Görüş Bildir
Haberler
Cumhuriyet Yazarları Hakkında Aile Boyu Şikâyet

Cumhuriyet Yazarları Hakkında Aile Boyu Şikâyet

FreiGeist
10.04.2015 - 08:45 Son Güncelleme: 10.04.2015 - 14:59
İçeriğin Devamı Aşağıda

Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo’nun çizerlerinin katledildiği silahlı baskının ardından çıkan derginin özel sayısının kapağına dayanışma için köşelerinde yer veren Cumhuriyet yazarları hakkında hazırlanan iddianamenin “1280 kişilik” şikâyetçi listesinde ilginç isimler yer aldı.

Cumhuriyet’ten Canan Coşkun’un haberine göre, listedeki isimlerden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan, genel seçimlerde AKP’den milletvekili adayı gösterilen damadı Berat Albayrak ve eşi Erdoğan’ın kızı Esra Albayrak dikkat çekiyor. Şikâyetçi listesinde 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarında şüpheli olan isimlerin avukatlarının da yer aldığı görülüyor.

Kota artırılmıştı

Kota artırılmıştı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Vedat Yiğit, gazetemiz yazarları Hikmet Çetinkaya ve Ceyda Karan hakkında başlattığı soruşturmada, şikâyet dilekçelerinin 1200’ü geçmesi üzerine Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi’nin kotasını arttırmıştı. Bunun üzerine hazırlanan iddianamede 1280 tane şikâyetçi yer aldı.

Tam kadro şikayetçiler

Başsavcı Vekili Yiğit tarafından hazırlanan 38 sayfalık iddianamede, Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan, AKP’den İstanbul 1. Bölge Milletvekili adayı damat Berat Albayrak şikâyetçi olarak yer aldı. Erdoğan’ın danışmanı Mustafa Varank, avukatları Ahmet Özel, Ferah Yıldız da yazarlarımızdan şikâyetçi oldu.

Sıralı tam listede, kapatılan 25 Aralık soruşturması şüphelilerinden Yasin el Kadı ve Usame Kutub’un avukatı Mustafa Doğan İnal da dikkat çeken isimler arasında.

Aday olamayan avukat da

Bilal Erdoğan’ın avukatı Hatice Özay’ın da bulunduğu listede, Gezi Parkı direnişi sırasında Dolmabahçe’deki Bezmi-âlem Valide Sultan camisinde ‘içki içildi’ iddiasıyla şikâyetçi olduktan sonra AKP’den milletvekili aday adayı olan ancak milletvekili adayı listesine giremeyen avukat Ali Çezik, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in avukatı Turgut Yenilmez de yer aldı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0