Görüş Bildir
Haberler
Aldığı Ödülle Oscar Tarihine Geçen Anthony Hopkins'in Mutlaka İzlemeniz Gereken Filmleri

Aldığı Ödülle Oscar Tarihine Geçen Anthony Hopkins'in Mutlaka İzlemeniz Gereken Filmleri

R.G.
10.05.2021 - 12:57

Oscar tarihine ödül alan en yaşlı oyuncu olarak geçen Anthony Hopkins, 1937 yılında İngiltere’de dünyaya geldi ve başarılarla dolu oyunculuk hayatına tiyatro sahnelerinde başladı. 84 yaşındaki hayat dolu oyuncu, sadece oyunculuk yapmakla yetinmeyerek farklı sanat dallarında birbirinden başarılı eserler icra etti. Bu zamana kadar her projesiyle bambaşka yüzlere bürünen Hopkins, bazen ürkütücü karakterlere hayat verirken bazen merhametli bir baba olarak karşımıza çıktı. Son rol aldığı The Father filmi ile En İyi Erkek Oyuncu dalında Oscar Ödülüne layık görülen Hopkins, daha önce de Kuzuların Sessizliği filmindeki Dr. Hannibal karakteriyle Oscar kazanmıştı. İşte Anthony Hopkins'in birbirinden başarılı, mutlaka izlenmesi gereken filmleri...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Thor

1. Thor

Bir süper kahramanın öyküsünün anlatıldığı film Yunan mitolojisinden ilham alınarak 2011 yılında seyirciyle buluştu. Buz devlerinin Thor’un taht hakkını elinden almaya kalkması üzerine çıkan savaşın anlatıldığı filmde Thor karakterine Chris Hemsworth hayat verirken Anthony Hopkins ise Thor'un babası rolündeki Odin karakteriyle karşımıza çıktı.

2. Transformers The Last Knight (Transformers 5: Son Şövalye)

2. Transformers The Last Knight (Transformers 5: Son Şövalye)

2017 yılında vizyona giren ve sinema tarihinin en önemli filmleri arasında yer alan Tranformers serisinin 5. filmi ‘Son Şövalyenin Hikayesi’nde, transformerlar ve insanoğlu arasında meydana gelen en büyük savaş anlatılıyor. Transformers 5 : Son Şövalye filminde Anthony Hopkins, Sir Edmund Burton olarak karşımıza çıktı.

3. The Silence Of The Lambs (Kuzuların Sessizliği)

3. The Silence Of The Lambs (Kuzuların Sessizliği)

Korku ve gerilim filmi olan Kuzuların Sessizliği, 1992 yapımı olup Thomas Harris’in aynı isimli romanından uyarlanan ve türünde kültleşmiş bir filmdir. Vizyona girdiği her ülkede oldukça ses getiren film, 7 dalda Oscar’a aday olsa da sadece En İyi Erkek Oyuncu kategorisinde ödüle layık görüldü. Kuzuların Sessizliği'nde kurbanlarının derilerini yüzerek öldüren psikopat bir seri katilin peşine düşen FBI ajanı ve onunla iş birliği yapan doktorun mücadelelerini izliyoruz. Beyaz perdedeki en iyi performanslarından biriyle karşımıza çıkan Anthony Hopkins, Dr. Hannibal Lecter’e hayat vermişti.

4. Hearts On Atlantis (Gizemli Yabancı)

4. Hearts On Atlantis (Gizemli Yabancı)

2002 yılında seyirci ile buluşan Gizemli Yabancı filmi, yetişkin bir fotoğrafçının çocukluğunun geçtiği kasabaya bir şekilde geri dönmesini ve kasabada tesadüfen karşılaştığı yabancı bir adamla tanışmasını anlatıyor. Gizemli yabancı, beklenmedik bir şekilde Carol'un karşısına çıkarak çocukluğuna dair yeniden düşünmesine neden olan anıları hatırlatmaya başlar. Gerilim türündeki filmde Anthony Hopkins bu sefer gizemle ortaya çıkan Ted Brautigan karakterine hayat vermişti.

5. Legends Of The Fall (İhtiras Rüzgarları)

5. Legends Of The Fall (İhtiras Rüzgarları)

Brad Pitt ile baba-oğlu oynayan Anthony Hopkins, filmde savaş gazisi William Ludlow’a hayat veriyor. 3 çocuğunu şehirden uzak bir kırsalda tek başına büyüten William, çocuklarının gözü pek ve maceracı yetiştirdiğini izledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Red Dragon (Kızıl Ejder)

6. Red Dragon (Kızıl Ejder)

FBI emeklisi Will Graham, bir seri katilin peşine düşmek için yeniden göreve gelir. Psikopat bir seri katille karşı karşıya kalan FBI ajanı görevi kabul etmek istemese de kurbanları gördükten sonra ikna olur ve bir sonraki kurbanının kim olduğu öğrenmesiyle psikopat Dr. Hannibal’dan yardım istemek zorunda kalır. Filmde Anthony Hopkins karşımıza daha önce Kuzuların Sessizliğinde izlediğimiz Dr. Hannibal olarak çıkıyor.

7. The Elephant Man (Fil Adam)

7. The Elephant Man (Fil Adam)

1980 yılında vizyona giren film, hamileyken fil saldırısına uğrayan bir kadının son derece garip ve anormal bir çocuk doğurmasını konu alıyor. Merhametsiz bir patron tarafından sirkte çalıştırılan bu çocuk, Dr. Treves’ın çabalarıyla hastaneye yatırılır. Doktorun mücadelesiyle tedavi edilmeye başlayan çocuğun hikayesinin anlatıldığı filmde Anthony Hopkins, çocuğun hayatını kurtarmaya çalışan Dr. Treves'e hayat veriyor.

8. The Edge (İhanet)

8. The Edge (İhanet)

Fotoğrafçılığa ilgi duyan zengin bir iş adamı, profesyonel fotoğrafçılar ve eşi ile birlikte Kuzey Amerika’ya seyahate çıkar. Seyahat sırasında talihsiz bir kaza yaşanır ve uçak ıssız bir adaya düşer. Zengin iş adamı Charles ve fotoğrafçı arkadaşı Robert kazadan kurtulurken Charles'in eşi ve fotoğrafçının asistanı kaza sırasında hayatını kaybeder. Charles ve Robert’in hayatta kalma mücadelesinin anlatıldığı filmde Anthony Hopkins, Charles olarak karşımıza çıkmıştı.

9. Joe Black

9. Joe Black

Filmde zengin bir medya patronuna hayat veren Anthony Hopkins, aynı zamanda mutlu bir aileye sahiptir. Sahip olduğu zenginliği riske atmamak için ciddi bir karar vererek kızı Susan’ı Drew adında biriyle evlendirmek istese de bu evliliğin gerçekleşmesini istemeyen Susan, Joe Black adında başka bir adamla beraber olur. Bu aşk hem ailelerinin hem de kendi dengesini altüst eder. Aşkın ve tutkunun anlatıldığı filmde Anthony Hopkins William Parrish olarak karşımıza çıktı.

10. Hannibal

10. Hannibal

Psikopat bir doktor olan Hannibal, FBI ajanı Clarice Starling’in hatası sonucu hücresinden kaçmayı başarır. Kendine sığınak olarak Floransa’yı seçen Dr. Hannibal, hayatın tadını çıkarırken elinden güçlükle kurtulan eski kurbanı Mason Verger, Dr. Hannibal’dan intikam alma planları kurar. 2001 yılında vizyona giren suç ve gerilim filminde Dr. Hannibal’a Anthony Hopkins hayat verdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. The World's Fastest Indian (Efsane Adam)

11. The World's Fastest Indian (Efsane Adam)

Gerçek bir hayat hikayesi ile seyircinin karşına çıkan Anthony Hopkins, Yeni Zelanda’da motosikletin hızını arttırmak için çalışan Burt Munro’ya hayat vermişti. Geçirdiği kalp krizi sonucu hayatında bazı değişiklikler yapması gerektiğini anlayan Burt Munro, kendine aldığı araba ile Utah’a doğru uzun bir seyahate başladı. Film; yolculuk esnasında tanıştığı insanların üzerinde bıraktığı izlerle Burt Munro’nun nasıl 'Efsane Adam' olduğunu anlattı.

12. Drakula

12. Drakula

Klasikleşmiş bir film olan Drakula, unutulmaz vampir filmlerinden biri. Genç bir avukatın görev gereği gittiği kasabada Drakula tarafından kaçırılması ve ona karşı direnenleri anlatıyor. Anthony Hopkins’in Prof. Abraham Van Helsing’e hayat verdiği film 1993’de en iyi makyaj, kostüm ve ses efekti alanlarında Oscar ödülüne layık görüldü.

13. The Father

13. The Father

Yaşlılığına direnen bir babanın kimseye ihtiyacı olmadığını, kendi başına yaşayabileceğini göstermeye çalışırken aslında ne kadar yorulduğunu, dinlenmek istediğini görürüz. Yaşlılığın getirdiği bazı sağlık sorunları gün geçtikçe kendini göstermeye devam ederken kızının yardımlarını reddeden bir bana modelini izleriz. Baba karakterine hayat veren Anthony Hopkins, performansıyla 93. Oscar töreninde En iyi Erkek Oyuncu ödülüne layık görüldü.

14. Shadowlands (Gölgeli Topraklar)

14. Shadowlands (Gölgeli Topraklar)

Gerçek bir hayat hikayesinden uyarlanan filmde Amerikalı bir şair ve Oxford’da öğretmenlik yapan Lewis arasında yaşanan trajik aşkı anlatır. Mektup arkadaşlığıyla başlayan aşk hikayesinde Lewis karakterine Anthony Hopkins hayat verirken Joy rolünü ise Debra Winger üstlenmişti.

15. Fracture (Cinayet Gecesi)

15. Fracture (Cinayet Gecesi)

Los Angeles’ta yaşayan zengin ve başarılı bir mühendis, karısının kendisini aldattığını öğrenince onu öldürür ve bunun üzerine polisi arayarak cinayeti bildirir. Gizemli ve arkasında birçok sırrı barındıran cinayet, polislerden birinin kadının sevgilisi olmasıyla daha da karmaşık bir hal alır. Filmde mühendis Ted Crawford’a Anthony Hopkins hayat veriyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
17
6
3
2
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?