek başına yeterli olan şeyler değil. Hayatınız boyunca sizi hep başarıya götürecek, yola emin adımlarla devam etmenizi sağlayacak ve iç dengenizi kurmanızı sağlayacak birkaç tavsiyemiz var. Artık sırtınız yere gelmeyecek!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Etrafınızda olup bitenlere kulak verin.

Gelişimin anahtarı düşünmek, tartışmak ve kendi görüşünü hakkıyla savunabilmektir. Etrafınızdaki kişi ister iş arkadaşınız, ister sevgiliniz ya da yeni tanıştığınız biri olsun fark gözetmeksizin ne söylediklerine kulak verin.

2. Unutmayın, kendine güven kendinden emin olmaktan geçer!

Eğer siz uzay boşluğunda yaşıyormuş gibi davranıp başkalarının fikirlerini dinlemezseniz, onların haklı veya haksız olduğunu bilemezsiniz. Böylece kendinden emin olmak koca bir hiç oluverir.

3. Verdiğiniz kararların nedenini sorgulayın.

Bir konuda karar verirken yalnızca 'Kendi kararlarımı kendim alırım.' mantalitesiyle ilerlemeyin. Verdiğiniz kararın altında yatan nedeni sorgulayın. Eğer o kararı almanızın temelinde güçlü nedenler yatmıyorsa aslında yanlış bir karar olduğu aşikardır.

Hayatın koşuşturmacası içinde çoğu şeyi neden yaptığımızı bile anımsamadığımız anlar oluyor. Basit bir hevesle ya da anın büyüsüyle işe kalkışıp sonunda büyük pişmanlıklar yaşayabiliyoruz.

Yalnızca bir pantolon almak isterken bile o an gözümüze hoş gelen ama sonrasında dolapta çürümeye bıraktığımız yığınla kıyafetimiz yok mu? İşte burada bile 'nedensizlik' söz konusu. Bu yüzden hayatınızdaki her hareketin geçerli bir nedene bağlanması, sizi daha kendinden emin bir hale getirecektir.

4. Kendi işiniz dışında, para kazanabileceğiniz başka bir iş öğrenin.

Şartların ne getireceği belli olmaz, hiç beklemediğiniz bir anda işinizden olabilir ve mali sıkıntı içine düşebilirsiniz. Bu yüzden hayatınız boyunca size para kazandırabileceğini düşündüğünüz bir beceri edinin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İnsanlar genellikle belirli bir kalıbın içine girer ve hayatını o standartlarda sürdürmeye meyillidir. Ancak kriz anları söz konusu olduğunda bu alışkanlıklar sizi dibe çekmekten başka bir şeye yaramaz.

Hayatınızı sürdürebileceğinize inandığınız ve size maddi kazanç sağlayabilecek bir beceri edinirseniz, kendinize duyduğunuz güven artacaktır. Böylece değişen şartlara uyum sağlayıp her zorluğun üstesinden rahatlıkla gelebilirsiniz.

5. Yeni yetenekler edinin ve kendinizi geliştirin.

Basit gibi görünen ama hayat kurtarıcı bir yeteneğiniz olabilir. Kendi çimlerinizi biçebiliyor, çok güzel omlet yapıyor ya da çocuklarla çok iyi anlaşıyor olabilirsiniz. Bu yeteneklerinizi kullanın ve her gün öğrenecek yeni şeyler bulun.

Her yetenek başarıya açılan bir kapıdır.

Sahip olduğunuz her bir yetenek, kendinize olan güveninizi tazeler ve size hem kendinize hem de çevrenizdekilere yararlı olduğunuzu hissettirir. Kim bilir, günün birinde bambaşka bir kariyer seçmek isteyebilirsiniz ve bunu fark etmenizi sağlayan iyi kahve yapma yeteneğiniz olabilir.

6. Küçük hedeflerle başlayın.

Ulaşamayacağınız bir hedef için çalışmak, zaman ve emek kaybından başka bir şey değildir. Üstelik yeni bir işe başlamanızı engeller ve cesaretinizi kırar. Kendinize ilk başlarda mümkün olduğunca küçük hedefler koyun ve başarının tadını çıkarın.

Sonrasında hedeflerinizi ufak ufak yükseltin.

Kazanmanın tadına vardığınız an, çalışma azminiz yerine gelecek ve el attığınız her işi başarabileceğinize dair kendinize güven duyacaksınız. Unutmayın... küçük adımlar!

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Kendi değerinizi bilin ve bu konuda dürüst olun.

Neleri yapabileceğiniz ve neleri yapamayacağınız konusunda ne kendinizi ne de başkalarını kandırmayın. Bir anlık özgüvenle altından kalkamayacağınız bir işe bulaşabilir ve kendiniz dahil herkesi hayal kırıklığına uğratabilirsiniz.

Ancak yapabileceğiniz şeylerle ilgili de korkaklık etmeyin.

Kendi değerinizi ve kabiliyetlerinizi bilin, gerekli durumlarda bu kabiliyetlere başvurmaktan çekinmeyin. Kendi gücünüzün farkında olmak, kimliğinizin ve neye karşı durduğunuzun en önemli göstergelerinden biridir.

8. Olumsuz yanlarınızı öğrenin.

Çevrenizde fikirlerine güvendiğiniz ve iyiliğinizi isteyen insanlara, sizinle ilgili olumsuz bir davranış görüp görmediklerini sorun. Farkında olmadan yaptığınız ve başkalarını rahatsız eden bir davranışa sahip olabilirsiniz ve belki de bu davranışı fark ettiğiniz an değiştirebilirsiniz.

Sizinle ilgili söylenenlere dikkat edin.

Bu hem başkalarının düşüncelerine değer verdiğinizi hem de eleştiriye açık olduğunuzu gösterir. Gelişime ve değişime açık bir insan, her zaman başarıyı kovalamayı bilen bir insandır. Eleştirilmekten korkmayın!

9. Nerede yanlış yaptığınıza bakın.

İnsanlar hata yapar. İlk önce bunu kabullenin. Hata yapmanızda herhangi bir sakınca yok, ta ki aynı hatayı tekrar tekrar yapana kadar! Hatalarınızdan ders çıkarmaya bakın ve nerede yanlış yaptığınızı düşünün. Böylece daha sonrası için önlem alabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Tek konuşan siz olmayın.

Kalabalık bir ortamda, kendinizi akışa kaptırmanız mümkün. Özgüveni yüksek insanlar genellikle ortamın ilgi odağı olmak ve sürekli kendilerinden bahsetmek isterler. Siz bu yanlışa düşmeyin ve başkalarına da konuşmaları için fırsat verin. Her konuştuğunuz kişiden yeni bir şeyler öğrenebilirsiniz, tabii dinlemeyi bilirseniz!

11. Başarılarınızın üstünü örtmelerine izin vermeyin.

Sürekli kendinizden bahsetmek ve kendinizi övmek hoş bir davranış değil, ama bu demek değildir ki başardığınız şeyleri hiç söylemeyin! Elbette, yeri geldiğinde bu başarıları söylemelisiniz. Sizin sayenizde yeni bir proje mi alındı, yoksa etkili konuşmanızla bir müşteri mi bağladınız? Bunları konuşmaktan çekinmeyin. Kariyerinizde ilerlemek için size bir kapı açmayacağı ne malum?

12. Başarının sırrı, pratik yapmak ve her daim hazırlıklı olmak!

Bir konuda uzmanlaşmak için onunla ilgili pratik yapmak gerekir. Üstün körü geçilen bir işte iyi olabilmeniz mümkün değil. O yüzden öğrenin, uygulayın ve tekrarlayın. Ayrıca her koşul ve ortama uyum sağlayabilmek için hazırlıklı olun. Böylece beklemediğiniz bir durumla karşılaştığınızda ufak çaplı bir şok yaşamak yerine hızla işe koyulabilirsiniz.

13. Yardım alın, yardım edin.

Size verebileceğimiz en değerli tavsiye bu. Yeri geldiğinde yardım etmekten, yeri geldiğindeyse yardım almaktan çekinmeyin. Bir konuda sizden daha iyi olan insanlar elbette olacaktır. Bu sizin yenilgiyi kabul etmeniz anlamına gelmez, aksine bilge olduğunuzu gösterir. Siz de iyi olduğunuz noktalarda başkalarına yardım edin. Hiç beklemediğiniz anlarda bu yardımların mükafatını görebilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
49
16
6
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın