Görüş Bildir
Haberler
AÖL Sınav Giriş Ekranı: AÖL Sınavları Nasıl ve Nereden Yapılıyor?

AÖL Sınav Giriş Ekranı: AÖL Sınavları Nasıl ve Nereden Yapılıyor?

Milli Eğitim Bakanlığı’nın AÖL programında sınav zamanı geldi. Dün başlayan AÖL sınavları 1 Mart’a kadar devam edecek. Çeşitli sebeplerle örgün eğitimine devam edemeyen vatandaşlar, AÖL programı ile lise diplomasına kavuşuyor. Koronavirüs pandemisi sebebiyle AÖL 1. dönem sınavları ertelenmişti. 25 Şubat’ta yapılmaya başlanan AÖL sınavları online olarak yapılabiliyor. Dün yaşanan yoğunluk sebebiyle AÖL sınav sistemi çökmüş ve öğrenciler sınavlarını yapamamıştı. İşte AÖL sınav giriş ekranı…

İçeriğin Devamı Aşağıda

AÖL Sınavları Online Yapılıyor

AÖL Sınavları Online Yapılıyor

Milli Eğitim Bakanlığı, ertelenen 1. dönem sınavlarının bugünden itibaren yapılacağını duyurmuştu. Öğrenciler 1 Mart saat 23.59’a kadar sisteme girerek sınavlarını yapabilecek. Sabah saatlerinde sistemde yaşanan yoğunluk sonrası AÖL sayfası çökmüş ve giriş yapılamamıştı. Sistem şu anda sorunsuz şekilde çalışıyor.

AÖL SINAV GİRİŞ EKRANI

AÖL Sınav Değerlendirmesi Nasıl Yapılacak?

AÖL Sınav Değerlendirmesi Nasıl Yapılacak?

1. Sınavlarda, öğrencinin sınava katılacağı her dersten çoktan seçmeli 4 (dört) seçenekli 20 soru sorulacak, her doğru cevabın puan değeri 5 (beş) olacaktır. Yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyecektir.

2. Değerlendirme her ders için ayrı olmak üzere 100 (yüz) tam puan üzerinden yapılacak olup doğru cevaplar dikkate alınacak ve her soru eşit puan ağırlığına sahip olacaktır. Başarı puanı hesaplamasında; [Puan  (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100] formülü kullanılacaktır.

3. Sınav sonuçlarında öğrencilerin doğru-yanlış cevap sayısına ilişkin veri açıklanmayacaktır.

4. Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun Merkez Sınav Kurulu kararı ile belirlenmesi hâlinde soru/sorular iptal edilmeyecek, soru/soruların doğru seçenekleri dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye bu soru/sorular dâhil edilecektir.

5. Değerlendirme sırasında hatalı soru/sorular çıkması durumunda, iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle değerlendirme yapılacaktır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın