Görüş Bildir
Haberler
Antik Kentler Canlanıyor!

Antik Kentler Canlanıyor!

ue
26.10.2014 - 13:55 Son Güncelleme: 27.10.2014 - 10:37
İçeriğin Devamı Aşağıda

Antik kentleri besteleri ile buluşturuyor Gerçekleştirdiği projenin adı 'The Ancient World Series' Türkçesiyle 'Antik Dünya Serisi' Evin projesinde kendi besteleri ile antik kentleri buluşturuyor. 

Bu buluşturmayı da ilk olarak Bitinya, Roma, Selçuklu ve Osmanlı'ya ev sahipliği yapan İznik'ten başlamışAntik Roma Tiyatrosu, Lefke Kapı, stanbui Kapı, Çinili Cami ve göl kenarında yapılan çekimler 16 saat sürüyor ve Boğaziçi Üniversitesi Dans Kulübü'nden 9 kişilik bir ekip muhteşem kareografilerle, dünyaca ünlü antik kenti anlatıyor.

Eminim, Bursa'nın yetiştirdiği bu genç sanatçı çok büyük işlere imza atacaktır. 

-İlk olarak hem bize, hem okurlarımıza kendinizi tanıtır mısın? 

-Ben Uğur Evin.1992, Bursa doğumluyum. Şu anda İstanbul Teknik Üniversitesi Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği 3.Sınıf öğrencisiyim. 

-Yapmış olduğunuz çalışmayı açıklar mısın? 

-The Ancient World Series (Antik Dünya Serisi) kendi bestelerimle antik kentleri buluşturmaya çalıştırdığım, antik kentlere toplumun dikkatini çekebilmeyi hedefleyen uzun soluklu bir proje.

-Yapmış olduğun çalışmanın proje aşaması nasıl gerçekleşti? 

-Son 1,5 yıldır Amerika Birleşik Devletleri'nde askeri boyutta disipline sahip bir okulda eğitim almaktaydım. Kendi bestelerimi yapmaya burada başladım.Aslında ilk fikir Türkiye'ye dönmeden yaklaşık 3-4 ay önce oluştu, İznik'te sadece orkestra ile tarihi mekanlarda çekim yaparak bunu internet üzerinden yayınlamaktı daha sonra zaman içerisinde New York'tayken şekillendi, hatta son 1 ay ailem ile her görüşmemizde bu konuyu konuştuğumuzu söylesem yalan olmaz, ben Türkiye'ye gelir gelmez de hazırlıklara başladım. 

-Çalışmada yer alan diğer kişiler Bursa 'dan mı ? 

-Orkestramızın hepsi Bursa'dan dansçı ekibimiz ise Boğaziçi Üniversitesi'nden bu proje için İstanbul'dan geldiler.

-Çalışmaya yardıma olan kurum ve kuruluşlar kimlerdir? 

-İznik çekiminde sizlerinde gördüğü gibi ciddi bir prodüksiyon söz konusu, bu da maliyet demek İznik Belediyesi ve İznik Ticaret ve Sanayi Odası sponsorluğumuzu üstlendi ve bu çekimi gerçekleştirmemize imkan sağladılar.Ayrıca çekimi yapan SALT İletişim ekibinin de gerek çekimden önce, gerek çekim aşamasında gerekse kurgu aşamasında gösterdikleri ilgi ve yardımlar göz ardı edilemez derecede, onlara da tekrar teşekkür ederim. 

-Kaç kişilik bir ekip ile çalıştınız?

-Kamera önünde ben hariç 9 kişilik orkestra ve Boğaziçi Üniversitesi Dans Kulübü'nden 9 kişilik bir ekip vardı. Kamera arkasındaki ekip ve emek ise daha da büyük, proje aşamasından kurgu tamamlanana kadar olan sürede sayısız insanın çalışması ve emeği var.Sizin aracılığınız ile hepsine tekrar çok teşekkür ederim. 

-Size göre çalışmanız başarıya ulaştı mı? 

-Videoyu yaklaşık 1 hafta önce yayınladık ve aldığımız geri dönüşler çok olumlu, sayı olarak ilk hafta için hedeflediğimizin üstündeyiz ama benim için başanya ulaşmadı.Bence başarıya ulaştı dediğim andan sonra yapılacak bütün çalışmalar en iyi ihtimalle bir önceki kadar olabilir fakathedefim sınırları zorlayarak her bir projede bir öncesinden daha iyi sonuçlar elde edebilmek. 

-Bundan sonra aynı yönde çalışmalarınız olacak mı? 

-Aslında 'The Ancient World Series' dediğim gibi uzun soluklu bir proje ve Türkiye sonrasında yurtdışı planlanda var, şu anda ikinci video için gitmek istediğim antik kent, kullanacağım beste, konsept kısaca büyük ölçüde tüm planlar hazır, yakın zamanda da sponsor arayışlarına başlayacağız ancak kafamızdaki düşünceleri gerçekleştirebilmek çok büyük ölçüde sponsorlarımızın sağlayacağı imkanlara, ve onların bize vereceği desteğe bağlıdır. 

Röportaj: Kemal Mert Uzunsan

Kaynak: http://www.gazetea24.com/yerel-basin-...

The Ancient World Series - Nicea (İznik)

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın