Görüş Bildir
Haberler
Antalya'daki Siyanürlü İntiharın Ardından Yeni Detaylar: Pitonlu Tefeci Çetesi, Şimşek'in Kayınvalidesini de Borçlandırmış

Antalya'daki Siyanürlü İntiharın Ardından Yeni Detaylar: Pitonlu Tefeci Çetesi, Şimşek'in Kayınvalidesini de Borçlandırmış

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde siyanürle eşi, oğlu ve kızını zehirleyerek öldürüp, intihar eden Selim Şimşek'e ait senet ele geçirilen 'pitonlu tefeci çetesi'yle ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı.

Çetenin, Şimşek'in kayınvalidesi 63 yaşındaki Sıdıka Aydoğmuş adına da 350 bin TL değerinde 3 ayrı senet düzenlediği öğrenildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Selim Şimşek'i borçlandıran tefeci çetesi çökertildi

Selim Şimşek'i borçlandıran tefeci çetesi çökertildi

Antalya'da geçen yıl kasım ayında, tefecilere borcu yüzünden siyanürle eşi Sultan Şimşek ile çocukları 9 yaşındaki Ceren ve 5 yaşındaki Ali Çınar'ı zehirleyerek öldürüp, intihar eden Selim Şimşek'e ait senet bulunduran tefeci çetesiyle ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. 

Selim Şimşek'in ailesini öldürüp, intihar etmeden önce yazıp bıraktığı mektuptan yola çıkan Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yüksek faizle borç para vererek tefecilik yapan, tehdit ve darp olayları gerçekleştiren çeteyi takibe aldı. Kazım Evren liderliğindeki 11 kişilik çeteye yönelik 25 Eylül günü Antalya, Ankara, Erzurum ve Siirt'te eş zamanlı operasyon yaptı. Operasyonda, Kazım  Evren ile 11 şüpheliyi yakalayarak, gözaltına aldı.

Pitonlu tefeci çetesinin evinde Şimşek'e ait senet bulundu

Pitonlu tefeci çetesinin evinde Şimşek'e ait senet bulundu

Şüphelilere ait ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, çok sayıda silah, mermi, senet, kılıç, komando bıçağı ve dijital materyal ele geçirildi. Ele geçirilen senetler arasında ise Selim Şimşek'in borcuna karşılık hazırlanan senet de bulundu. Çete lideri Evren'in ofisinde özel cam kafeste beslediği, yurda yasa dışı yollarla sokulan 2 metre boyunda piton ele geçirildi. Piton, Antalya Hayvanat Bahçesi yetkililerine teslim edildi.

Tefeci çetesi, Şimşek'in kayınvalidesi için 350 bin liralık senet düzenlemiş

Tefeci çetesi, Şimşek'in kayınvalidesi için 350 bin liralık senet düzenlemiş

Yapılan araştırmalar sonucunda ele geçirilen senetler arasında Selim Şimşek'in Konya'da yaşayan kayınvalidesi Sıdıka Aydoğmuş adına düzenlenen toplam 350 bin TL'lik 3 ayrı senet olduğu da saptandı.  Bu gelişme üzerine soruşturmayı yürüten savcılık, Aydoğmuş'un ifadesine başvurdu. Şikayetçi sıfatıyla ifade veren Aydoğmuş, şunları söyledi:

'Evrak ile diğer bahse konu yaklaşık 350 bin TL'yi bulan senet ve sözleşmeler kesinlikle benim tarafımdan hazırlanan ya da imzalanan evraklar değildir. Bu evrakların hiçbirinden haberim yoktur. Adı geçen şahısların hiçbirini kesinlikle görmedim. Hiçbir şekilde kendileri ile bir araya gelmedim. Bu şahıslar ile de kesinlikle herhangi bir ticaretim olmamıştır. Damadım Selim Şimşek'in rahmetli olmasına kadar bu şahısların adını kesinlikle hiç duymadım.'

Selim Şimşek'in kayınpederi Kamil Aydoğmuş da eşinin imzasının taklit edildiği senetler olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

'Senetlerin arkasına rahmetli damada ciro yaptırmışlar. Biz adamları tanımıyoruz, adamları görmedik. Ne senet ne de başka bir şey. Diyelim ki senet verdik, bu senedin karşılığında ne var? Ev yok, araba yok, para yok, hiçbir şey yok. 350 bin liralık senet var. Yani bu nedir? Bu çocuğu sıkıştırdılar. Adalet yerini bulacak, cezasını çeksinler. Çünkü benim 4 çocuğum gitti. Ben onların tırnağına dünyayı değişmezdim. Ama hepsi rahmetli oldu gitti. Biri 9, diğeri 5 yaşında torunum, damadım hepsi gitti. Ocak söndü bizi yaktılar. Onlar da yansın. Adalet yerini bulsun inşallah.'

Çete lideri Kazım Evren ve Cahit Ülkü ile 4 örgüt üyesi tutuklandı

Çete lideri Kazım Evren ve Cahit Ülkü ile 4 örgüt üyesi tutuklandı

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 4'ü savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. 7'si ise tutuklama istemiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Çete lideri Kazım Evren ve Cahit Ülkü ile 4 örgüt üyesi tutuklandı. Bir şüpheli ise adli kontrol şartı ile serbest kaldı.

Ne olmuştu?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
27
9
8
4
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
rcpbyrm

pitonlu tefeci diyince bende soyisimleri piton zannettim. biz aliexpressten mal getiremiyoruz adamlar piton sokuyor ülkeye !!!

UnPatrioticVoice

bu ülkede daha çok iintihar haberi görücez.