Görüş Bildir
Haberler
Amazon’un Drone’ları Kanada’ya Emanet

Amazon’un Drone’ları Kanada’ya Emanet

İçeriğin Devamı Aşağıda

Drone’larla teslimat hayalini gerçekleştirmek için canını dişine takan Amazon yılmamakta kararlı. ABD Federal Havacılık Kurulu’nun (FAA) katı kurallarından bunalan perakende devi, çareyi Kanada’ya sığınmakta buldu.

Bildiğiniz üzere Amazon, geçtiğimiz yıl testlerine başladığı drone’larla kargo taşımacılığı fikrini ticari anlamda bir türlü hayata geçiremedi. FAA’nın bu konudaki sıkı denetim ve kuralları, Amazon’un şimdilik rakiplerini uzaktan izlemesine yol açtı. Bunda elbette sorumsuz drone kullanıcılarının da payı büyük. Ancak görünüşe bakılırsa hiçbir kural Amazon için engel teşkil etmiyor. Anavatanından beklediği desteği göremeyen perakende devi, biraz kuzeye, Kanada’ya “iltica” etmek suretiyle drone taşımacılığını geliştirmeye koyuldu.

Amerika sınırının yaklaşık 600 metre uzaklığında, Kanada’nın batısındaki British Columbia bölgesinde test uçuşlarına başlayan Amazon, yakın zamanda Kanada’da ticari olarak da uçuşlara başlamayı planlıyor. Kanada’nın bu konudaki esnek kuralları Amazon için bulunmaz nimete benziyor.

LOG

Kaynak: http://www.log.com.tr/amazonun-dronel...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0