Görüş Bildir
Haberler
Ankara Saldırısının Ardından Meclis'e Yeni Güvenlik Önlemleri

Ankara Saldırısının Ardından Meclis'e Yeni Güvenlik Önlemleri

ATKN
20.02.2016 - 18:53 Son Güncelleme: 21.02.2016 - 01:12

Ankara'da 28 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısının ardından, TBMM'de yeni güvenlik önlemleri alınacak. TBMM Başkanı İsmail Kahraman, bazı günler ziyaretçi sayısı 20 bini aşan Meclis’te yeni tedbirlere başvuracak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

TBMM her gelenin elini kollunu salayarak girecek bir yer değil. Kural koyan Meclis, kendi koyduğu kurallara uymalı” diyen Kahraman, milletvekillerinden alınan güvenlik kararlarına uymalarını bir yazı göndererek isteyecek. Teknolojik kuşatmaya alınacak olan Meclis’e gelen ziyaretçi sayısı Radikal bir oranda düşürülecek.

Kahraman, TBMM’de üst üste gerçekleştirdiği güvenlik zirvelerinde Meclis’e yönelik olası terör ve intihar saldırılarına karşı alınacak önlemleri masaya yatırdı. 

Milliyet'ten Önder Yılmaz'ın haberine göre uzmanların fizibilite çalışmasını yapacağı ve önümüzdeki hafta Çarşamba günü kağıda dökülecek kararların bazıları özetle şöyle:

İki yeni kapı

İki yeni kapı

Arşiv

Güvenlik Caddesi ile dikmen Caddesi’ne iki yeni kapı açılacak. Bu kapılardan birini sadece milletvekilleri kullanacak. Böylece milletvekillerinin giriş kapılarında beklemeleri ve saldırıya açık konuma gelmelerinin önüne geçilmiş olunacak.

Dikmen kapısı geri çekilecek. Otopark alanı değerlendirilerek Dikmen caddesindeki trafiği yavaşlatacak kuyruk ortadan kaldırılacak.

Ziyaretçi girişleri kontrol altına alınacak

Ziyaretçi girişleri kontrol altına alınacak
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ziyaretçi girişleri kontrol altına alınacak. Akşam 18.00’den sonra ziyaretçi girişi yasaklanacak.

Genel Kurul’un çalışma saatlerinde milletvekillerinin yasama ve denetim çalışmalarını olumsuz etkileyeceği için kulislere ziyaretçi kabul edilmeyecek.

Salı günlari partilerin grup toplantılarına gelecek ziyaretçilerin listeleri bir gece önce partilerin grup başkanvekilliklerine listeler halinde bildirilecek. Listenin dışındaki isimler kampuse alınmayacak. Böylece kontrolsüz ve her gelen ziyareti içeriye alınmayacak. Ziyaretçi sayısı böylece otomatikmak belli bir sayıda tutulabilecek.

Ziyaret için partilerden verilecek ziyaretçilerin GBT’lerine aynı gece bakılacak ve sakıncalı olanların Meclis’e girişleri engellenecek.

Kapılara araç x-ray’i

Kapılara araç x-ray’i

Bomba yüklü araçlarla yapılan saldırılara karşı Meclis giriş kapılarına araç x-ray cihazları yerleştirilecek. Maliyetleri 600 ila 1 milyon dolar arasında olan x-ray cihazları için fizibilite çalışması yapılacak.

Milletvekilleriyle birlikte TBMM’ye girecek olan misafir ve ziyaretçilerin mutlaka kimlikleri alınacak. Ziyaretçiler araçtan indirilecek x-ray cihazlarından geçirilip, kimlik bilgileri alınacak.

TBMM’nin Atatürk Bulvarı kanadındaki güvenlik duvarının bulunmaması, Dikmen ve Ayrancı kanadındaki duvarlarında bir insanın içeri tırmanarak atlamasına müsait olduğu için, “Meclis duvarları” gözden geçirilecek.

Kamera sistemleri gözden geçirilecek ve ölü noktalara yeni kemaralar konulacak.

Özel Kuvvetler TBMM’de

Özel Kuvvetler TBMM’de

Bombalı saldırının ardından dün Meclis’te Emniyet Özel Harekât Daire Başkanlığı ekipleri ile Meclis Güvenlik Dairesi Başkanlığı ekipleri ortak çalışma yaptı. Ekipler Meclis’in Dikmen, Güvenlik ve Çankaya kapılarındaki giriş ve çıkışlarda teknik çalışma yaparken, özel radar araçları da Meclis yerleşkesinin radarla tespitlerini yaptı. Çalışmanın ardından hazırlanacak teknik rapor doğrultunda gerekli güvenlik araç-gereçlerinin alımı yapılacak.

Milliyet

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
65
50
16
7
6
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Melih Işık

ohh valla içimize su serptiler kaç gündür aklım meclisteydi iyiki bu haberi yayınlamışlar. Allah korusun başlarına bişey falan gelir 70 milyar maas fln alama... Devamını Gör

Sefa Kulaksız

550 hibine için düşünüyorsunuz da kalan 75 milyon piç mi?

Melih Işık

Değilmiler? Degilseler niye kimse ses cikarmiyo

Pasif Kullanıcı

Biri ya da birileri şunları silksin...