Görüş Bildir
Haberler
Amazonlar Gerçek Mi? Amazonlar Hakkında Kısaca Bilgi..

Amazonlar Gerçek Mi? Amazonlar Hakkında Kısaca Bilgi..

Elif Ateş
06.08.2021 - 10:48

Antik Çağın savaşçı kadınları Amazonlar, mitolojilere ve efsanelere konu olmuşlardır. Mitolojide Helen kadın figürü ile antik dünyada ise genellikle tanrıça olarak resmedilmişlerdir. Güçlü, çevik ve erkeğe ihtiyaç duymadan yaşayan bu anaerkil toplum, daha iyi ok atabilmek için sağ göğüslerini kesmişlerdir. Peki Amazonlar gerçek mi? Amazonlar hakkında kısa bir bilgi...

İçeriğin Devamı Aşağıda

M.Ö 2000 yıllarında yaşamışlardır. Amazonlar Doğu ve Batı kaynaklarında farklı isimler ile geçmektedirler. Dede Korkut destanında Amazonlar Alp Kızları olarak nitelendirilirdi. Ayrıca İlyada ve Odesa destanında anlatılanlara göre Amazon kadınları Truva Savaş'ında savaşmışlardır. Bu savaşçı amazon kadınları hakkında merak edilenleri sizler için derledik.

Amazonlar

Amazonlar

Amazon kelimesinin memesiz anlamına geldiği düşünülmektedir. M.Ö 2000'li yıllarında yaşamış tamamı kadın savaşçılardan oluşan bir ulustur. Çoğu kaynakta bu kadınların Anadolu'nun Kuzey'indeki Samsun yakınındaki Terme çayı civarlarında yaşadıkları geçmektedir. Heredot'a göre Amazonlar, Sarmatyalar'ın ve İskitler'in babasıdır. Bazı kaynaklara göre Amazonlar'ın savaşta erkeklerini kaybeden kadınların silahlanması ile ortaya çıktığı geçmektedir. Amazonlar İzmir, Selçuk Efes, Sinop'u kurmuşlardır. Efes'teki ünlü Artemis tapınağını ilk yapmaya başlayanların Amazon kadınları olduğu düşünülmektedir.

Klasik ve Yunan mitolojisine göre Amazonlar bulundukları yerlerde erkeklerin varlığına dayanamadıkları geçmektedir. Eğer bir erkek onlara hizmet ederse bu durum değişebilirdi. Amazon kadınları soylarını devam ettirmek için yabancı erkeklerle çiftleşirlerdi. Yabancı erkeklerle çiftleşmelerinin nedeni ise biyolojik babaya ihtiyaç duymamalarındandı. Bu durum Amazonlarda babalık kavramının olmadığının göstergesidir. Bu kadınları diğerlerinden ayıran özellik ise hızlı, çevik ve kuvvetli olmaları idi. At binmeleri konusunda oldukça yetenekliydiler. Amazon kadınları ok, yay, kargı, mızrak ve kalkan kullanırlardı. 

Bazı efsanelere göre Amazonların erkeklerle cinsel ilişkiye girmeleri yasaktı. Üremek için ise yılın bir günü komşuları olan halkı ziyaret eder ve doğan erkek çocuklarını ya öldürür yada babalarına gönderirlerdi. Doğan kız çocukları ise güzel bir şekilde beslenir, avcılık ve savaş konularında eğitilirlerdi. Amazon kadınlarının kendi aralarında da kuralları vardı. Eğer bir amazon kadını güçlü ve kuvvetli değilse üremesi yasaktı. Bir kadının erkekle birlikte olabilmesi için en az üç erkek öldürmesi gerekmekteydi. Bazı rivayetlerde de savaşta esir aldıkları erkeklerin içinden güçlü ve çevik olanını seçip beraber olup sonra da öldürürlerdi.

Amazonlar Gerçek Mi?

Amazonlar Gerçek Mi?

Amazon kadınları kimilerine göre bir mit, kimilerine göre ise tarihi bir gerçekliktir. İskit yerleşim yerlerindeki mezarları inceleyen arkeologlar, silahlar ile ölüler buldular. Bu ölülerin erkek olabileceğini düşündüler. Fakat yapılan testler sonucu erkek olmadıkları kanıtlanmış oldu. Mezarlardaki 300 iskeletin kadın olduğu ispatlandı. Bu kadınlar mızrak, at, balta ve kılıfları ile gömülüdürler. Gene 2019 yılında Rusya'da dört İskit mezarı bulundu. Bu mezarlarda ki kadınlar mızrakla ve ata binermiş gibi gömülmüşlerdir.

Aşağıdaki İçerikler de ilginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
7
1
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın