Görüş Bildir
Haberler
Ankara'da Es Es Rüzgarı

Ankara'da Es Es Rüzgarı

Enver K.
16.02.2015 - 21:08
İçeriğin Devamı Aşağıda

Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında Eskişehirspor, Ankara'da konuk olduğu Gençlerbirliği karşısında 1-0 geriye düştüğü maçı 2-1 kazanrak önemli bir galibiyet elde etti.

Geçtiğimiz hafta içi kupada Eskişehir’i 3-0’la geçerek adını çeyrek final'e yazdıran Gençlerbirliği, rakibini bu kezde ligde de yenerek 5 haftalık galibiyet hasretine son verdi.

Karşılaşmaya daha etkili başlayan Kırmızı Siyahlı ekip maçın 7. dakikasında Rumen golcüsü Stancu ile 1-0 öne geçti. Bu golden 10 dakika sonra sağ kanattan gelişen Gençlerbirliği atağında El Kabir'in şutu direkten döndü. Karşılaşmanın 20. dakikasından sonra oyunun üstünlüğünü eline alan konuk ekip, üst üstte bulduğu pozisyonlarla Gençlerbirliği kalesinde gol arıyordu. İlk yarının sonra ermesine bir dakika kala köşe vuruşu kazanan Eskişehirspor, Nzuzi Toko'nun ceza sahası dışından vurduğu şık şutla golü buldu ve ilk yarı 1-1 eşitlikle sonuçlandı.

Mücadelenin ikinci yarısı golle başladı. 48. dakikada sol kanattan Özgür Çek'in ortasına şık bir kafa vuruşu yapan Funes Mori, Eskişehirspor'u 2-1 öne geçiren golü attı. Golün ardından orta saha hakimiyetini rakibine kaptıran Gençlerbirliği'nde teknik direktör İrfan Buz, 53. dakikada Radosav Petrovic'in yerine Guido Koçer'i oyuna aldı. Oyuncu değişikliği sonrası oyunda dengeyi kuran ev sahibi ekip, karşılaşmanın 80. dakikasında Gosso ile gole çok yaklaştığı pozisyonda Eskişehir kalecesi Boffin gole izin vermedi. 91. dakikada Gosso sert müdehalesi sonrası ikinci sarı kart ve ardından da kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Karşılaşmanın uzatma dakikalarında rakibine çok sert bir müdehalede bulunan Ahmet Çalık'ın hareketini hakem Mete Kalkavan kırmızı kartla cezalandırınca Gençlerbirliği maçı 9. kişi ile tamamladı. 

Karşılaşmanın geri kalan dakikalarında skor değişmedi ve Eskişehirspor zorlu Ankara deplasmanından 2-1 galibiyetle ayrıldı.

Bu sonuçla Eskişehirspor puanını 20'ye yükseltti ve düşme hattından uzaklaştı. Gençlerbirliği ise 22 puanda kaldı.

LİG TV

Kaynak: http://www.ligtv.com.tr/haber/gencler...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0