Görüş Bildir
Haberler
Sürücülere Ceza Yağdı: Araçta Sigara Yasağı Türkiye'nin Gündeminde

etiket Sürücülere Ceza Yağdı: Araçta Sigara Yasağı Türkiye'nin Gündeminde

FreiGeist
26.09.2019 - 09:33

'Dumansız Araç' uygulaması kapsamında Türkiye'nin birçok noktasında araçta sigara içen sürücülere yönelik denetim yapıldı. Güzergahlarda kamerayla kayıt alan polis, sigara içildiğini tespit ettiği araçların plakalarını uygulama noktasındaki ekiplere bildirdi. Denetimlerde, araç içerisinde sigara kullandığı tespit edilen sürücülere Kabahatler Kanunu'nun 39. maddesi uyarınca 153'er lira para cezası kesildi. Ceza uygulanan sürücülerin şaşkınlık yaşadığı görüldü. Uygulamalar gün boyunca farklı bölgelerde devam etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yurt genelindeki "Dumansız Araç Uygulaması" kapsamında 5 bin 63 sürücüye idari para cezası kesildi.

Yurt genelindeki "Dumansız Araç Uygulaması" kapsamında 5 bin 63 sürücüye idari para cezası kesildi.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, bu yıl ilk kez yapılan uygulamaya, 37 bin 65 personel katıldı. 

Araçlarda tütün kullanımı denetimi yapmak, aranan şüphelileri yakalamak ve suç unsurlarını ele geçirmek amacıyla yapılan uygulama kapsamında, 150 bin 381 araç kontrol edildi.

İstanbul

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı çok sayıda polisin katılımıyla yapılan 'dumansız araç' uygulamasında, araçlarda sürücülerin sigara içip içmedikleri denetlendi.

Ekipler, seyir halindeki aracında sigara içtiği belirlenen sürücüleri uygulama noktasında durdurdu. 

Durdurulan şoför ve yolculara, araçlarda sigara içilmemesi konusunda da uyarılarda bulunurken ekipler, araç içinde sigara içen sürücülere 153 lira ceza kesti.

Bursa

Bursa

Bursa'da 250 polisin katılımıyla 15 noktada yapılan uygulamada, araçlarda sürücülerin sigara içip içmedikleri denetlendi.

Güzergahlarda kamerayla kayıt alan polis, içinde sigara içildiğini tespit ettiği araçların plakalarını uygulama noktasındaki ekiplere bildirdi. Bu araçları durduran ekipler, sigara içen kişilere cezai işlem uyguladı.

Manisa

Manisa

Manisa'nın il merkezi ve ilçelerinde, asayiş ve trafik ekiplerinin müşterek katılımıyla 15 noktada, 150 personelle yapılan denetimde, araçlarda sigara içilip içmedikleri denetlendi.

Akhisar'dan İzmir'e gittiğini aktaran sürücü Burak Aktaş, 'Aracı servise götürüyordum, o sırada elimde sigara vardı. Bu şekilde ilk defa ceza yiyorum. Bundan sonra daha dikkatli olacağız. Araçta sigara içmeyeceğiz, dumansız hava sahasına uyacağız.' diye konuştu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Aksaray

Aksaray

Aksaray merkezindeki Ankara Caddesi'nde asayiş ve trafik ekiplerinin müşterek katılımıyla yapılan denetimde, polis ekipleri, araç içerisinde sigara kullanıldığı tespit edilen otomobil ve hafif ticari araçları durdurdu.

Denetimde, araç içerisinde sigara kullandığı tespit edilen 13 sürücü ve yolcuya Kabahatler Kanunu'nun 39. maddesi uyarınca 153'er lira para cezası uygulandı.

Edirne

Edirne

Mehmet Gemici Cennet Bahçesi ve Meslek Lisesi kavşaklarında uygulama noktası oluşturan polis ekipleri, 65 araçta kontrol yaptı. 

Sigara içtiği belirlenen 6 sürücüye 153’er lira ceza kesildi.

Amasya

Amasya

Amasya'da Yavuz Selim Meydanı ile belirlenen bazı yerlerde yapılan uygulamada ise uygulamada araçlarda sigara içtiği belirlenen 10 sürücüye 153'er lira idari para cezası verildi.

Polis tarafından bilgilendirilen kamyonet sürücüsü İbrahim Özlü, 'Gayet yerinde bir uygulama. Memnunum bu uygulamadan. Kurallara kendimiz ve başkalarının güvenliği için uymamız gerekiyor.' dedi.

Sivas

Sivas

Sivas'ta, polis ekiplerince yapılan 'Dumansız Araç' uygulamasında araç içinde sigara içen 45 sürücüye 153'er TL para cezası kesildi.

Muğla

Muğla
İçeriğin Devamı Aşağıda

Menteşe İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri de karayolunda denetim yaptı. 10 personel ile yapılan ve 3 saat süren denetimde 200 araç durduruldu. 20 sürücüye aracında sigara içtiği gerekçesiyle 153'er lira para cezası kesildi.

Bir sürücü ceza yiyeceğini öğrenince ikinci sigarayı yaktı: 'Kayıtta mısın? Çekin beni'

Direksiyon başında sigara içerken durdurulan bir kamyonet sürücüsü ise ceza kesileceğini öğreninince araçtan indi. Kısa süre sonra da geri binip, yeni bir sigara yaktı. Sürücü kendisini görüntüleyen basın mensuplarına, 'Kayıtta mısın? Çekin beni' dedi.

Peki uygulamamnın yasal dayanağı nedir?

Peki uygulamamnın yasal dayanağı nedir?

2013 yılında 4207 sayılı Tütün Mamullerinin Zararlarının Önlenmesine Dair Kanun'da yapılan değişiklikle hususi araçların sürücü koltuklarında sigara içilmesine yasak getirilmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde sigara yasağının genişleyeceğini belirtmiş "Şoför de içemeyecek, arkada oturanlar da sigara içemeyecek." demişti.

Sigara yasağı sosyal medyanın da gündeminde...

Sigara yasağı sosyal medyanın da gündeminde...
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
363
221
88
43
34
13
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
hakan a

ben desigara kullanmıyorum ve arabada sigara içilmesine karşıyım. ama kraldan çok kralcılıktır bunun adı. en son 6 yıl önce tayyip istedi diye yapmışlardı. y... Devamını Gör

carmenta1

muhtemelen yine para bitti

Kayzer Soze

Sigara kullanmıyorum, otomobil gibi çok dar bir alanda sigara içilmesini de doğru bulmuyorum ama bu yapılan şey özel alana müdahale. Uygulamanın evinde tuval... Devamını Gör

Sema candelen

Valla yalan yok benim işime gelir ben içmiyorum yanımda içilmesini de sevmiyorum lakin gerçekten özel araç eşittir özel alan. Buna karışılmasinin tek sebebi ... Devamını Gör