Görüş Bildir
Haberler
Alevileri Hedef Alan Din Öğretmeni Bursa'da Protesto Edildi

etiket Alevileri Hedef Alan Din Öğretmeni Bursa'da Protesto Edildi

Hürriyet Anadolu Lisesi’nde görev yapan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni M.C., alevilere hedef alarak ''Ben alevilerin gittikleri yolun yanlış olduğunu düşünüyorum. Çoğu Alevi ailede çocuğun kimden olduğu belli değildir” demişti. Bunun üzerine aşağılayıcı ve hakaret içerikli ifadeler kullanan din öğretmeni, Bursa Alevi Bektaşi Birleşenleri tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde protesto edildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Karanlığa teslim olmayacağız'

'Karanlığa teslim olmayacağız'

Bursa’da Hürriyet Anadolu Lisesi’nde görevli Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak görev yapan M.C. isimli öğretmenin 23 Kasım’da Alevi inancı ve kültürüne yönelik kullandığı aşağılayıcı ve ayrımcı ifadeler Bursa Alevi Bektaşi Birleşenleri tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde saat 14.00’de protesto edildi.

Yaklaşık 100 kişinin katıldığı protestoda öğretmen M.C. hakkında suç duyurusunda bulunulmasına rağmen başka bir okulda görevlendirilmesine tepki gösterildi. “Karanlığa teslim olmayacağız” sloganları atan kitle bir de basın açıklaması gerçekleştirdi.

Hürriyet Anadolu Lisesi’nde aleviler hakkında “Ben alevilerin gittikleri yolun yanlış olduğunu düşünüyorum. Çoğu Alevi ailede çocuğun kimden olduğu belli değildir” şeklindeki ifadelerine tepki gösteren açıklamayı Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Bursa Başkanı Murat Çalışkan okudu.

Okullarda nefret tohumu ekilmesine müsaade etmeyeceklerini söyleyen Çalışkan, “Olayı bir öğrencinin durumu ailesine anlatmasıyla öğrendik. Aile tarafından Hürriyet Anadolu Lisesi’nden gerekli işlemlerin yapılması talep edilmiştir. Yine aile ve demokratik kitle örgütü temsilcileri tarafından Bursa Valisi ile görüşülmüş, öğretmenin görevden uzaklaştırılması ve hakkında idari işlem yapılması talep edilmiştir” dedi.

'Laiklik karşıtı gerici cinsiyetçi söylemlerde bulunan bu kişinin öğretmenlik yapması kabul edilemez'

'Laiklik karşıtı gerici cinsiyetçi söylemlerde bulunan bu kişinin öğretmenlik yapması kabul edilemez'

Eğitimci sıfatını taşıyan bu şahsın nefret içerikli söylemlerinin Anayasaya aykırı olduğunu sözlerine ekleyen Çalışkan şöyle devam etti: “Şahıs hakkında halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama suçlarını oluşturması nedeniyle suç duyurusunda bulunduk. Savcılık konuyla ilgili soruşturma başlattı. Ancak aynı şahsın başka okulda görevlendirildiğini öğrendik. Bunu kabul etmiyoruz. Bilim yuvası olması gereken okullarda nefret tohumu eken Alevi inancı ve kültürüne yönelik iftira ve hakaretlerde bulunan toplumsal barışımıza, birliğimize kasteden ayrıca laiklik karşıtı gerici cinsiyetçi söylemlerde bulunan ve açıkça suç işleyen bu kişinin öğretmenlik yapması kabul edilemez.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
81
12
6
2
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
yengegeldikmi

Şu ülkenin en aydınlık kesimlerindendir aleviler. Kendiniz gibi olmayana iftira atmaya ne meraklısınız.

metin tan çözer

Aleviyim. Konusu geçtiği her ortamda göğsümü gere gere söylüyorum. Benim anam da belli babam da. Nereden geldiğim belli biz Alevilerin. Ama sizin türbanlı ba... Devamını Gör

Enkidu An

Aq mun çöl boku birde iftira atmış vahhabi köpeği. Ulan sabah akşam Müge anlı, Esra Erol programlarına çıkan birbirlerine atlaya, köyde tren kaybına kayan, b... Devamını Gör