Görüş Bildir
Haberler
Almanya'da Tuğçe'ye Saldırı Anı Güvenlik Kamerasında

Almanya'da Tuğçe'ye Saldırı Anı Güvenlik Kamerasında

ATKN
30.11.2014 - 22:10 Son Güncelleme: 01.12.2014 - 11:06
İçeriğin Devamı Aşağıda

Almanya’da iki kızı tacizden kurtardıktan sonra tacizci tarafından saldırıya uğrayan ve hayatını kaybeden Tuğçe Albayrak’a saldırı anının güvenlik kamerası kayıtları yayınlandı.

Almanya'nın Offenbach kentinde, bir restoranda taciz edilen iki genç kızı koruduktan sonra Sırp kökenli Sanel J. tarasından ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden 23 yaşındaki Tuğçe Albayrak'ın restoranın otoparkında uğradığı saldırının güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

Bild gazetesinin internet sitesinde yayınlanan görüntülerde, otoparktan uzaklaştırılmaya çalışılan saldırganların restorandan çıkan Tuğçe'nin bulunduğu yere yönelmesi ve burada yaşanan itişmeler yer alıyor. Sonrasında saldırgan Tuğçe Albayrak'a yöneliyor ve ona yumruk atıyor. Görüntüde Tuğçe bu andan sonra yerden kalkamıyor.

Güvenlik kamerasının kaydettiği görüntülerde Tuğçe'nin yere yığılmasının ardından saldırganların olay yerinden koşarak uzaklaştıkları görülüyor.

15 Kasım Cumartesi günü bir restoranda taciz edilen iki genç kızı korumak isterken uğradığı saldırıda ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede önce beyin ölümü gerçekleşen, ardından da 28 Kasım Cuma günü 23’üncü doğum gününde yaşamını yitiren Tuğçe Albayrak çarşamba günü toprağa verilecek. Alman kamuoyunda geniş yankı uyandıran olay sonucu hayatını kaybeden Tuğçe'yi son yolcuğuna binlerce kişinin uğurlaması bekleniyor.

Kurtardığı kızlar aranıyor

Tuğçe Albayrak'ın ölümüne neden olan Sırp kökenli Sanel J. tutuklandı. Albayrak ve arkadaşlarının yardım ettiği iki Alman ise kayıp. Polis tanık olarak dinlemek üzere iki genç kızı aradığını açıkladı. Medyadan sık sık, Tuğçe’nin kurtardığı iki kızın ortaya çıkarak ifade vermesi için çağrı yapılıyor. Alman Pro7 kanalı, Tuğçe’nin ailesinin onayı ile organlarının alındığını ve bağışlandığını duyurdu.

Tuğçe için liyakat nişanı talebi

Hessen Eyalet Başbakanı Volker Bouffier, Tuğçe Albayrak'ın gösterdiği cesaretten dolayı Federal Liyakat Nişanı için önerileceğini açıkladı. Tuğçe Albayrak'a Federal Liyakat Nişanı verilmesi için change.org internet sitesi üzerinden Cumhurbaşkanlığı'na iletilmek üzere hazırlanan dilekçeye birkaç gün içinde 100 binden fazla insan imza attı.

Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, Tuğçe’nin ailesini arayarak başsağlığı diledi. Gaucck, Tuğçe’ye liyakat nişanı verilmesi talebinin incelemeye alındığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı tarafından verilen Federal Liyakat Nişanı’na, 2009’da Münih’te benzer şekilde iki genç kızı tacizcilerden koruduğu için öldürülen 50 yaşındaki Dominik Brunner layık görülmüştü.

Joachim Gauck, genç kızın ailesine yönelik taziye mesajı da yayınladı. Gauck mesajında 'Kimse sizin, ailenizin ve kızınızın arkadaşlarının acısını ölçemez. Başkalarının yüzlerini çevirdiği yerde Tuğçe örnek bir şekilde yüreklilik ve medeni cesaret göstermiş ve şiddet mağdurlarının yanında durmuştur' dedi.

Olay nasıl gelişti?

Tuğçe Albayrak ve arkadaşları 15 Kasım Cumartesi günü, Offenbach'da bir restorandayken alt kattaki tuvaletten iki genç kızın yardım çığlıklarını duydu. Tuğçe Albayrak aşağıya indiğinde üç gencin, iki Alman kızı taciz ettiğini gördü. Araya girerek genç kızları kurtardı. Restorandaki diğer kişilerin de yardımıyla saldırganlar dışarı çıkartıldı. Yemeklerini bitirip restorandan çıkan Albayrak ve arkadaşlarına, aynı gençler hakaretler yağdırarak saldırdılar. Sırp kökenli gençlerden Sanel J. önce Tuğçe'nin yanındaki arkadaşına tokat attı, daha sonra Tuğçe'yi yumrukladı. Aldığı darbenin etkisiyle yere düşen Tuğçe olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı. Olay Alman basınında da büyük yankı uyandırdı.

Beyin kanaması geçiren genç kızın 26 Kasım'da beyin ölümünün gerçekleşti. Ailesinin isteği üzerine cuma günü yaşam destek ünitesinden çıkarılan Tuğçe Albayrak'ın organları bağışlandı.

Tuğçe Albayrak'ın ölümüne neden olan Sırp kökenli genç ise tutuklandı. Albayrak ve arkadaşlarının yardım ettiği iki Alman ise kayıp. Polis tanık olarak dinlemek üzere iki genç kızı aradığını açıkladı.

Al Jazeera Turk

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/alm...

Saldırı anı

Seferovic unutmadı

Seferovic unutmadı

Seferovic'in Frankfurt ve Dortmund maçında attığı golden sonraki hareketi büyük beğeni topladı. Seferovic, Tuğçe Albayrak için formasının altında bulunan tişörte 'Tuğçe = Medeni cesaret, melek, cesaret, saygı' yazdı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
1
1
0
0
0
0