Görüş Bildir
Haberler
AK Parti, LGBTİ Derneklerinden Mektupla Oy İstemiş

AK Parti, LGBTİ Derneklerinden Mektupla Oy İstemiş

Hande öçalan
23.10.2015 - 00:57 Son Güncelleme: 23.10.2015 - 14:02

1 Kasım seçimleri öncesi seçmenlere daha kısa sürede ulaşabilmek için Ahmet Davutoğlu imzalı mektup hazırlayan AK Parti teşkilatı LGBTİ örgütlerini unutmadı. AK Parti tarafından hazırlanan ve PTT aracılığı ile gönderilen seçim mektupları LGBTİ örgütlerine de gönderildi. Gönderici kısmında Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun imzasını taşıyan mektupların Türkiye’deki tüm STK ve derneklere ayrı ayrı gönderildiği ifade edildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Ahmet Davutoğlu, seçim çalışmaları kapsamında diğer STÖ’lerle birlikte seks işçileri derneği Kırmızı Şemsiye’ye de bir mektup yolladı. Mektupta “AKP iktidarının sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliğini güçlendirme konusuna verdiği önemden” ve 2002’den beri yapılan çalışmalardan bahsediyor.

Dernek Başkanı Kemal Ördek, daha önce CHP ve HDP’nin talepler konusunda kendileriyle irtibatı olduğunu söylerken AKP’den ilk defa bir mektup aldıklarını ifade etti:

Dernek Başkanı Kemal Ördek, daha önce CHP ve HDP’nin talepler konusunda kendileriyle irtibatı olduğunu söylerken AKP’den ilk defa bir mektup aldıklarını ifade etti:

Başbakan'ın Türkiye'deki bütün sivil toplum kuruluşlarına aynı formatta ve içerikte tek bir mektup gönderdiğini düşünüyorum. Bu mektubun gönderilmiş olması şık bir görüntü yaratıyor olabilir; fakat Türkiye'deki seks işçileri ve LGBTİ'lerinin genel insan hakları durumu ile ilgili taleplerini dikkate almayan 13 yıllık bir hükümetin bu şıklık içerisinde hareket etmediğini biliyoruz. Seçim öncesi benzer mektuplar çeşitli siyasi partiler ve kurumlardan zaten geliyor, önemli olan mektupta yazanların gerçek olup olmadığı ve mektupların gönderildiği kurumların siyaseten muhatap alınıp alınmadığı...'

AKP hükümeti bizi tek bir defa ciddiye almadı, taleplerimizi dinlemedi. Aksine, seks işçileri ve LGBTİ'lerin taleplerini hor gördüler ve 7 haziran seçimleri öncesinde gördüğümüz gibi en üst düzeyde bizi hedef gösterdiler. Her gün bir LGBTİ veya seks işçisi yoğun şiddet görürken, bize 'nezaketen' mektup gönderilmesinin bir kıymetiharbiye olmadığı kanaatindeyim. keşke samimiyetle LGBTİ'ler ve seks işçilerini anlamaya çalışsalar ve sorunlarımızı çözmeye gayret etseler de biz de bu mektupları ciddiye alsak. ne yazık ki hayaller başka, gerçekler başka...”

Sehven Gönderilmiş Olabilir

Sehven Gönderilmiş Olabilir

Seçim beyannamesinde cinsel yönelim ayrımcılığı ve LGBTİ haklarına ilişkin hiçbir madde bulunmayan AK Parti’nin mektupları LGBTİ derneklerine sehven göndermiş olabileceği ifade ediliyor. Kaos GL ve İstanbul LGBTİ Derneği AK Parti’den mektup alan STK’lar arasında.

Mektupta, Ak Partinin Sivil Hayata Katkısından Bahsediliyor

Mektupta, Ak Partinin Sivil Hayata Katkısından Bahsediliyor

LGBTİ derneklerine özel olarak hazırlanmamış olduğu belli olan bu mektubun metninde, AK Partinin sivil toplum kuruluşlarının gelişmesine yaptıkları katkılar anlatılırken, derneklere hibe desteği verildiği gibi ifadeler yer alıyor.

Çiçek Tahaoğlu / Bianet

Buğra Tokmakoğlu / __Gözlem Gazetesi

Mektup Görselleri: Ebru Kırancı & Beren Azizi

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
97
14
11
9
3
2
0