Görüş Bildir
Haberler
Antik Heykeller Sünnet Düğünü Dekoru Oldu

Antik Heykeller Sünnet Düğünü Dekoru Oldu

adem kara
23.06.2014 - 10:07 Son Güncelleme: 23.06.2014 - 11:31
İçeriğin Devamı Aşağıda

Eskişehir Arkeoloji Müzesi'nde düğün de yapılıyor, defile de...

Eskişehir Eti Arkeoloji Müzesi, üç yıl önce açıldıktan sonra değişik bir konsept uygulamaya başladı. Müzenin bahçesindeki kafeterya müzeye servis veriyor. İsteyen müzenin içinde düğün de yapıyor, sergi de açıyor. Defile de yapılıyor. Konser gibi etkinlikler ise müzenin bahçesinde düzenleniyor.

Bir kişinin önceki akşam sosyal medyada “Eskişehir Arkeoloji Müzesi’nde sünnet düğünü” şeklinde paylaşımda bulunması, müzedeki bu durumu gündeme taşıdı. Paylaşılan fotoğraflarda, müzenin içindeki heykellerin ve mozaiklerin arasında kurulmuş sofralar ve ses düzeni dikkat çekiyordu.

Yerel yayın yapan Es Gazete’nin haberine göre, paylaşılan fotoğraflar, ETİ’nin müdürlerinden Ahmet Kale’nin torununun sünnet düğününde çekildi.

Uzun yıllar restorasyonu yapılamadığı için kapalı kalan Eskişehir Arkeoloji Müzesi, ETİ Bisküvileri firması ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında imzalanan protokolle, ETİ tarafından restore edilerek üç yıl önce Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından açılmıştı. Ardından müzede, Eskişehir Valiliği’nin izniyle çeşitli etkinliklerin yapılmasına da izin verildi. Eskişehir’in geçtiğimiz yıl Türk Dünyası Kültür Başkenti olmasından nedenriyle düzenlenen birçok etkinliğe de Vali Güngör Azim Tuna bizzat katıldı.

Can Hacıoğlu/Cumhuriyet

Kaynak: http://213.143.255.186:80/haber/kultu...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0