Görüş Bildir
Haberler
Antalya'da Tatmanız Gereken 6 Lezzet

Antalya'da Tatmanız Gereken 6 Lezzet

Gizem Telci
30.05.2014 - 10:12 Son Güncelleme: 30.05.2014 - 17:26

Yaz kapıda formuma dikkat ediyorum diyenler bu yazıdan uzak dursun. Diyetle işim olmaz, zaten ne yiyip içsem kilom gram oynamaz diyenler okumaya devam etsin derim. Şahsen bu yazıyı hazırlamamı sağlayan tatil deneyimi bana pek yaradı, şu an diyetten bildiriyorum.

Neyse, dört günlük Antalya’da ziyaretimin ardından, nerede ne yenir ne kadara yenir hepsini keşfettim. Buyurunuz bu da listesi…

İsli (Yanık) Dondurma

Barbekü sos, isli peynir vb. lezzetlerin tatlı versiyonu da diyebiliriz isli dondurma için. Yanık sütten yapılıyor ve yerken damağınıza hafif yanık tadı geliyor. Ama kesinlikle rahatsız edici bir tat değil, aksine çok lezzetli. İki çeşidi var; çikolata ve kaymak. Antalya’nın merkezindeki Akdeniz Pastanesi’nde satılıyor. Fiyatı da oldukça uygun. Dolu dolu bir kase dondurmanın fiyatı 5 TL civarında.

Kaynak: http://sehirnotlari.com/post/86492770...

Tahinli Bal Kabağı Tatlısı

Antalyalılar her şeye tahin koymayı çok seviyor. Bal kabağı da bunlardan biri… Bal kabağı sevmeyen biri olarak ben bu tatlıya aşık olduysam, sevenlerin mutlaka ama mutlaka denemesi gerektiğini düşünüyorum. Tatlı Antalya’daki birçok restoranda bulunuyor. Ben Konyaaltı’ndaki 7Mehmet Restoran’da denedim. 7Mehmet’e gitmişken iç pilavlı dana pirzolasını ve yoğurtlu patatesini de yemenizi öneririm.

Kaynak: http://sehirnotlari.com/post/86492770...

Tahinli Piyaz

Meşhur piyazcı Mustafa’nın yeri Antalya’nın en meşhuru. 1965’ten bugüne tam bir babadan oğula esnaf lokantası… Harika bir köftesi ve yumurtalı, tahinli piyazı var. Aslında yalnızca tahinli piyaz yiyerek de kalkabilirsiniz masadan. Yeterince doyurucu ve leziz. Meşhur piyazcı Mustafa’nın yeri Antalya’nın merkezinde, Garanti Bankası’nın sırasında. Kime sorsanız gösterir.

Kaynak: http://sehirnotlari.com/post/86492770...

Golça Dondurma

Antalya’da yeni açılmış işletmelerden biri Golça Dondurma. Şansa denk geldik ve hemen denedik. Son zamanların favorisi füzyon mutfağından esinlenmişler aslında. Siz dondurmanın siparişini verince onlar hemen gözünüzün önünde yapıyorlar. Hazırlanış süresi biraz uzun ama onu da görsel bir şova dönüştürerek keyifli hale getiriyorlar.

Kaynak: http://sehirnotlari.com/post/86492770...

Acılı Ezme

Çok sevdiğim lezzetlerden biri olan acılı ezmenin bu kadar hiç iyisini yememiştim. Bildiğimiz ezmeyi bol dereotu ve maydanoz ile yapıyorlar. Piyazcı Mustafa’nın Yeri’nde mutlaka bunu da tatmanızı öneririm. Zaten sofraya oturur oturmaz ikram olarak geliyor önünüze.

Kaynak: http://sehirnotlari.com/post/86492770...

Yoğurtlu Patates

Patatesi her haliyle severim. Ama yuvarlak dilimler halinde kızarmış patates, üzerinde sarımsaklı yoğurt ve kızarmış yağ olunca ayrı bir sevdim. Biliyorum yaza girerken böyle yemeklerden konuşmak hiç doğru değil. Ama arada bir kendinizi şımartmak da sorun olmaz herhalde. 7Mehmet’e giderseniz mutlaka bunu da deneyin derim.

Yazar: Gizem Telci @bohemisko

Kaynak: http://sehirnotlari.com/post/86492770...
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
8
4
3
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın