Görüş Bildir
Haberler
AÖL Kayıt Yenileme Son Gün Ne Zaman? AÖL Sınav Tarihleri Belli Oldu Mu?

AÖL Kayıt Yenileme Son Gün Ne Zaman? AÖL Sınav Tarihleri Belli Oldu Mu?

Milli Eğitim Bakanlığı, çeşitli sebeplerle örgün eğitimine devam edemeyen vatandaşlar için, AÖL programını devreye sokmuştu. Vatandaşlar, AÖL ile lise diplomasına kavuşabiliyor. Koronavirüs sebebiyle ilk dönem sınavları ertelenen AÖL’de, kayıt yenileme işlemleri devam ediyor. Kayıt yenilemeyen öğrenciler, ikinci dönem sınav seçimini yapamıyor. AÖL ertelenen sınavlar için yeniden başlayan kayıt yenileme işlemleri 15 Şubat Pazartesi günü sora erecek. İşte AÖL sınavı ve kayıt yenileme işlemleri için bilinmesi gerekenler…

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

AÖL Kayıt Yenileme Nasıl Yapılır?

AÖL Kayıt Yenileme Nasıl Yapılır?

Eylül ve Ekim aylarında 2021 dönemi için ilk (yeni ) kayıt ve kayıt yenileme işlemi yaptırmış ve öğrencilik durumu sistem üzerinden aktif olan öğrencilerin, tekrar ilk (yeni) kayıt ve kayıt yenileme işlemi için ücret yatırmalarına ve başka bir işlem tesis etmelerine gerek yoktur. Bu öğrencilerimiz isterlerse sınava girecekleri derslerini güncelleyebilirler.

2020 - 2021 Eğitim - Öğretim Yılı 1. Dönemde örgün eğitim kurumlarında aktif olan öğrencilerin ilk (yeni) kayıtları alınmayacaktır.

2020/1. Dönem sınavından sonra açılacak olan; 2020/2. Dönemde sınavlar arasındaki sürenin kısa olması sebebiyle bu dönemde (2020/2. Dönem) sadece kayıt yenileme işlemleri (Bakan Onayı' ile öğrencilerimizden kayıt yenileme ücreti alınmadan kayıt yenilemeler sistem üzerinden otomatik olarak) yapılacaktır. 2020/2. Dönemde ilk (yeni) kayıt kapsamında öğrenci kaydı alınmayacaktır.

AÖL Kayıt Yenileme Ücreti Kaç Para?

AÖL Kayıt Yenileme Ücreti Kaç Para?

AÖL kaydı yaptırmak isteyen öğrenciler, anlaşmalı bankalara belirlenen kayıt ücretlerini yatırması gerekiyor. 50 TL Açık Öğretim Lisesi Kayıt Yenileme Sınav Ücreti olarak anlaşmalı bankalara yatırılacak. 5 TL ise Halk Eğitim Merkezi Okul Aile Birliği banka hesabına veya makbuz karşılığında teslim edilecek.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın