Görüş Bildir
Haberler
Ankara'daki Patlamayı Protesto Edenlere Polis Müdahalesi

Ankara'daki Patlamayı Protesto Edenlere Polis Müdahalesi

Deniz Gök
10.10.2015 - 16:57 Son Güncelleme: 10.10.2015 - 16:59
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ankara 86 kişinin hayatını kaybettiği katliamı Batman'da protesto etmek isteyenler TOMA'larla dağıtıldı. Olayda HDP'li milletvekilleri de müdahaleden etkilendi.

HDP Batman Milletvekilleri Ayşe Acar Başaran, Saadet Becerikli, Mardin Milletvekili Mehmet Ali Aslan, Batman Milletvekili adayı Kadir Tunç, Ankara Tren Garı kavşağında meydana gelen son açıklamaya göre 86 kişinin yaşamını yitirdiği patlamayı kitlesel basın açıklamasıyla kınadı. Milletvekilleri kortej önünde yürüdükleri sırada TOMA araçları, basınçlı suyla grubu dağıttı. Milletvekilleri ile Batman Belediye Başkanı Sabri Özdemir, basınçlı sudan etkilenirken, polis gözyaşartıcı sprey kullandı.

'Er geç bir gün bu saray yıkılacaktır'

HDP İl binası önünde toplanan gruba seslenen HDP Mardin Milletvekili Mehmet Ali Aslan, şöyle dedi:

'Kendi iktidar ve sarayları için gözlerini kırpmadan insan öldürüyorlar. Öğle saatlerine kadar da henüz bir açıklamanın yapılmaması da düşündürücüdür. Bu olay insanlık dışıdır. Polis yaralılara müdahale edeceğine biber gazıyla müdahalede bulunuyor. Er geç bir gün bu saray yıkılacaktır.'

HDP İl Eş Başkanı Abdulbari Karaağaç, Dörtyol Kavşağı'ndan Atatürk Parkı'na kadar polis engeline rağmen yürüyeceklerini söyledi.

Yürüyüşe müdahale

Yürüyüşe müdahale

HDP Batman Milletvekilleri'nin de aralarında bulunduğu kitle yürüyüşe geçtiği anda Emniyet yetkilileriyle karşılaştı. Milletvekili Mehmet Ali Aslan, trafiği işgal etmeyeceklerini belirterek; 'Kaldırımda yürüyeceğiz. Yolu trafiğe kapatmıyoruz. Yürüyüşümüzü engellemeyin' dedi. Belediye Eş Başkanı Sabri Özdemir de trafiği aksatmayacaklarını, kaldırımı kullanacaklarını söyledi. Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Dönmez ve Güvenlik Şube Müdürü Akın Şahin, yürümek isteyen gruba, 'Yürüyüşünüz kanunsuz. Basın açıklamasını yaptınız. Müdahale etmek zorunda kalacağız' uyarısında bulundu.

Milletvekillerine tazyikli su

Milletvekillerine tazyikli su

HDP milletvekillerinin beraberindeki parti yöneticileri ve Belediye Başkanı, Dörtyol Kavşağı'nda oturdukları sırada TOMA'nın sıktığı basınçlı su müdahalesiyle karşılaştı. Ardından grupla yürüyen HDP milletvekilleri, bir kez daha polis engeliyle karşılaştı. Çıkan arbede sırasında sağ gözüne aldığı darbeyle hastaneye kaldırılan partililerden Abdulkadir İzol, 'Kitle arasındaydım. Birden tazyikli su gözüme isabet etti. Şimdi de sağ gözüm görmüyor' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

4 kişi gözaltına alındı

4 kişi gözaltına alındı

Olaylarda 4 kişi gözaltına alındı. Daha sonra Atatürk parkında açıklama yapan HDP milletvekilleri, polisin sert tutumuna tepki gösterdi.  Aslan; 'Güvenlik Yasası'nda 'Yüzünü kapatmayın' diyorsunuz. Siz silahlanıp yüzünüzü kapatıyorsunuz. Elimizde ne silah var ne başka bir şey. Bu da size kapak olsun' dedi. 

DHA / Arif Arslan

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
1
0
0
0