Görüş Bildir
Haberler
Antik Roma’dan Günümüze Ulaşan ve Görülmesi Gereken Birbirinden Harika 15 Tarihi Yapı

Antik Roma’dan Günümüze Ulaşan ve Görülmesi Gereken Birbirinden Harika 15 Tarihi Yapı

Beyza
19.03.2023 - 13:34

Tarih kokan sayfalara sahip olan Roma bildiğiniz gibi antik yapıları ile ünlüdür. Birbirinden güzel ve görkemli yapılara sahip olan Roma'nın tarih dolu sayfalarını gelin beraber inceleyelim!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kolezyum

1. Kolezyum

Tarihin birçok anısına tanıklık eden Kolezyum, Roma dendiği zaman akıllara ilk gelen yapılardan bir tanesi. Görkemli bir görünüme sahip olan bu tarihi yapının geçmişi ise neredeyse 2.000 yıl. Kolezyum'un en ilgi çekici özelliklerinden bir tanesi ise o dönemin meşhur gladyatör savaşlarına ev sahipliği yapmış olması.

2. Roma Forumu

2. Roma Forumu

Roma Forumu, antik Roma'nın geçirdiği evrimde odak noktalardan biri olarak bulunuyordu. Çünkü bu yapı Roma'nın siyasi merkez üssüydü. Roma Forumu, günümüze ulaşan birçok kemerleri, kiliseleri ve sütunları ile o dönemin en önemli ticaret merkezlerinden bir tanesiydi.

3. Aziz Petrus Bazilikası

3. Aziz Petrus Bazilikası

Bu tarihi yapı eşsiz bir güzelliğe sahip olmasının yanı sıra dünyanın en ünlü kiliselerinden de biridir. Aziz Petrus Bazilikası günümüzde hala binlerce kişinin ziyaretine ev sahipliği yapan uğrak noktalardan bir tanesidir. Bu kilisenin en etkileyici özellikleri arasında ise eşsiz bir güzelliğe sahip olan mimarisi yer alır.

4. Castel Sant'Angelo

4. Castel Sant'Angelo

Castel Sant'Angelo, Roma için önemli dönüm noktalarından bir tanesidir. Mimarisi ile dikkat çeken bu tarihi yapı Tiber Nehri'nin kuzey kıyısında bulunur ve bu yapıda şehri tepeden seyretmeniz mümkündür. Castel Sant'Angelo, eski İmparator'un mezarıdır ve müzesinde zengin bir tarih gizler.

5. Trevi Çeşmesi

5. Trevi Çeşmesi

Bu tarihi çeşme Roma'yı ziyaret eden herkesin mutlaka ziyaret etmesi gereken bir tarihi yapıdır. Devasa bir büyüklüğe sahip olan bu barok çeşme, Roma'nın Arnavut kaldırımlı karmaşık sokaklarından birinde yer alır ve dünyanın en iyilerinden bir tanesi olarak bilinir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Piazza Navona

6. Piazza Navona

Roma'nın en ünlü meydanlarından bir tanesi olan Piazza Navona, neredeyse 15. yüzyıldan beridir Roma'nın en ünlü ticaret alanları arasında yer alır. Eğer bir gün Piazza Navona'yı ziyaret etmeye karar verirseniz meydanda, Bernini'nin barok çeşmesini, Domitian Dikilitaşı'nı ve onu çevreleyen birçok kilise ile beraber Pamphili Sarayı'nı görmeniz mümkündür.

7. Altare Della Patria

7. Altare Della Patria

Roma Forumu'nun hemen aşağı tarafında yer alan bu yapının halk arasındaki ismi düğün pastasıdır. Piazza Venezia'nın merkezinde bulunan bu görkemli bina mutlaka görmeniz gereken tarihi yapılardan biridir.

8. Pantheon

8. Pantheon

Pantheon'un geçmişi M.S 118 yılına kadar uzanır ve bu tarihi binayı tamamlatan kişinin İmparator Hadrian olduğuna inanılır. Pantheon, günümüzde hala halka açık bir kilise olarak görev yapar. Yani Pantheon'u ister inançlarınız doğrultusunda isterseniz de gezme amacı ile ziyaret edebilirsiniz.

9. İspanyol Merdivenleri

9. İspanyol Merdivenleri

Dünyanın en romantik adımlarını İspanyol Merdivenleri'nde atabilirsiniz. Çünkü bu tarihi yapı romantizm kokmasının yanı sıra fotoğraf çekmek için de en ideal yapılardan biridir. Merdivenlerde tam 135 basamak bulunur ve bu merdivenin geçmişi 1725 yılına kadar uzanır.

10. Lateran'daki Aziz John

10. Lateran'daki Aziz John

Bu tarihi yapı Papa'nın resmi ikametgahıdır ve yıl boyunca Scala Sancta'ya ev sahipliği yapar. Bu kilisenin temelleri M.S 324 yıllarına kadar dayanır. Batı Avrupa'nın en eski kiliselerinden biri olan Lateran'daki Aziz John, Gotik Baldacchino ile Cosmatesque tarzı ilham alınarak inşa edilmiştir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Palmira

11. Palmira

Roma İmparatorluğu'nun yıkılmasının ardından ayakta kalmayı başaran bu yapı UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alır. Altın çağını Romalıların hükümdarlık dönemlerinde yaşayan Palmira, başkentle yakın bir ilişkiye sahip olması sayesinde diğer bölgelerden üstün bir konuma sahip olmuştur.

12. Herculaneum

12. Herculaneum

Herculaneum, İtalya'nın Campania bölgesinde bulunur. Bu tarihi yapı Vezüv Dağı'nın patlamasından sonra yapısını hiç kaybetmemiş ve bu özelliği ile de dünyada tek olmayı başarmıştır.

13. Baalbek

13. Baalbek

Bir Roma şehri olan Baalbek, Jüpiter, Venüs ve Baküs'e ithaf edilmiştir. Tarih boyunca inşa edilen en büyük Roma Tapınağı ise yine eşsiz bir güzelliğe sahip olan Baalbek'tir.

14. Ostia Antica

14. Ostia Antica

Roma yakınlarında bulunan bir sahil şehrinin kalıntılarına ev sahipliği yapan Ostia Antica, çok fazla insan tarafından bilinmediği için oldukça sade bir güzelliğe sahiptir.

15. La Maison Carrée

15. La Maison Carrée

La Maison Carrée, kare ev anlamına gelir. Fransa'nın güneyinde yer alan bu yapı M.Ö 16. yüzyılda inşa edilmiş ve neredeyse tüm Roma tapınaklarından daha iyi korunmuştur.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
1
1
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Diğdem Çakır

Gönül ister erkek olup hepsini gezmek ama ömrüm bir evde çürüyüp gidecek:(