Görüş Bildir
Haberler
Ağrı Belediyesi’nde İşten Çıkarılan 156 İşçiden Basın Açıklaması

Ağrı Belediyesi’nde İşten Çıkarılan 156 İşçiden Basın Açıklaması

FreiGeist
25.12.2014 - 14:38 Son Güncelleme: 25.12.2014 - 14:53
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ağrı Belediyesi’nde çalışan 156 işçi, işten çıkarıldı. İşçiler yaptıkları basın açıklamasında  45 gün sigortasız ve parasız çalıştırdıklarını ve hiçbir tazminat ödemeden işten çıkardıklarını ifade ettiler. Belediye Başkanı Sırrı Sakık ise işten çıkarmaların 'bankamatik maaşçıları, koruma ordusuna yönelik' olduğunu söyledi. 

Ağrı Merkez Cami önünde yapılan protesto eyleminde işçiler adına basın açıklamasını okuyan Ramazan Arslan, Ağrı’da tekrarlanan yerel seçimlerden sonra seçilen belediye başkanının kendilerine yönelik yıldırma politikasına başladığını söyledi.

İşten çıkarılan işçilerin mağdur edildiklerinin altını çizerek Arslan, “1 Haziran 2014 tarihinde belediye seçimini kazanan HDP, geldiği ilk günden beri belediye işçisi ile uğraşmakta ve emekçi insanları sırf kendilerinden değil, diye işten çıkararak mağdur etmiştir. HDP seçimlerde belediye başkanlığını kazandıkları ilk günden itibaren yıldırma politikası uygulamaya başladı. Değişik birimlerde çalışan üniversite mezunları dahil olmak üzere AK Parti zamanında çalışan 156 şirket elemanını, temizlik işlerine, kanal işlerine ve park bahçeler bölümüne temizlikçi ve bekçi olarak göndererek yıldırmak istedi. Ama çalışmak zorunda olan bu insanlar ekmek davaları için gönderildikleri birimlerde çalışmaya devam ettiler. İşçilerin işi bırakmadığını gören HDP’li belediye yönetimi bu sefer işçileri Kobani olaylarına zorla dahil etmek istediler ve Kobani eylemine katılmayanları işten çıkarmakla tehdit ederek tekrar yıldırmak istediler.” dedi.

“Bizi işten çıkartmak için iftira attılar”

Kendilerine belediye başkanı tarafından iftira atıldığını söyleyen Arslan, “Belediye Başkanı Sırrı Sakık, basına yaptığı açıklamada; kimseyi işten çıkarmadıklarını sadece eski belediye başkanının korumalarını ve işe gelmeden maaş alanları işten çıkardıklarını söylüyor. Peki biz de sizlere şunu söylemek istiyoruz, işten çıkarılan 156 işçinin hepsi koruma ordusu mu? Ya da bankamatik memuru muydu? Bunu kesinlikle yalanlıyoruz. Hepimiz en zor işlerde çalışanlarız, kimimiz şoför, kimimiz temizlik elemanı, kimimiz park ve bahçelerde bekçi, kimimiz daire içinde çalışan, kimimiz kanal ekibinde çalışan emekçi işçilerdik.” ifadelerini kullandı.

Sırrı Sakık: 'Bankamatik maaşçıları, koruma ordusuna yönelik'

Sırrı Sakık: 'Bankamatik maaşçıları, koruma ordusuna yönelik'

Ağrı Belediye Eş Başkanı Sırrı Sakık geçtiğimiz günlerde bazı basın mensuplarına konuya ilişkin şu ifadeleri kullanmıştı.

'Halkımızın ve partimizin kazanımlarını hazmedemeyenlerin işi olduğunu tüm arkadaşlarımızın bilmesi gerekir. Bizler yalnızca işlerine gelmeyip Denizli, İstanbul ve bu gibi yerlerde bankamatiklerden maaş alanları ve koruma ordusunu işten çıkardık: Bunun dışında bizler göreve gelirken çalışan 175 taşeron işçisinden, oda temizlik, kanalizasyon, park bahçelerde çalışan işçimize dokunmadık ki bu da 135 işçiye tekabul ediyor. Gerisi ise yukarıda saydığımız gibi bankamatik maaşçıları, koruma ordusuna yönelik'

Kaynak: Ağrıda Haber

Kaynak: http://agridahaber.com/agri-belediyes...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0