Görüş Bildir
Haberler
AKP'li Sağlık Komisyonu Başkanı Yediyıldız'dan Başhekimlere: 'Bunlar Sopalık'

AKP'li Sağlık Komisyonu Başkanı Yediyıldız'dan Başhekimlere: 'Bunlar Sopalık'

Emre Ordu
16.11.2018 - 20:12 Son Güncelleme: 17.11.2018 - 09:18

AKP Ordu Milletvekili ve Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Şenel Yediyıldız, tepki çeken sözler sarf etti. Yediyıldız, ekonomik gerekçelerle acil olmayan ameliyatların ertelenmesi talimatını veren başhekimler için 'bir takım aklı evveller' ve 'bunlar sopalık' ifadelerini kullandı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

TRT Haber'e konuk olan AKPli Şenel Yediyıldız'a, Sağlık Bakanlığı'nın acil olmayan ameliyatların yapılmaması ve hastanelerde tasarrufa gidilmesi yönünde bir genelgesinin olup olmadığı soruldu.

Yediyıldız, soruya şöyle yanıt verdi:

Böyle bir şey olmadığını belirten Yediyıldız, 'Bizim birkaç tane aklı evvel başhekim, 'hastanede ağır ameliyatlar yapmayın' diye resmi yazı yazmışlar servislere. Öyle birkaç tane belge var. Bunlar aklı evvel bir takım başhekimler aslında. Tabiri mazur görün, sopalık ama maalesef, öyle bir şey yok.” dedi.

CHP'li Taşçıer tepki gösterdi: "Bu sözler skandalın katmerlisidir"

İçeriğin Devamı Aşağıda

Görüntüleri Twitter hesabından paylaşan CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer, Yediyıldız'ın başhekimere yönelik sözlerine tepki gösterdi. 'AKP'nin sağlıkta şiddeti çözme derdi yok' diyen Taşçıer, 'Bu sözler skandalın katmerlisidir' ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?

Döviz kurunun giderek yükselmesi sağlık sektörünü de etkilemişti. Aralarında Gazi Üniversitesi Hastanesi ve Ordu Devlet Hastanesi'nin de olduğu bazı hastanelerde, ekonomik durum gerekçe gösterilerek acil olmayan ameliyatların ertelenmesi talimatı verilmişti.

AKP'li Yediyıldız'ın sözlerine sosyal medyada tepki gösterildi...

AKP'li Yediyıldız'ın sözlerine sosyal medyada tepki gösterildi...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
153
64
17
9
9
6
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Luiz Emmi

çağdaşlık üzerinize hiç bir zaman yakışmadı, hep eğreti durdu. ne demokrasi, ne aydınlık. bunlar sizin mayanızda yok.

mak

devir sizin devriniz. ülkeyide satarsın, dayakta atarsın. ki: yaptınız da.

Tıntın

Yalnız şey var "baş" konularında (hekim, hemşire, öğretmen, herhangi bir memuri işte) torpil konuşur genelde. Sizin getirdiklerinizdir yine onlar.