Görüş Bildir
Haberler
Arda Turan: "Benim İnsanlarda Bir Buçuk Maçlık Hatırım Yok muydu?"

Arda Turan: "Benim İnsanlarda Bir Buçuk Maçlık Hatırım Yok muydu?"

Barcelonalı futbolcu Arda Turan, Beyaz Futbol programında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Milli takım kadrosuna alınmamasıyla ilgili 'Gel derlerse geliriz, git derlerse gideriz' diyen Arda, Avrupa Şampiyonası'nda ıslıklanmasıyla ilgili olarak da 'Hiç mi hatırım yoktu' diyerek sitem etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Barcelona’nın yıldızı Arda Turan, milli takımdaki arkadaşlarının sürekli kendini aradığını dile getirdi. Milli takımı özlediğini dile getiren 29 yaşındaki futbolcu, “Gel derlerse geliriz, git derlerse gideriz” diye konuştu. Kendisinin yokluğunda Mehmet Topal’ın çok iyi kaptanlık yaptığını söyleyen Arda, “Herkes arayıp abi neredesin diyor. Şimdi dışarıdayken dua edip destek olmak lazım” diye konuştu.

Beyaz Futbol programına konuk olan Arda şu ifadeleri kullandı:

Sevdiğim şey için her şeyi yaparım

İstanbul’u özlemişim çok uzun zaman oldu gelmeyeli. Bu sene daha iyi başladı bizim için çok şükür. Barcelona’nın oyuncusu olduğumu hissettim sonunda. Şampiyonlar Ligi’ni kazanmış bir takıma gitmiştim. Antrenman güzel, saha güzel, top güzel, Üstümüzde bir misyon var. Türk gencinin hayali bu. Türk gençlerine bu hayallerine kavuşabileceğini gösterdik. Biz de Bayrampaşa’da mütevazı bir ailenin çocuğuyduk. Sevdiğim bir şey için yapamayacağım bir şey yoktur. Ben futbolu çok seviyorum.”

Messi'nin yapacaklarının sınırı yok

“Rakipken onun inanılmaz bir şey olduğunu düşünüyorsunuz. Yapacaklarının, yaptıklarının sınırı yok. Bir futbolcu için dersin ki ayağı iyi, kafası iyi. O her şeyi yapıyor. Çok zeki bir oyuncu. Antrenmanda bir ara bire bir kaldık, antrenör solunu kapat dedi. Neresini kapatacaksın. Tek kapatma yolu düşürmek.”

Emre Çolak'a gel dedim

Emre Çolak'a gel dedim

Bak şimdi Emre Çolak nasıl oynuyor.. Galatasaray’da sıkıntıları vardı, dedim olmuyorsa gel burada oyna… Ahmet Bulut’a da söyledim. Bir temsil fırsatı varsa sonuna kadar gitmek lazım. Uzaya da olsa uzaya da gitmek lazım.

Gerçekçi olmak lazım

Olaylara gerçekçi bakmak lazım. İspanya’ya karşı hangi takım ne kadar iyi oynayabilir. Real Madrid’e Barcelona’ya karşı iyi oynayamazsın. Kapanırsın, atarsın geri dönersin. Bu sene bir fizyoterapist kardeşimizi ekledik. Bisiklet beni daha dinç tutuyor. Barcelona’da sezon başı yüklemesine topla başlarsınız. Barcelona farklı bir kültür. Tüm dünya farklı bir şey, Barcelona farklı bir şey oynuyor.

Messi mi Neymar mı?

Messi mi Neymar mı?
İçeriğin Devamı Aşağıda

Beni Atletico Madrid’den aldıklarında 6 ay oynamadım. Uzun vadeli bir proje idim. Gittiğimde önce nasıl oynamam gerektiğini öğrenmem lazım dedim. Hoca ben Arda’dan hep memnundum dedi. Biz biraz farklı yansıtıyoruz. Neymar benim kardeşim gibi çok yakın bir arkadaşım ama Leo çok özel bir oyuncu.

Benim en büyük hayalimdi ülkeme örnek olabilmek. Bir şeyleri değiştirebilmek. Paradan, şundan bundan önceki hedefim ülkeme hizmet misyonumu en üst seviyeye çıkarmak. Bu topraklar savaşmak değil yaşamak için. Biz bu kötü gösterilen imajları sileceğiz. Biz misafirperveriz, iyi insanlarız. Kavga ederiz ama yine birbirimize sarılırız.

Hiç mi hatrım yoktu?

Hiç mi hatrım yoktu?

Olan olaylar için mecbur kaldığımız zaman konuşmak durumundayız. Onu da Rıdvan abiyle yaptık ve çok tartıştılar. İnsanlar bilsinler, gel derler gideriz, git derler gideriz. Ben hayatım boyunca çağrılmadım diye ağzımı açmam. Bana şöyle bir şey diyorlar. Açıkla, açıkla, açıkla… Açıklayacak bir şey yok. Hoca tercih etmedi bitti. Böyle şeyler olur, geçer gider, kalıcı olan milli takım. Yarın da çok önemli bir maç var. Kazanmak ister insan. Dünya Kupası’nda içeride kazanmak çok önemliydi, bu gruplarda kazanamıyorsan da kaybetmeyeceksin. İyi mücadele ettiler. Bazı insanlarda 1.5 maçlık hatrım yok muydu. Bir Hırvatistan ve İspanya maçının ilk yarısı kadar hatrım yok muydu?

Mesele Arda meselesi değil

Konu Arda Turan meselesi değil, yarın Emre Mor, öteki gün Hakan Çalhanoğlu olacak. Değerlerinize sahip çıkın kardeşim. Bize bir büyüğümüz gelmiş, ne zaman yardımcı olmamışız. Ben Barcelona’da o mücadeleyi veriyorsam siz de vefa gösterin. Türkler ıslıklayıp İspanyollar bize destek verince utandım. Beni ıslıkladılar orada üzüldüm. benim üzüntüm orada Avrupa’ya kötü gözükmekti. Çek maçında sahanın en çok koşan oyuncusuydum. Arda gidince Emre Mor gelince yapmayalım bunu.

Konu prim değil

Konu prim değil
İçeriğin Devamı Aşağıda

Konu prim filan değil. Ne olmuş ne bitmiş ben insanlara açıklarım zaten. Benim takım arkadaşlarıma anlatma yükümlülüğüm var. TFF’nin geliri 250 milyon TL. Federasyon başkanı istediği kadar verir… Güzeli doğruyu paylaşalım. Hocamızda aramızda problem de olmuş olabilir. Yarın çağıracaklar yine hizmet edeceğiz. O yüzden iyi niyetle bakalım olaylara. Benim paylaşabileceğim ve söyleyebileceğim bir şey yok. Ne oldu 3 ay primciydik. Sonra prim meselesi değil oldu.

Gel derlerse gideriz, git derlerse gideriz. Ben inandığım doğrular üzerine yaşar ve giderim. Milli takıma çok dua ediyorum dünya kupasına gitmemiz lazım. Kariyerimde 2 hayalim var. 1 Dünya Kupası, 2 Şampiyonlar Ligi. Ben olayların çözülmesinden yanayım. Günlük olaylar olmaz mı. Sen topu neden oraya attın, neden buraya attın. 40 gün kamptasın elbette tartışmalar olacak. Bunlar basına yansımamalıydı. Orası aile, yatak odası. Bizim oralarda olanları konuşmak yakışmaz.

Emre Mor'un milli takıma alınmasında benim de payım var

Emre Mor'un milli takıma alınmasında benim de payım var

Galatasaray, Beşiktaş , Fenerbahçe gibi kulüplerin gelirleri Sevilla’dan çok az. Biz neden Şampiyonlar Ligi’nde başarılı olamıyoruz bunları konuşalım. Emre Mor’da çok büyük oyuncu, dünya starı olacak potansiyeli var. Emre Mor’un Euro 2016’ya katılmasında azımsanmayacak kadar payım var. Büyüklerimizin izniyle bunları yapmıştık. Doğru oynamayı öğrenmesi lazım. Benden birçok oyuncunun iyi özelliği vardı ama ben doğru oynamayı iyi bildiğimiz düşünüyorum. Birçok kötü özelliğim var ama oyun zekamla kapattığımı düşünüyorum. Orada frikiği almış. 18 yaşındaki oyuncunun böyle cesaret göstermesi takdire şayan.

AMK Spor

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
3
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
nukkummatti

konu prim değilse ne? fatih terim de sen de bir siktirin gidin, rahat bırakın bu milleti. umutlarımıza, sevinçlerimize resmen ambargo koydunuz amk.