Görüş Bildir
Haberler
Saray, Cumhurbaşkanlığı'na Devredildi

Saray, Cumhurbaşkanlığı'na Devredildi

ATKN
21.06.2015 - 20:26 Son Güncelleme: 22.06.2015 - 00:39
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi olağanüstü toplandı. Toplantıda, Atatürk Orman Çiftliği'nin, Başbakanlık'a ayrılan belediye hissesinin, Cumhurbaşkanlığı adına tahsis edilmesi kararlaştırıldı.

Büyükşehir Belediyesi Haber Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek başkanlığında gerçekleşen toplantıda, oy çokluğuyla, Atatürk Orman Çiftliği'nin, Başbakanlık'a ayrılan belediye hissesinin, Cumhurbaşkanlığı adına tahsis edilmesi kararı alındı.

'Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın, Cumhurbaşkanlığı'na devrine' ilişkin başkanlık yazısında, '8 Nisan 2015 tarih ve 644 sayılı kararı ile Başbakanlık'a yapılan tahsisin iptal edilerek, Yenimahalle İlçesi Orman Çiftliği 63386 ada 6 parseldeki hissenin, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi hizmet binası olarak kullanılmak üzere, 2 yıl süreyle bedelsiz olarak 5393 Sayılı Kanun'un 75. Maddesinin (d) bendi gereğince Cumhurbaşkanlığı adına tahsis edilmesi ve bu süre içerisinde trampa (takas) yapılması hususunda karar alınması...' ifadeleri yer aldı.

'Hukuki formalite'

'Hukuki formalite'

Toplantıda, kararı değerlendiren Gökçek, bunun, hukuki bir formalite olduğunu kaydetti.

Başbakanlık olarak inşa edilen binanın, daha sonra Cumhurbaşkanlığına çevrildiğini belirten Gökçek, 'Cumhurbaşkanlığı'na döndüğü için daha önce Başbakanlık'a tahsis etmişken, bunu Cumhurbaşkanlığı'na çevirdik. Bu kadar basit. Medya ve bazı muhalefet liderleri ısrarla 'kaçak saray' olduğunu söylüyorlar. Bu, tamamıyla yalan ve iftira. Burası ruhsatlı olarak inşa edildi ve şu anda ruhsatlı olarak inşa edilmeye devam ediyor' ifadesini kullandı.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0