Görüş Bildir
Haberler
Ağlanacak Hallere Güldüren Olaylar ile İnsanı Dumur Eden Kara Mizah Örneği 21 Film

Ağlanacak Hallere Güldüren Olaylar ile İnsanı Dumur Eden Kara Mizah Örneği 21 Film

Gökhan A.
20.03.2016 - 10:50

Bildiğiniz üzere kara mizah konularıyla öne çıkan çok ünlü film var. Listemizde ise ünlü olanlardan ziyade pek ön planda olmayan ama dikkat çeken filmleri derledik. Ön planda olmayanlardan sizin de önerecekleriniz varsa yorumlarda bekliyoruz.

IMDb puanları baz alınarak sıralanmış ve film bilgileri turkcealtyazi.org dan derlenmiştir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Hiç Hesapta Yokken (1998) | IMDb 6.3

21. Hiç Hesapta Yokken (1998) | IMDb   6.3

Very Bad Things 

http://www.imdb.com/title/tt0124198

Kyle Fisher (Jon Favreau)'ın tek istediği hayatının kadını olan Laura Getty (Cameron Diaz) ile evlenmek. Laura'nın tek isteği ise rüyasında görebileceği bir düğün. Kyle evlenmeden önce hayatını paylaştığı erkek arkadaşları tarafından kendisine önerilen tek gecelik özgürlük planını uyguluyor. Striptizci çağırdıkları bu gecede, kaza sonucu striptizci ölüyor. Bu olayı örtbas etmek isterlerken gruptan biri olan Adam, karısına herşeyi anlatıyor. Buna kızan Michael da Adam'ı sinir krizi geçirirken öldürüyor. Olaylar daha da sarpa sarıyor ama Laura ne pahasına olursa olsun düğünü gerçekleştirmeyi istiyor.

20. Kocaman Bir Hiç (2006) | IMDb 6.8

20. Kocaman Bir Hiç (2006) | IMDb   6.8

Big Nothing

http://www.imdb.com/title/tt0488085

Charlie (David Schwimmer) , istemediği halde, çağrı merkezindeki işinden ilk gün kovulan eski bir öğretmendir. Kızı Emily (ve eşi Penelope'yi istediği gibi yaşatamayan çaresiz Charlie'yi bir gün aniden arkadaşı Gus arar. Gus'un kısa sürede para kazanmak için planladığı bir şantaj işi vardır.

19. Ciddi Bir Adam (2009) | IMDb 7.0

19. Ciddi Bir Adam (2009) | IMDb   7.0

A Serious Man

http://www.imdb.com/title/tt1019452

Larry, karısı Judith tarafından terk edildikten sonra karısının iş arkadaşı Sy Ableman'la birlikte olduğunu öğrenerek ikinciyi darbeyi yer. Bu yetmezmiş gibi bir de sorumsuz kardeşi Arthur'da yanına taşınır ve evin tüm sorumluluğu Larry'e yüklenir. Başına buyruk oğlu Danny ve alışverişten başka bir şeyi düşünmeyen kızı Sarah'ta, Larry'nin dertleri arasındadır. İşin içine birde kimden geldiği belli olmayan bir tehdit mektubu, üniversiteden mezun olmak için rüşvet teklif eden bir öğrenci ve güzel komşusu da girince Larry, bu karmaşanın içinde yapayalnız kalır.

18. Başkanın Adamları (1997) | IMDb 7.1

18. Başkanın Adamları (1997) | IMDb  7.1

Wag the Dog

http://www.imdb.com/title/tt0120885

Seçimlere çok az kalmıştır. Başkan ve diğer rakipler bir birilerin açığını yakalamaya çalıştığı zamanlardır. Tam ABD bu seçkiye hazırlanırken, bir skandal ortalığı karıştırır. Beyaz Sarayı ziyaret eden kızlardan biri başkanın kendisine cinsel tacizde bulunduğunu iddia edince işler karışır. Başkanın rakipleri bu işe çok sevinirken, başkan kurtulmak için bir yol aramaktadır ancak bu zordur.

17. Üç Kral (1999) | IMDb 7.1

17. Üç Kral (1999)  | IMDb  7.1

Three Kings

http://www.imdb.com/title/tt0120188

Körfez Savaşı teknoloji uzmanları tarafından yürütülürken Özel Birlik Komutanı Archie Gates (George Clooney), Çavuş Troy Chief Elgin (Ice Cube) ve er Conrad Vig (Spike Jonze) haftalardır ana üst kampında hiçbir şey yapmadan bekleyerek vakit geçirmektedirler. Savaş, adamları canlarından bezdirmiş ve zihinlerini karıştırmıştır. Derken resmen ateşkes ilan edilir. Hepsi bir an önce bu sıkıcı yerden kurtulmayı dört gözle beklemeye başlarlar. Amerikalılar üssü boşaltıp yavaş yavaş ülkelerine dönmeye hazırlanırken Tray, Chief ve Conrad beklenmedik bir şekilde Irak ordusu tarafından Kuveyt'ten çalınan altın külçelerinin yerini gösteren haritayı ele geçirirler. Haritayı çözmeye çalışırken Archie bu hazineyi bulmaya karar verir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Küçük Kasap (1997) | IMDb 7.2

16. Küçük Kasap (1997)  | IMDb  7.2

The Butcher Boy

http://www.imdb.com/title/tt0118804

Şiddet, delilik ve bu deliliğe toplumun tepkileri bakımından Stanley Kubrick imzalı 'A Clockwork Orange' adlı filmi çağrıştıran 'The Butcher Boy'da alkolik babası ve hasta annesiyle zor bir hayat süren Francie gündelik yaşama bir türlü adapte olamamaktadır. Çevresinin de etkisiyle iyice karanlığa sürüklenen genç adam bir kasabın yanında çalışmaya başlar. Bu noktadan itibaren hayal gücünün aşırılıklarının da etkisiyle iyice zorlanacak ve önüne geçilmez bir şiddetin pençesine düşecektir.

15. Tanrı Amerika'yı Korusun (2011) | IMDb 7.3

15. Tanrı Amerika'yı Korusun (2011) | IMDb   7.3

God Bless America

http://www.imdb.com/title/tt1912398

Karısından ayrı yaşayan Frank, hasta ilişkilerden ve hastalıklı sevgilerden nefret eder bir durumdayken bir de 11 yıldır çalıştığı işinden sudan bir bahane ile kovulması psikolojik bunalıma girmesine sebep olur.. Medya için yapılan şov proğramlardan halkın kötü yönde etkilendiğini varsayarak bundan kurtulmanın kendince yolunu aramaktadır.. Ve bunu bulduğunu düşünerek uygulamaya başlar.. Günümüzün insan ilişkilerini deşifre eden güzel bir film.

14. Gerçek Sevgili (2007) | IMDb 7.4

14. Gerçek Sevgili (2007) | IMDb   7.4

Lars and the Real Girl 

http://www.imdb.com/title/tt0805564

Lars internetten tanıştığı yeni arkadaşını, erkek kardeşi Gus ve eşi Karin'e tanıştırmak ister. Tanışma için bir akşam yemeği düzenleyen evli çift, Lars ve yeni kız arkadaşını gördüklerinde gerçek bir şok yaşayacaklardır: Çünkü Lars'ın arkadaşım dediği kişi oldukça güzel bir oyuncak bebektir. Lars'ın akıl sağlığından yoğun şüpheler duyan ve komşularını durumu nasıl açıklayacaklarını kara kara düşünen Gus ve Karin bir çözüm yolu bulurlar. Lars'ı aile doktorları Dagmar Berman'a götüreceklerdir.

13. Mezarını Derin Kaz (1994) | IMDb 7.4

13. Mezarını Derin Kaz (1994) | IMDb  7.4

Shallow Grave

http://www.imdb.com/title/tt0111149

Alex, Juliet ve David aynı evi paylaşmaktadır. Kira paylarını azaltmak için dördüncü bir ev arkadaşı arayan üçlü pek çok adayı geri çevirdikten sonra 'cool' mizacıyla dikkatlerini çeken Hugo'da karar kılar. Bir gün Hugo'yu aşırı dozda uyuşturucudan ölmüş halde, yanında çok büyük miktarda para içeren bir valizle birlikte bulan gençler Hugo'nun cesedini gömdükten sonra parayı alırlar. Ancak içlerinde iktisat bilgisi olan David bir gün birisinin bu kadar büyük miktardaki paranın mutlaka peşine düşeceğini söyleyerek arkadaşlarını uyarır. David'in tahmini doğru çıkar; polis ve uyuşturucu kaçakçıları aynı anda paranın peşine düşer...

12. Cenazede Ölüm (2007) | IMDb 7.4

12. Cenazede Ölüm (2007) | IMDb   7.4

Death at a Funeral 

http://www.imdb.com/title/tt0795368

İngiliz rahibin ölümüyle birlikte, oğulları Daniel ve Robert ailelerin dağılmaya başladığına tanıklık eder. Ancak ölenin yası henüz bitmemişken, ortaya çıkan bir yabancının babaları hakkında söyledikleri iki genci şok edecektir: Yabancının dediğine göre, babaları gaydir. Bu sırrın ortaya çıkmaması için ortaya koydukları çaba bir süre sonra onları tam bir kaosa sürükleyecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Romantik Katil (1997) | IMDb 7.4

11. Romantik Katil (1997)  | IMDb  7.4

Grosse Pointe Blank

http://www.imdb.com/title/tt0119229

Martin Blank (John Cusack) hayatını kiralık katillik yaparak sürdüren biridir. Bu rutin içinde yapmak istediği son şey lise mezuniyet toplantısının 10. yılına katılmaktır. Fakat aldığı son iş onu doğup büyüdüğü Grosse Pointe kasabasına gitmek zorunda bırakır ve Blank'i orada eski aşkı (Minnie Driver) beklemektedir.

10. Aşçı, Hırsız, Karısı ve Aşığı (1989) | IMDb 7.5

10. Aşçı, Hırsız, Karısı ve Aşığı (1989) | IMDb   7.5

The Cook the Thief His Wife & Her Lover

http://www.imdb.com/title/tt0097108

İğrenç bir insan olan korkunç haydut Albert, adamları ve karısı Georgina ile birlikte her akşam aynı lokantada kurdurduğu açgözlü sofrada yemek yemektedir. Albert'in saçtığı dehşet, Fransız aşçı Richard'ın, yemek aralarında Georgina'nın aşığı Michael ile mutfak köşelerinde yatıp kalkmasına göz yummasına sebep olmaktadır.

9. Buffalo '66 (1998) | IMDb 7.5

9. Buffalo '66 (1998) | IMDb  7.5

Buffalo '66

http://www.imdb.com/title/tt0118789

Billy Brown aslında masumdur; ancak adaletin adaletsizliği nedeniyle tam beş yıl mahkum olarak kalmıştır. Çıkınca bir kadını kaçırır ve onu kendi eşi gibi davranmaya zorlar. Çünkü ailesiyle buluşacak ve o kadını sanki karısıymış gibi onlara tanıtacaktır. Kadınla arasında bir mesafe vardır; ancak ikili bir süre sonra kendilerini birbirlerine aşık olurken bulacaklardır.

8. Wanda Adında Bir Balık (1988) | IMDb 7.6

8. Wanda Adında Bir Balık (1988) | IMDb   7.6

A Fish Called Wanda

http://www.imdb.com/title/tt0095159

Elmas düşkünü seksi Wanda (Jamie Lee Curtis) ve erkek arkadaşı Otto (Kevin Kline), elmas hırsızlığı sorgulaması için George (Tom Georgeson) ve Ken'le (Michael Palin) İngiltere'ye giderler. Elmasları almak istedikleri için polise George ve Ken'den bahsederler. Ancak George elmasları çoktan güvenli bir yere saklamıştır. Nereye sakladığını bulmanın tek yolu da Wanda'nın George'un avukatı olan Archie'ye (John Cleese) yakınlaşmasıdır.

7. Sigara İçtiğiniz İçin Teşekkürler (2005) | IMDb 7.6

7. Sigara İçtiğiniz İçin Teşekkürler (2005) | IMDb  7.6

Thank You for Smoking

http://www.imdb.com/title/tt0427944

Nick Naylor, büyük bir sigara şirketinin sözcüsü olarak sigara üreticilerinin ve sigara tiryakisi olan insanların haklarını savunmaktadır. Ama bu iş sanıldığı kadar kolay değildir. Sigaranın sağlığa verdiği korkunç zararlar, kullanıcılar tarafından bile bilinen bir gerçektir. Sigaranın bu olumsuz imajını düzeltmek için yeni bir çalışma başlatan Nick, karşısında sağlık örgütlerini ve amansız bir senatörü bulur. Bunların hiçbirinden gözü korkmayan Nick için kırılma noktası, oğlunun ona bakış açısının değişmesi olacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Cephede Eğlence (1970) | IMDb 7.6

6. Cephede Eğlence (1970)  | IMDb  7.6

MASH

http://www.imdb.com/title/tt0066026

1951 yılında Kore Savaşı sırasında cephenin gerisinde görev yapan ve MASH (Seyyar Ordu Cerrahi Hastanesi) adı verilen sahra hastanelerinden birinde görev yapan ve genel olarak 'kasap' olarak adlandırılan bir grup cerrah ve yardımcı personelin serüvenleri anlatılmaktadır.

5. Saatler Sonra (1985) | IMDb 7.7

5. Saatler Sonra (1985)  | IMDb  7.7

After Hours

http://www.imdb.com/title/tt0088680

New York’ta keyifli ve lüks bir yaşam süren bilgisayar programcısı Paul Hackett, bir kafede tanıştığı Marcy’yle akşam için randevulaştığında Manhattan’ın varoşlarında onu bekleyen gece macerasından henüz habersizdir. Güzel kadının Soho’daki dairesine geldiğinde önce rahatsızlık verici bir ressam olan, ev arkadaşı Kiki’yle tanışacak; bir süre sonra maruz kalacağı sarkazm işlerin hiç de yolunda gitmeyeceğini belli ettiğinde ise Doğu yakasındaki fiyakalı evine dönmek isteyecektir. Elbette zaman zaman çok komik ve gerilim dolu bir kabusa dönüşecektir gecesi.

4. Tersyüz (2002) | IMDb 7.7

4. Tersyüz (2002)  | IMDb  7.7

Adaptation.

http://www.imdb.com/title/tt0268126

Charlie Kaufman, dönemin en meşhur kitaplarından biri olan The Orchid Thief'ı Hollywood için senaryolaştırmaya çabalamaktadır. Ne kadar uğraşırsa uğraşsın, bir türlü senaryosunda yeni adımlar atamamakta, attığı her adımda da daha fazla tıkanmaktadır. Yaşadığı tüm bu sıkıntılı süreç ona yetmiyormuş gibi bir de son derece başarısız bir gerilim senaryosu yazmaya çabalayan ikiz kardeşiyle didinmektedir. Geçen her gün Charlie'nin biraz daha kaybolmasına ve kendi başını belaya sokmasına yol açacaktır.

3. Mutluluk (1998) | IMDb 7.8

3. Mutluluk (1998) | IMDb   7.8

Happiness

http://www.imdb.com/title/tt0147612

Yalıtılmışlık... yabancılaşma.. mutluluk. Amerika’da hepsini birlikte alabilirsiniz. Ya da belki ayrı ayrı alma şansınız yoktur. Yeni bir televizyon alın mutlu olun. Yetmedi mi? Yabancılaşmayı deneyin. Televizyon alacak paranız mı yok? O zaman yalıtılmış bir hayat yaşayın. 'Mutlu olun', eğer işe yaramıyorsa 'mış gibi' yapın. İkiyüzlülüğü de ihmal etmeyin...

2. Withnail ve Ben (1987) | IMDb 7.8

2. Withnail ve Ben (1987) | IMDb   7.8

Withnail & I 

http://www.imdb.com/title/tt0094336

İki alkolik, zevk meraklısı, işsiz, aktör arkadaş Withnail ve Marwood, bir kenar mahalledeki evlerinde sefalet içinde yaşarlar. Paraları yoktur, dahası ne yemek bulabilirler, ne ısınabilirler. Yaşadıkları ortamdan, uyuşturucu satıcılarından ve İrlandalı bir adamın yaptığı tacizlerden uzaklaşmak için Withnail'in gay amcası Monty'nin kır evine giderler. Bir süreliğine de olsa sefaletlerinden uzaklaşacağını düşünen ikilinin hava şartlarından, komşularından ve Monty amcanın gayliğinden dolayı başına gelecekler vardır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Harold ve Maude (1971) | IMDb 8.0

1. Harold ve Maude (1971) | IMDb   8.0

Harold and Maude

http://www.imdb.com/title/tt0067185

Genç, zengin ve ölüm takıntısı olan Harold, bir cenazede yetmişli yaşlarındaki Maude ile tanıştığında kendisini sonsuza dek değişmiş bir halde bulur. Harold yirmi yaşındadır ve hayata tutunma problemi yaşamaktadır. Sürekli bir takım cenazelere gider ve sık sık intihara kalkışır. Bu gittiği cenazede tanıştığı Maude ile aralarında özel bir bağ kurulur. Keyifli bir arkadaşlık geliştirirler. Maude onun tam zıttı olarak hayat dolu biridir. Aralarındaki enerji aktarımı ile Harold öyle bir kıvama gelir ki ailesine Maude ile evlenmek istediğini bildirir. Ancak tam da bu sırada onu Maude bir süprizle beklemektedir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
80
24
16
5
4
4
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sigurd

insan en azından birini izlemiş olur de mi, hiçbirini izlememişim be

subarusever

bonus: pardon