Görüş Bildir
Haberler
Amatör Kamera Görüntüleriyle Gerçekten Yaşanmışlık Hissi Yaratan 21 Buluntu Film

Amatör Kamera Görüntüleriyle Gerçekten Yaşanmışlık Hissi Yaratan 21 Buluntu Film

Gökhan A.
31.03.2016 - 18:04

1999 yapımı The Blair Witch Project filmi ile popüler hale gelip [Rec], Paranormal Activity serisiyle dünya çapında ilgi görmeye başlayan Found Footage yani Buluntu Film tekniği, filmlerin daha gerçekçi olması adına birçok yönetmenlerin artık tercih sebebi. İşte bu teknikle çekilmiş diğer benzerlerinin arasından sıyrılan en iyileri sizler için derledik.

IMDb puanları baz alınarak sıralanmış ve film bilgileri turkcealtyazi.org dan derlenmiştir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. V/H/S (2012) | IMDb 5.8

V/H/S

http://www.imdb.com/title/tt2105044

Film bize, kadınlara ve evlere saldıran bu eylemlerini de VHS kameraya çeken bir grup suçluyu tanıtıyor. Görünüşe göre bu adamlar çektikleri filmleri başka insanlara satıyorlar ve bu yüzden de bilinmeyen biri bu suçluları tek bir VHS kaset çalmaları için kiralıyor. Bunlar da işi kabul ediyorlar (ve yanlarına kocaman VHS kameralarını alıyorlar) ardından da çalınması istenen kasetin peşine düşüyorlar. Filmin aynı zamanda başlangıcı olan bu kısımda adamlar kaseti çalmaya girdikleri evde eski televizyonlar ve kasetler yığınının karşısında oturan gizemli bir ceset buluyorlar.

20. Tünel (2011) | IMDb 5.9

The Tunnel 

http://www.imdb.com/title/tt1735485

2007 yılında Sydney New Soth Wales hükümeti aniden St. James gar altındaki terk edilmiş metro tünel kullanım planından vazgeçmişti. 2008 yılında tünel hakkında söylenen şehir efsaneleri araştırmasını yapan gazeteci Natasha Warner bu konuda bu tüyler ürpertici tünele girmek için dört kişilik bir ekip kurdu. Onlar gazeteleri için bir hikaye arıyorlardı ama tünelde onları korkuları bekliyordu. Onlar için çileli bir yolculuk başladığı gibi, ölüm ile samimi bir dizi bağ kurmak zorunda kalacaklardı. Bu daha önce hiç görüntülenmemiş hayatları için tünelin korkunç derinliklerinde hayatta kalma mücadelesi başlamıştır.

19. Yamyam İşkencesi (1980) | IMDb 6.0

Cannibal Holocaust

http://www.imdb.com/title/tt0078935

En iyi efekt gerçek olanıdır sözünden yola çıkılarak yapılmış 18 ülkede yasaklanmış, The Blair Witch Project tarzı filmlere esin kaynağı olmuş bir film. Bir grup bilim adamının belgesel çekmek için amazonlardaki yerli kabilesine yapılan seyahat, ve bu zamanda başlarından geçen olaylar anlatılıyor.İçerdiği fazla şiddet, tecavüz gibi sahnelerden dolayı bir çok ülkede sansürlenmiştir.

18. Poughkeepsie Kasetleri (2007) | IMDb 6.1

The Poughkeepsie Tapes 

http://www.imdb.com/title/tt1010271

2001 yılında New York Poughkeepsie'de polis aynı şekilde yanarak ölmüş cesetler bulur. Hepsi de bir malikanede ölü bulunmuştur. İşin garibi bütün bu ölümler daha bir başlangıçtır. Evin içini araştıran polisler 800 adet video kaset ortaya çıkarırlar. Kasetleri izleyen polisler dehşete düşerler. Çünkü bunlar katilin takip aşamasından sonuna kadar olan tüm cinayet sürecini göstermektedir. Polis merkezi bu video kasetleri uzmanlarla incelemeye karar verir. Çıkan sonuç daha önce böyle bir seri katille karşılaşılmadığıdır...

17. Ayin (2013) | IMDb 6.1

The Sacrament

http://www.imdb.com/title/tt2383068

Amerika’nın dışında, adı gizli tutulan bir yere, dış dünya ile bağlantısı olmayan 200 üyeli kırsal bir ütopya olan “Eden Parisch”in dünyasına seyahat ederler. Topluluk onları dostça karşılar. Bu küçük, dindar, sosyalist topluluğun merkezinde yalnızca“Baba” olarak bilinen gizemli bir lider vardır. Arkadaşları kız kardeşine kavuştuğunda, bu cennetin göründüğü gibi bir yer olmadığını anlarlar. Sadece bir belgesel çekimi olarak başlayan yolculuk, yakın zamanda canlarını kurtarmak için bir kaçışa dönüşecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Mezar Buluşmaları (2011) | IMDb 6.1

Grave Encounters

http://www.imdb.com/title/tt1703199

Lance Preston ve Mezar Buluşmaları ekibi, hayalet avladıkları televizyon programlarının yeni bölümü için yıllardır açıklanamayan olaylara ev sahipliği yapan, terk edilmiş Collingwood Akıl Hastanesi'nde çekim yapmaktadırlar. Gerçeği aydınlatırken izleyicilerini korkutmak için, Mezar Buluşmaları ekibi psikologlarla röportaj yapmanın yanı sıra 1900'lerin başlarında çekilmiş hasta görüntülerini de inceler. İyi yayıncılık adına, kendilerini gece boyunca binaya kitler ve her şeyi kameraya kaydedecekleri paranormal yolculuklarına başlarlar.

15. Derin Kabus (2014) | IMDb 6.1

metrouk2.files.wordpress.com

As Above, So Below

http://www.imdb.com/title/tt2870612

Paris sokaklarının altında, sayısız ruhun ebedi yuvası olan ve kilometrelerce uzanan yeraltı mezarları bulunur. Bir kaşif ekibi, bilinmeyen kemik labirentine girdiğinde bu ölüler şehrinin barındırdığı sırrı ortaya çıkarır. Bir delilik ve dehşet yolculuğu olan As Above, So Below, hepimizin peşini bırakmayan kişisel şeytanları ortaya çıkarmak üzere insan ruhunun derinliklerine ulaşıyor.

14. The Den (2013) | IMDb 6.1

The Den

http://www.imdb.com/title/tt2503154

Elizabeth Benton, Yüksek lisans tezini hazırlamak için, 'Den' isimli bir video chat sitesinin kullanıcılarının alışkanlıklarını araştırmaya başlar. Elizabeth, rastgele video sohbetlerinin birinde genç bir kızın gözlerinin önünde öldürülüşünü izler. Polis bunun viral bir şaka olduğunu söylemesi üzerine Elizabeth, gerçeği kendisi araştırmaya başlar.

13. Ziyaret (2015) | IMDb 6.2

The Visit

http://www.imdb.com/title/tt3567288

Bir anne, oğlu ve kızıyla yaşamaktadır. Çocuklar bir haftalığına Pennsylvania'da bir çiftlikte yaşayan büyükanne ve büyükbabalarını ziyarete giderler. Önce, yaşlı çiftin onları derinden rahatsız eden bir şeyin parçası olduklarını keşfederler. Sonra, eve dönebilme şanslarının her geçen gün azaldığını anlarlar.

12. Paranormal Activity (2007) | IMDb 6.3

Paranormal Activity

http://www.imdb.com/title/tt1179904

Yeni evli genç bir çift, evlerinden gece vakti gelen esrarengiz seslerin kaynağını bulabilmek için yatak odalarına bir kamera alırlar. Genç kadın, evde var olması muhtemel bir paranormal varlıktan şüphelenirken, kocası da böyle bir şeyin varlığının gerçek olması halinde onu kameraya çekmeye kafayı takmış durumdadır. Kadın, kocasının bu tavrının evdeki paranormal olayları daha da tahrik edeceğinden korkuyordur…

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Afflicted (2013) | IMDb 6.3

Afflicted

http://www.imdb.com/title/tt2309961

Film, iki arkadaşın bir yolculuk sırasında başlarına musallat olan korkunç bir gizemi konu alıyor. Kendi evlerinden ve tanıdıklarından uzakta olan gençlerin başlarına musallat olan bu doğaüstü gizemden kurtulmaya çabası, buluntu film meraklılarını cezbeden bir atmosferle birleşiyor.

10. Blair Cadısı (1999) | IMDb 6.4

The Blair Witch Project 

http://www.imdb.com/title/tt0185937

Maryland ormanlarında 1940'larda birçok çocuk ortadan kaybolmuştur. Üç Sinema öğrencisi de Blair Witch adıyla bilinen bu efsane hakkında araştırma yapmak için ormana giderler. Yanlarında bir fotoğraf makinası, bir video kamera ve ses kaydedicisi vardır. Her adımda sesi ve görüntüyü kaydederek araştırmaya devam ederler. Günler sonra ormanda kaybolduklarını anlarlar ve ormana ulaşan son güneş ışığı da kaybolup akşam olunca üç öğrenciden bir daha haber alınamaz.

9. Sonsuzluk Projesi (2014) | IMDb 6.4

Project Almanac

http://www.imdb.com/title/tt2436386

Todd, yedinci yaş günü videosunu izlerken arka planda şimdiki halini görür. Bunu arkadaşlarına gösterir ve şaşkınlık içinde neler olduğunu anlamaya çalışırlar. Evin garajında yaptıkları ufak bir arama sonunda gizli bir projenin planlarını bulurlar. Bu planlar bir zaman makinesine aittir. Genç grup makineyi inşa etmek için kolları sıvarlar. Ancak eğlenceli başlayan maceraları kontrolden çıkar.

8. Jupiter Macerası (2013) | IMDb 6.5

Europa Report

http://www.imdb.com/title/tt2051879

6 astronot dünya dışı yaşam aramak için Jüpiter'in Europa uydusuna gider. Muhtemel teknik aksaklıklar ekibin peşini bırakmaz ve ekibin dünya ile iletişimi kesilir. Ekip araştırmaları sonucu Europa'nın buzlarla kaplı olan zemininin altında bir şeyler olduğunu tespit eder. Fakat bu bulacakları şey onlar için hiçte iyi bir şey olmayacaktır.

7. Project X (2012) | IMDb 6.7

Project X

http://www.imdb.com/title/tt1636826

3 çılgın lise öğrencisi, kaybeden hallerinden kurtulmak ve 'biraz' eğlenmek için büyük bir doğum günü partisi düzenlerler. Fakat gece ilerledikçe yüzlerce kişi partiye akın edecek ve işler çığırından çıkacaktır ve bu arada gündüzden beri kayıtta olan kamerayı da ellerinden düşürmeyeceklerdir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Troll Avı (2010) | IMDb 7.0

Trolljegeren

http://www.imdb.com/title/tt1740707

Norveç'in Kuzey ormanlarında izinsiz olarak ayıları avlayan bir avcıdan şüphelenen üniversiteli bir grup, film projesi olarak bu konunun üstüne gitmek ister. Avcı onları, kendinden uzak tutmak isteyince grup da bir akşam gizlice avcının peşine düşer ve aslında peşinde oldukları şeyin bir ayı olmadığını fark ederler; dev bir Troll ile karşı karşıyadırlar...

5. Doğaüstü (2012) | IMDb 7.1

Chronicle

http://www.imdb.com/title/tt1706593

Filmde, gizemli bir şekilde süper güç sahibi olan 3 yakın arkadaşın hikayesi anlatılıyor. Bir süre sonra kişisel problemler nedeniyle araları bozulan arkadaşlar, başlangıçta güçlerinin kendilerine kazandırdığı güvenle tehlikeyi eğlence haline getirirken, sonunda güçlerini birbirlerine çeviriyor.

4. Canavar (2008) | IMDb 7.1

Cloverfield

http://www.imdb.com/title/tt1060277

New York’taki bir barda kulakları sağır eden bir gürültü duyulur, bardaki kargaşa sırasında davetliler merdivenden aşağıya kaçmaya çalışırken New York caddelerini alev alev yanan yıkıntı ve enkazlar kaplar. Ardından Manhattan tarafında şiddetli bir patlama olur, Özgürlük Heykelinin kafası tıpkı dev bir top güllesi gibi caddeye çarpar. New York’a düzenlenen bir canavar saldırısına tanıklık eden insanların öyküsü.

3. Rec: Ölüm Çığlığı (2007) | IMDb 7.5

[Rec]

http://www.imdb.com/title/tt1038988

TV muhabiri Angela ile kameramanı Pablo, itfaiyecileri konu alan bir program yaptıkları sırada gelen bir ihbar üzerine, itfaiyeyle beraber ihbarın geldiği eve giderler. Yaşlı bir kadının ev kazası geçirdiğini sandıkları olayın gerçeklerden çok uzak ve dehşet verici boyutlarda olduğunu eve vardıkları zaman öğreneceklerdir.

2. Man Bites Dog (1992) | IMDb 7.6

C'est arrivé près de chez vous

http://www.imdb.com/title/tt0103905

Belçikalı 3 sinema öğrencisinin yönettiği film, bir katil olan Benoit'nın hayatından kesitler sunan bir kurmaca belgeseldir ( mockumentary). Remy, Andre ve Patrick adında üç sinema öğrencisi ödev olarak Benoit'nın günlük yaşamını ve günlük yaşamın parçası olan cinayet alışkanlığını filme almak isterler. Zaman ilerledikçe fark ederler ki Benoit, diğer katillerden farklıdır. Zeki, entelektüel ve sosyal bir insandır, oldukça normal bir yaşamı ve mutlu bir ailesi vardır. Bir yandan bütün olağanlığı ile Benoit'nın günlerini ve işlediği cinayetleri filme alan ekip, diğer yandan bu cinayetlerin bazılarına yardım ederler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Tehlikeli Takip (2012) | IMDb 7.7

End of Watch

http://www.imdb.com/title/tt1855199

İki genç polis memuru olan Brian Taylor ve Mike Zavala, devriye ekibi olmanın getirdiği koşullarda aralarında sağlam bağlar geliştirmiş Los Angeles polisleridir. Fakat öldürülmek üzere birilerinin kara listesine alınmışlardır. Oysa tek yaptıkları rutin bir trafik kontrolünde az miktarda nakit para ve ateşli silahlara el koymaktır. Ama bilmedikleri nokta, bu malların çok güçlü bir yeraltı örgütüne ait olduğudur.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
173
41
24
20
13
11
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın