Görüş Bildir
Haberler
Amerika'yı Kasıp Kavuran Ama Henüz Türkiye'yi Etkisi Altına Alamamış Emmy Adayı 14 Dizi

etiket Amerika'yı Kasıp Kavuran Ama Henüz Türkiye'yi Etkisi Altına Alamamış Emmy Adayı 14 Dizi

Game of Thrones, Narcos, Vikings gibi dizileri konuşa duralım, Emmy adaylıklarını silip süpürenlerin çoğunu bilmiyoruz bile. 69. Emmy Ödül Töreni 17 Eylül'de gerçekleşecek. 'Bu hangi dizi yahu' demeniz için size bir liste hazırladık. Devir böyle dizilerin devri. İşte onlardan birkaçı...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. This is Us (Drama)

1. This is Us (Drama)

18 bölümlük ilk sezonu yayınlanan dizinin 2. sezonu da başlamak üzere. Komedi ve dramanın bir arada işlendiği dizide, aynı gün doğan bir grup insanın hikayesi anlatılıyor. Ek olarak oyuncularından Sterling K. Brown ve Milo Ventimiglia en iyi erkek oyuncu, Ron Cephas Jones en iyi yardımcı erkek oyuncu adayı. 

IMDB: 8.8

2. The Handmaid's Tale (Drama)

2. The Handmaid's Tale (Drama)

İlk sezonunda 10 bölüm yayınlayan dizinin ikinci sezonuna daha çok var. İzlemek için bol bol vaktiniz var. Margaret Atwood’un aynı isimli romanından uyarlanan dizi, Gilead isimli bir toplumda geçiyor. Doğal sebepler nedeniyle nüfusu azalan bu toplumun kadınları, devlet malı. Toplumun yeniden çoğalması için üreme hizmetine zorlanan Offred, bu acımasız koşullarda hayatta kalmaya çalışıyor. Dizinin başarısına ek olarak Elisabeth Moss en iyi kadın oyuncu, Ann Dowd ve Samira Wiley en iyi yardımcı kadın oyuncu dallarında aday.

IMDB: 8.7

3. The Crown (Drama)

3. The Crown (Drama)

Dram, tarih ve biyografiyi bir arada barındıran dizi, II. Dünya Savaşı sonrası İngiltere'nin kaderini belirleyen başkanları anlatıyor. 1. sezonda 10 bölüm yayınlanan dizinin 2. sezonu da Aralık ayında. Dizinin diğer adaylıkları da; Claire Foy (en iyi kadın oyuncu) ve John Lithgow'da (en iyi yardımcı erkek oyuncu).

IMBD: 8.7

4. Stranger Things (Drama)

4. Stranger Things (Drama)

Duffer Kardeşler tarafından yaratılan Amerikan bilim kurgu dizisinde, kaybolan arkadaşlarını arayan üç çocuk ve onlara yardım eden, doğaüstü güçlere sahip bir kızın başından geçen olaylar anlatılıyor. Ayrıca David Harbour en iyi yardımcı erkek oyuncu adayı.

5. Atlanta (Komedi)

5. Atlanta (Komedi)

Komedi-drama televizyon dizisi. Kendileri ve ailelerine daha iyi bir hayat sağlamak için Atlanta rap piyasasında isim yapmaya çalışan iki kuzenin başlarından geçen olaylar anlatılıyor. Trajikomik dizinin henüz bir sezonu on bölüm olarak yayınlandı. Dizinin yapımcısı Donald Glover, aynı zamanda da başrol ve en iyi erkek oyuncu adayı. 

IMDB: 8.6

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Black-ish (Komedi)

6. Black-ish (Komedi)

İsminden de belli olduğu gibi, tam bir Siyahi dizisi ve hakkını da veriyor. Başrol Dre- Johnson üst-orta sınıftan bir Amerikalı ve Siyahi klişelerine uymadan 4 çocuğunu da en iyi şekilde yetiştirmeye çalışıyor. Ama modern eşi, geleneksel babası, kendi doğruları arasında sıkışıp kalıyor. Baba karakterini canlandıran Anthony Anderson da ayrıca en iyi erkek oyuncu adayı. 

IMDB: 7.1

7. Master of None (Komedi)

7. Master of None (Komedi)

Başrol Aziz Ansari zaten artık komediyle anılan biri olmuş, sosyal medyada da fenomen haline gelmiş durumda. Şimdi dizi ile birlikte kendisine de bir en iyi erkek oyuncu Emmy'si getirmesi bekleniyor. 30 yaşında piyasa tutunmaya çalışan bir aktörün günlük hayatını anlatan diziyi izlerken güleyim mi, devam edeyim mi, çekip arkadaşlarıma atayım mı diye düşünürken akıp geçiyor. 2 sezon ve toplam 20 bölüm yayınlanan diziyi hemen açıp izlemenizde fayda var.

IMDB: 8.3

8. Silicon Valley (Komedi)

8. Silicon Valley (Komedi)

Aslında bu diziyi duymuş, en kötü ihtimalle birkaç bölüm izlemiş olmalısınız. Yine de ne olur ne olmaz, biz önerelim. Görsel ve dizi ismiyle konusunu açık ediyor, bilgisayar programcısı bir genç adamın arkadaşları ile başardıkları, başaramadıkları, başarılı olmak için yaşadıkları kara mizah ile anlatılıyor. 4 sezon yayınlanan dizi hiç de yeni değil. 38 bölüm yayınlanan dizi 5. sezonu bekliyor.

IMDB: 8.6

9. Unbreakable Kimmy Schmidt (Komedi)

9. Unbreakable Kimmy Schmidt (Komedi)

Tina Fey imzasıyla yaratılan dizinin başrolünde de yine The Office'ten bildiğimiz ve Emmy adaylığı almış Ellie Kemper var. 15 yıldır bağlı olduğu tarikattan kaçıp kurtulan kadının, New York'ta yeni bir hayat kurma ve ayakta kalma çabası çok eğlenceli bir şekilde anlatılıyor. Kemper'a ek olarak, en iyi yardımcı erkek dalında da Tituss Burgess adaylık sahibi. 3 sezon ve 39 bölüm yayınlanan dizi Türkiye'de pek duyulmuş değil.

IMDB: 7.8

10. Veep (Komedi)

10. Veep (Komedi)

Vice President yerine kullanılan Veep, ABD'nin kadın başkanının hikayesini komik bir şekilde anlatıyor. İlginç bir şekilde Julia Louis-Dreyfus'a bu yıl adaylık getirmese de Tony Hale ve Matt Walsh'a en iyi yardımcı erkek oyuncu, Anna Chlumsky'a da en iyi yardımcı kadın oyuncu adaylığını getirmiş durumda. 6 sezon ve 58 bölüm yayınlansa da Türkiye'de pek konuşulmayan dizi, 7. sezonunu son sezon olarak belirledi. 

IMDB: 8.2

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Feud: Bette and Joan (Mini Dizi)

11. Feud: Bette and Joan (Mini Dizi)

İki büyük yıldızın büyük savaşını izlemek için ideal. Susan Sarandon ve Jessica Lange'i ekranda görmek bile yeterince güzelken, canlandırdıkları Bette Davis ve Joan Crawford'a cuk oturmaları ile her şey tamam olmuş ve en iyi kadın oyuncu adayı olmaları da sürpriz değil. 60'ların yıldızları şimdilerde yaşlı birer kadın ve aralarındaki kan davası hala devam ediyor durumda. Konusu ile ilgili ne söylersek spoiler olacak. En iyisi 8 bölümlük bu mini diziyi izleyin ve karar verin.

IMDB: 8.6

12. Genius (Mini Dizi)

12. Genius (Mini Dizi)

Diğerlerinden farklı olarak, bu diziyi National Geographic kanalında izliyoruz. Her sezon farklı bir bilim insanının başarıları ve onun hayat hikayesini anlatan dizi, ilk sezonunda Albert Einstein ile gayet iyi bir başlangıç yaptı, başrolü Geoffrey Rush'a da adaylık kazandırdı. Tam da kanala yakışır bir iş.  

IMDB: 8.4

13. The Night Of (Mini Dizi)

13. The Night Of (Mini Dizi)

Esasen bilenin bir bağımlılık haline getirdiği dizi, maalesef sosyal medyada konuşulmadığı için yayılamamış durumda. Amerika'da yaşayan Pakistan asıllı bir öğrenci, beklenmedik bir anda kendini korkunç bir cinayetin zanlısı olarak buluyor. Suçlu o mu, değil mi, kim, bu dolabı kim döndürüyor diye irdelerken; asıl konunun adalet sisteminin ne kadar yozlaşmış olmasını anlatıyor. Ayrıca başrolü Riz Ahmed'e ve John Turturro'ya en iyi erkek oyuncu adaylığı da getirmiş durumda.

IMDB: 8.6

14. Fargo (Mini Dizi)

14. Fargo (Mini Dizi)

Ewan McGregor'a en iyi erkek oyuncu, Carrie Coon'a en iyi kadın oyuncu adaylığı getiren dizi, Minnesota'da yer alan Bemidji'de geçiyor. Kara mizah ve suç türündeki dizide; kötü, karanlık ve esrarengiz kiralık katili Lorne Malvo (Billy Bob Thornton), yine iş üzerindeyken yol üzerinde bir geyiğe çarparak kaza yapıyor ve olaylar başkalarının hayatını etkilemeye başlamasıyla gelişiyor. 3 sezonu biten dizi 30 bölüm yayınlandı.

IMDB: 9.0

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
209
47
46
46
45
45
44
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
yusuf baykara

Sherlock' dan şaşmayın. Cinselliğin olmadığı ender yapımlardan. ( Irina adler kısmı hariç :) ). Ailecek izlenebilecek eğlenceli bir dizi

Gustavo Gaviria

Cinsellik olmayınca ne oluyor? Cinselliği tabu olarak görmekten vazgeçip, hayatın bir parçası olarak baksanız dünya daha iyi bir hale gelecek.

Gustavo Gaviria

The Handmaid's Tale'i yazmayın şuraya abi popüler olmasın şu dizi lütfen.

Memo Nemo

O dizi hiç bi sitede yok nerden izliorsun abi

karayel2009

dizileri komedi-drama-mini dizi diye ayırmayın. bilimkurgu, komedi, polisiye, psikolojik drama, tarihi drama, biyografi, fantastik, fantastik-bilimkurgu gibi... Devamını Gör

Pelin Arslan

Emmy kategorisi.