Görüş Bildir
Haberler
Anime Hakkında Bilmemiz Gereken 8 Şey

etiket Anime Hakkında Bilmemiz Gereken 8 Şey

Aleyna
09.05.2014 - 19:31 Son Güncelleme: 10.05.2014 - 18:23

1. ''Anime mi bu yaşta çizgi film mi izliyorsun ?'' sorusu

1. ''Anime mi bu yaşta çizgi film mi izliyorsun ?'' sorusu

Anime, her ne kadar bizim ülkemizde çizgi film diye tanımlansa da asla çizgi film değildir. Çizgi film daha çok çocuklara hitap eder fakat anime her yaş grubuna hitaben yapılır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Neden büyük göz uzun bacaklar?

2. Neden büyük göz uzun bacaklar?

Çoğu Anime de karakterler uzun bacaklı ve büyük gözlü olur. Bu Japonların çekik gözlü ve kısa olmalarından dolayı kompleks yaptıklarına bağlansa da uzun bacak ve büyük gözün öncüsü Walt Disney olarak bilinir.

3. Yüz ifadeleri

Bizim normal hayata verdiğimiz tepkiler, jestler ve mimikler daha fazla abartılı görsellerle ifade edilir.

4. Manga Nedir?

4. Manga Nedir?

Manga bir anime serisinin çizim halinde olmasına denir. Tamamen Animeden bağımsız olabilir. Amerikan çizgi romanlarından farkı sol taraftaki kareden başlamak yerine , sağ taraftaki kareden başlayarak okumaktadır.  Mangalardan esinlenerek yapılan animeler de vardır. Manga çizen kişilere Mangaka denir.

5. Otaku Nedir?

5. Otaku Nedir?
encrypted-tbn0.gstatic.com

Fanatik, bağımlı anlamına gelir. Anime Otaku halinde kullanımı ise hayatını animeye adamış kişi veya anime hayranı olarak tanımlanır. Argo bir kelime olarak da bilinir.

6. Cosplay Nedir?

6. Cosplay Nedir?

Bir anime karakterini baz alarak onun gibi giyinmek, onun saç, makyaj modelini yapmak. Lens, peruk ve kostümle desteklemek gerekir.Yapan kişilere Cosplayer adı verilir. Bu olay oldukça masraflıdır :)

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Anime türleri

7. Anime türleri

Her türde anime bulabilirsiniz. En kanlısından en romantiğine, en komiğinden en fantastiğine kadar anime izlemek mümkün. Doğaüstü güçler, romantik, shounen, yuri, psikolojik, aksiyon bunlara örnek verilebilir. Ben yuri ve yaoi türlerini izlemediğim için pek önermem genelde bir kız ve bir başka kızın birbirlerine olan ilgilerini veya tam tersine bir erkek ve başka bir erkeğin birbirlerine olan ilgisini konu alır. Yuri ve yaoi cinsellik içerik bulundurabilir uyarayım. Fakat Shoujo-Ai ve Shounen-Ai cinsellik içermez.

8. Son olarak, bana soracak olursanız...

8. Son olarak, bana soracak olursanız...

Ben genelde komedi, romantik, psikoloji, okul konulu anime izlerim bu anime dünyasında ''Shoujo'' olarak adlandırılır yani kızsı/kızlara yönelik anlamını taşır. Fakat son zamanlarda tercihim romantik komedi üzerinde. (örn: Hiyokoi, Sukitte ii na yo, Itazura na kiss, Kaichou wa maid sama...)

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1283
715
276
154
80
72
54
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
leggy eggy

anime seven otaku olmak ünlüleri seven ergenlerden olmaktan iyidir

.

Bu yaşta çizgi film de izlerim anime de, milleti alakadar etmesi gerekmiyor.

Melody-chan

Anime Japon çizgi filmidir aslında. Japonlar çizgi filmi sadece çocukların izlediği bir şey olarak görmediği için çizgi film kavramı anlamlı oluyor. Manga an... Devamını Gör