Görüş Bildir
Haberler
Kriz Ameliyathaneye Girdi: 'Hayati Olmayan Operasyonlar Ertelensin'

etiket Kriz Ameliyathaneye Girdi: 'Hayati Olmayan Operasyonlar Ertelensin'

Emre Ordu
09.10.2018 - 18:40 Son Güncelleme: 10.10.2018 - 13:38

Yükselen döviz kurunun yarattığı ekonomik kriz sağlık sistemini de vurdu. Gazi Üniversitesi Başhekimi Prof. Dr. Ahmet Demircan imzasıyla, hastanenin bütün birimlerine gönderilen yazıda “Malzeme eksikliği nedeniyle hayati olmayan ameliyatları yapmayın” denildi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

BirGün'den Ekin Akyaz'ın haberine göre, kur artışı nedeniyle yayımlandığı belirtilen yönergede 'hayati öneme sahip işlemler' ve 'elektif işlemler' ayrımı yapıldı.

Karara uymayanlara ‘devleti zarara uğratacağı’ uyarısı yapıldı

Karara uymayanlara ‘devleti zarara uğratacağı’ uyarısı yapıldı

Sağlık malzemelerinin bu ayrıma göre istenileceği ifade edilen yazıda buna uymayanların ‘devleti zarara uğratacağı’ uyarısında bulunuldu. Ayrıca tasarrufun uygulanmasının Sayıştay Başkanlığı, Maliye Bakanlığı gibi denetleyici kurumlara hesap vermek için de önemli olduğu kaydedildi. 

Böylelikle olası bir, 'devleti zarara uğratmak' 'kamu zararına sebebiyet vermek' gibi suçlamalar karşısında kanıt oluşturabileceğinin de altı çizildi.

'Hayati öneme haiz' belgesi

'Hayati öneme haiz' belgesi
İçeriğin Devamı Aşağıda

Yönergede, malzemelerin satın alma sürecini hızlandırmak için yapılacak ameliyatın zorunluluğu ve hayati önem arz ettiğini anlatan gerekçeli raporun satın alma istemlerinin altına eklenmesi diğer malzemelerin ise alımının erteleneceği bildirildi.

İşte o yazı:

İşte o yazı:

Kılıçdaroğlu: "Türkiye bu hale geldi"

Kılıçdaroğlu: "Türkiye bu hale geldi"

Gazi Üniversitesi Hastanesi'ndeki acil olmayan ameliyatların ertelenmesini talep eden yazı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da gündemindeydi. Kılıçdaroğlu grup toplantısında 'Hayati zorunluluk olmadığı sürece ameliyat yapmayın' diyor. 'Para yok' diyor. Türkiye bu hale geldi. Dolar, fiyatlar aldı başını gidiyor. Faizler uçuyor. Enflasyon rakamlarını açıklayan kurumun başındaki kişiyi görevden alıp Berat Bey'in arkadaşını göreve getirdi. Sonra ekim ayından sonra enflasyon rakamları düşecek' dedi.

Ameliyatları erteleme talebi sosyal medyanın da gündeminde...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
778
243
178
37
31
21
12
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
clearskies

Ver mehteri ver, koyduk mu diyenler sürünün aq.

Fatih Öztürk

En kısa zamanda defolun gidin ülkenin başından inşAllah çok dua ediyorum

NEMECHEK

Bakın burası çok önemli; Kriz mriz yok, bunların hepsi moneyplasyon..