Görüş Bildir
Haberler
Akşener'den Seçim Sonrası İlk Açıklama: "Bu Bir Referandum"

Akşener'den Seçim Sonrası İlk Açıklama: "Bu Bir Referandum"

Emre Ordu
20.05.2023 - 13:33 Son Güncelleme: 20.05.2023 - 14:15

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 14 Mayıs seçimlerinin ardından ilk açıklamasını yaptı. Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı seçilmesi için sonuna kadar mücadele edeceklerini belirten Akşener, ikinci turun aynı zamanda referandum niteliğinde olduğunu vurguladı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 14 Mayıs'ta gerçekleşen seçimlerin ardından ilk açıklamasını yaptı. Akşener, Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı seçilmesi için sonuna kadar çalışacaklarını söyledi. 

28 Mayıs'ta yapılacak ikinci tur seçimlerinde 12 milyon oy potansiyellerinin olduğunu belirten Akşener, ikinci turun aynı zamanda bir referandum olduğunu vurguladı. Akşener, Kılıçdaroğlu'na Sinan Oğan ve Muharrem İnce ile görüşme konusunda tam yetki verdiklerini bildirdi. Akşener konuşmasında özetle şunları kaydetti:

'12 milyon 416 bin 477 potansiyel seçmenimiz var. Bu seçim, 0-0 ile başlayan ve bir referandum haline dönen bir seçim oluyor. 14 Mayıs'tan sonra biz neler yaptık? Sandık güvenliği başta olmak üzere ikinci tur için görüşmeler gerçekleştirdik. Bir iletişim grubu kuruldu. Arkadaşlarımız burada görevlendirildi. 

Ben 'kanaat önderi' denilen insanlarımızla görüşmeler gerçekleştirdim. Partimizin yetkilisi olan arkadaşlarımız benzer çalışmalar yaptı. 81 il teşkilatımız, önceki vekillerimiz ve yeni vekillerimiz saha çalışmasına başladı. Partimizin tüm kurulları sahada olacak. Sayın Kılıçdaroğlu'nun 13'üncü Cumhurbaşkanı seçilmesi için kabiliyetlerimizle sonuna kadar çalışacağız.

Ben de tercihini Sayın Erdoğan'dan yana kullanan ya da hiçbir adayı tercih etmeyen vatandaşımızla görüşeceğim. İstanbul'da yoğun saha çalışması programı olacak. Bugün İstanbul'a gidiyorum, programım yarın başlıyor.İlçelerimizde önce görünür bir şekilde çalışma, arkasından hemşehri dernekleri, daha sonra ev toplantıları, ev ziyaretleri, mikro bazda bir çalışma yapacağım. 

"Mutlaka mani olmalıyız"

"Mutlaka mani olmalıyız"

Millet İttifakı'nın adayının mutlaka kazanması gerektiğini ortaya koyan bir seçim oldu. Erdoğan'ın kazanması halinde hem Meclis hem ucube sistemin seçtirdiği partili cumhurbaşkanlığı sistemi bir daha Türkiye'de tartışılamaz bir hale gelir ve buna mutlaka mani olmalıyız. Meclis Cumhur İttifakı'nın bileşenlerinin olabilir ama daha da elzem halde Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı seçilmesi lazım ki bu ucube sistemin denge ve denetleme mekanizmasının oluşabilmesi için...

Sadece kendiniz değil, özellikle İyi Parti olarak aileniz, dostlarınız, arkadaşlarınızın arkadaşlarını büyük bir çaba harcayarak sandığa götürüp Kılıçdaroğlu'na oy verdirin. 

28 Mayıs'ta vereceğiniz kararla; ya seçim kazanmak uğruna kadınlara şiddeti, ölümü, tacizi, tecavüzü ve hatta sahiplendirilmeyi reva görenleri seçeceksiniz; ya da kadınların, çocukların gençlerin hakkını hukukunu koruyup iyileştirmek isteyenleri seçeceksiniz. Ya; dün olduğu gibi milli bayramlarda Atatürkümüzün adını bile anmamak için her şeyi yapanları seçeceksiniz ya da her milli bayramı Atatürkümüzün adıyla, iziyle kutlayanları seçeceksiniz. 

Ya ne mutlu Türküm demekten rahatsız, cumhuriyet değerlerimize gıcık olanları seçeceksiniz ya da varlığım Türk varlığına armağan olsun diye ant içenleri seçeceksiniz. Ya 2019'da PKK'ya, 2023'te Hizbullah'a sırtını dayayanları seçeceksiniz ya da ülkemizde terörün gölgesini bile barındırmayacak olanları seçeceksiniz. 

Ya gücünü mafyalardan alanlardan, ya da gücünü yalnızca milletin iradesinden alanları seçeceksiniz. Ya ensar diye diye ülkemizi yol geçen hanına döndüren, vatandaşlığımızı pazarlayaları seçeceksiniz; ya da hududumuzu namus, nüfus cüzdanımızı tapu bilenleri seçeceksiniz.  Milletimiz güç hırsından yolunu kaybetmiş bir kişinin ihtiraslarına kurban olmayacak. İstibdadın karşısında hürriyet diye haykıracağız. Gereken cevabı sandıkta vereceğiz. Bizim kazanmaktan başka bir seçeneğimiz yok.

Seçim güvenliği

Seçim güvenliği
İçeriğin Devamı Aşağıda

Yeni bir sistem kuruyoruz. Seçim günü ıslak imzalı bütün tutanakları CHP il ve ilçelerine sonra da genel merkezlere gönderecek. İnsan unsurumuzu, avukatlarımızı, bilgiyi tek bir alanda toplayacağız. 2000 sandığa itiraz etmiştik. Bir kısmı tamamlandı. 2 şehrimizde milletvekili itirazlarımız devam ediyor'

Sinan Oğan açıklaması

Sinan Oğan açıklaması

Akşener daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Akşener, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın yeni anayasa konusunda, “Cumhur İttifakı 'Gelin biz beraber çalışalım' derse çalışmaya hazırız” açıklamasının hatırlatılması üzerine 'Ne söylediğin değil, ne zaman söylediğin önemli” dedi. 

Akşener, ATA İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan hakkında gelen soruya ise şöyle yanıt verdi:

'Ben görüşme yapmadım. Aday olarak Kılıçdaroğlu'nu gösterdik ve arkasındayız.  Seçim gününe kadar da elimizden ne geliyorsa yapacağız. Kendisine, sayın Oğan ve bir başka arkadaşımız dahil olmak üzere, İnce de dahil, her türlü görüşme yetkisini, talepleri varsa o talepleri yerine getirme yetkisini, genel başkanlar olarak kendisine yetki olarak verdik. Bu görüşmeleri Kılıçdaroğlu yönetiyor o yüzden. Arzu ettikleri her türlü görevi, görevlendirmeyi, talebi talebi yerine getirebilir.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
67
36
13
11
7
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
mamamia

heh şöyle mommy arkasında durun sizin aleyhinize söylentilere mahal vermeyin

grandport

akşener anne epeydir yoktu.. hah şöyle siyasete renk gelsin..

Skorpios

yok arkadaş, benim umudum kalmadı

Kuzey

Muharrem İnce nasıl çekilince benden bilmesinler dediyse aynısı Meral hanım içinde geçerli en başta karşı çıktığı Kılıçdaroğlu na muhalefete devam etseydi mu... Devamını Gör