Görüş Bildir
Haberler
Almanya'dan Macaristan'a LGBTİ+ Protestosu: Stadyum Gökkuşağı Renkleriyle Işıklandırılacak

Almanya'dan Macaristan'a LGBTİ+ Protestosu: Stadyum Gökkuşağı Renkleriyle Işıklandırılacak

Çarşamba günü Münih'te oynanacak Almanya-Macaristan maçında Allianz Arena'nın LGBTİ+ bireyleri sembol eden gökkuşağı renkleriyle ışıklandırılması hedefleniyor. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

EURO 2020 çerçevesinde oynanacak Almanya-Macaristan maçında, Macaristan’da yasal düzenlemelerde yapılan sertleştirmelerle daha da baskı altına alınan LGBTİ+ toplumu ile dayanışma amaçlı güçlü bir işaret vermek isteniyor.

Münih Belediye Başkanı Dieter Reiter’in, Allianz Arena'nın gökkuşağı renkleriyle ışıklandırılması için UEFA ile pazartesi günü görüşeceği bildiriliyor.

Macaristan'a Avrupa’dan tepkiler yükseliyor

Macaristan'a Avrupa’dan tepkiler yükseliyor

Fotoğraf: Reuters

Macaristan Parlamentosu, 15 Haziran’da LGBTİ+ bireylerin haklarını daha da kısıtlayan bir dizi yasal düzenlemeyi kabul etti. 

Bunlar çerçevesinde Macaristan'da, eşcinsellik ve cinsiyet değiştirme konularında gençlerin bilgi edinme haklarının daha da sınırlandırılması öngörülüyor.

Macaristan'ın bu tutumu Avrupa’nın tepkisini çekiyor.

Yasa neyi içeriyor?

Yasa neyi içeriyor?

Fotoğraf: Reuters

Sağ milliyetçi Başbakan Viktor Orban'ın partisi Fidesz tarafından parlamentoya sunulan kanun, LGBTİ+ bireylere saygılı bir yaklaşımın nasıl olması gerektiğine dair okullardaki eğitim programlarının kaldırılmasını öngörüyor. 

Yeni yasa aynı zamanda çocuk ve gençlere yönelik heteroseksüelliğin dışındaki cinsel yönelimleri tanıtan kitap, film ve diğer içeriklerin de yasaklanmasını içeriyor. 

Buna göre, cinsiyet değiştirme fırsatlarına ilişkin bilgilerin bulunduğu kitap ve filmler de yasaklanacak. Homoseksüel ya da transseksüellerin normal olarak gösterildiği her türden reklam da yasak kapsamına alınacak. 

Buna çeşitli şirketlerin LGBTİ+ bireylerle dayanışma amaçlı reklamları da dahil.

DW Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
120
51
31
20
7
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Nisan Aysu

homofobi ya da seksüel ayrımcılık turnusol kağıdıdır. kendini "aydın", "ilerici", "hak hukuk gözeten" olarak adlandıran birisi söz konusu lgbti olunca mırın... Devamını Gör

King in the East

insanların nasıl yaşayacagını söylemeleri bana o kadar saçma geliyor ki artık.. nolacak aga nolacak? aile kavramı mı yıkılıyor noluyor? bırakın amk kim nasıl... Devamını Gör

İsim Soyisim

Herşeyin bokunu çıkarmakta medeni geçinen ülkelerin ve kurumsal şirketlerin üstüne yok. Sanki dini ayrımcılık, ırkçılık, cinsiyet eşitsizliği vs çözüldü de s... Devamını Gör

Nisan Aysu

siz nefret etmek istiyorsunuz. sadece nedene ihtiyacınız var. bu nedenle "dini ayrımcılık, ırkçılık, cinsiyet eşitsizliği vs"ye karşı çıkmanız anlamsız. siz ... Devamını Gör