Görüş Bildir
Haberler
Almeda Abazi Kimdir? Almeda Abazi'nin Yaşı Kaç?

Almeda Abazi Kimdir? Almeda Abazi'nin Yaşı Kaç?

Taha Çiftçi
06.05.2022 - 23:09 Son Güncelleme: 06.05.2022 - 23:13

Arnavutluk asıllı olan ve Türkiye'de oyunculuk ve mankenlik yapan Almeda Abazi'nin hayatı, yaşı ve biyografisi merak ediliyor. Sahnelere en çok yakışan isimlerin başında gelen Almeda Abazi, 2008'de Kainat Güzeli yarışmasını kazandıktan sonra kariyerinde her gün yeni bir gelişim süreci yaşadı. Şu an Tolgahan Sayışman ile mutlu bir evliliği, bu evliliğinden de iki çocuğu olan Abazi ile ilgili merak edilenleri yanıtlıyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Almeda Abazı Kimdir?

Almeda Abazı Kimdir?

13 Şubat 1992 doğumlu Almeda Abazi 30 yaşındadır. Oyunculuk ve mankenlik yapan Abazi Arnavutuk asılldır. Arnavutluk'un Tiran şehrinde dünyaya gelen güzel model, 2008 yılında Kainat Güzeli seçilince bir anda büyük bir üne kavuştu. Yine 2008'de Arnavutluk Güzeli seçilen Abazi, 2007 yılında doğum yeri Tiran'da da Güzellik Kraliçesi seçilmişti.

Eğitimini İstanbul'da alan Abazi, İstanbul Özel Tarhan Koleji'ni bitirmesinin ardından Lisans eğitimini İstanbul Aydın Üniversitesi Bilim-Sanat Akademisi Oyunculuk bölümünde aldı. 

Eğitim hayatında bununla da yetinmeyen Abazi, ikinci üniversite olarak Sakarya Üniversitesi'nin Konservatuvarı'nı da bitirdi.

Almeda Abazi'nin Oyunculuk Kariyeri

Almeda Abazi'nin Oyunculuk Kariyeri

Oyunculuk eğitiminin ardından sinemalara hızlı bir giriş yapan Abazi, 2009 yılında 'Konak' adlı gilmde kendisine yer buldu. Aynı yıl 'Ayrılık' adlı dizide de rol aldı. Bu serüvenin ardından 2011 yılında Acun Ilıcalı'nın fenomen yarışması Survivor Ünlüler-Gönüllüler kadrosunda yer alan Abazi, 2013 yılında dönemin reyting rekortmeni dizisi 'Muhteşem Yüzyıl' dizisinde de rol aldı.

2015 yılında Survivor'un All-Star kadrosunda yer bulan Abazi, son olarak 2020 yılında 'Şov Bizinıs' adlı filmde rol aldı.

Tüm bu oyunculuk kariyeri içerisinde 2018 yılında şarkıcı Burak Yeter ile 'Alabama' şarkısında düet yaparak kısa bir müzik yaşamı da geçirdi.

Almeda Abazi'nin Özel Yaşamı

Almeda Abazi'nin Özel Yaşamı

Ülkemizin bir diğer sevilen siması Tolgan Sayışman ile evli olan Abazi, bu evliliği Amerika Birleşik Devletleri'nin Los Angeles şehrinde gerçekleştirdi. 2019 yılında 'Efehan' adlı oğulları dünyaya gelen çiftin ikinci çocuğu 'Alina' 2021 yılında doğdu. 

1.72 boyunda ve 57 kilo olan Abazi, Kova Burcudur.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın