Görüş Bildir
Haberler
Anneler Hayat Kurtarır: Yangın Alarmı Sesine Uyanmayan Çocuklar Annelerinin Sesini Duyunca Uyanıyor!

Anneler Hayat Kurtarır: Yangın Alarmı Sesine Uyanmayan Çocuklar Annelerinin Sesini Duyunca Uyanıyor!

esma çetin
27.10.2018 - 09:35

Nationwide Çocuk Hastanesi Uyku Bozuklukları Merkezi, olası bir yangın durumunda, çocukların hemen uyanması ve bir an evvel odalarından çıkabilmeleri için en etkili alarm sesini bulmaya çalıştı ve oldukça çarpıcı sonuçlara ulaştı! Metro kaynaklı haberimizin detaylarına buyurun.

Kaynak: https://metro.co.uk/2018/10/25/sound-...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Yangın alarmı sesine uyanmayan çocuklar, annelerinin sesini duyunca uyanıyor!

Nationwide Çocuk Hastanesi Uyku Bozuklukları Merkezi'nin yaptığı araştırma, anne sesinin normal bir yangın alarmı sesine göre daha etkili bir uyandırma şekli olduğunu söylüyor. Bu araştırma için, yaşları 5 ve 12 arasındaki 176 çocukla çalışılmış ve 3 farklı alarm sesi denenmiş.

Araştırmaları yürüten Dr. Mark Splaingard, bu çalışmanın ileride birçok hayat kurtaracağını söylüyor.

Çocukların uykusunun yetişkin insanlara kıyasla daha derin olduğunu söyleyen doktor, 'Çocukların uyanıp odalarını terk etme süresini azaltacak bir yangın alarmı sesi bulduk' diyor.  Journal of Pediatrics'de yayınlanan araştırma, normal alarm sesine %53 oranında uyanan çocukların, annelerinin seslerinin kullanıldığı alarm sesine %86-%93 oranında uyandıklarını söylüyor.

Normal bir tonda çalan yangın alarmında çocukların odalarını terk etme süresi 282 saniyeyken, anne sesi kullanılan yangın alarmında çocuklar 18-28 saniyede odalarını terk ediyor.

Dr. Gary Smith: 'Çocukları uyandırmak ve odalarından bir an evvel çıkmalarını sağlamak için alışılagelmiş yangın alarmı sesindense anne sesinin kullanılmasının daha etkili olduğunu gördük.'

Araştırmanın öznesi olan çocukların yaşları çok önemli!

'Bu araştırma 5 yaşın altındaki çocuklarda denenmedi çünkü bu çocuklar kendi başlarına bir yangından kurtulmak için çok küçükler. 12 yaşından büyük çocuklar da yangın alarmı sesine uyanamama gibi bir sorun gözlenmediği için, o yaş grubu üzerinde de denenmedi. Bu araştırma, 5-12 yaş grubundaki 176 çocuk üzerinde yürütüldü.'

Bu araştırma hakkındaki düşüncelerinizi yorumlarda bizimle paylaşmayı unutmayın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
26
11
3
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pickle Rick

Anne sesi ne lan? Yaniiyeeee diye mi bağırıyor alarm.