Görüş Bildir
Haberler
Afrika Ufuklarında Güneşin Yarattığı Birbirinden Etkileyici 10 Manzara

Afrika Ufuklarında Güneşin Yarattığı Birbirinden Etkileyici 10 Manzara

aaaaaaaa
05.07.2014 - 16:53 Son Güncelleme: 26.04.2022 - 16:33

İngiliz fotoğrafçı Paul Goldstein, Afrika ufuklarında doğan ve batan güneşin yarattığı etkileyici manzarayı ölümsüzleştirdi. Fotoğrafçı, Kenya'nın Masai Mara bölgesinde mükemmel gün doğumu ve batımını yakalamak için yıllarca çalıştığını söylüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kenya'daki Masai Mara, oldukça geniş bir vahşi yaşam alanı. Serengeti Ulusal Parkı'nın içinde yer alan bölge, koruma altında tutuluyor.

Bu fotoğrafta gün batımı manzarasında yere konmuş bir toy kuşu yer alıyor.

Goldstein, Masai Mara bölgesinin en iyi fotoğraf ışığıyla ünlü olduğunu söylüyor. Fotoğrafçı, bölgede insanlar olmadığından gün doğumu ve batımının çok daha iyi görüntülenebildiğini belirtiyor.

Fotoğrafçı, 'İnsanlar manzara için gün doğumunda kalktıklarını söylediklerinde çok gülüyorum. O saatte kalkmak çok geç. Çok daha erken yerinizi almanız gerekiyor' diyor.

Masai Mara Ulusal Koruma Alanı oldukça geniş topraklarda yer alıyor. Farklı yaşam alanlarına rastlanan bölgede çok sayıda göçmen zebra, Afrika antilobu ve ceylan sürüsü yaşıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bölge, 20'den fazla sürü halinde yaşayan yaklaşık 500 aslana da ev sahipliği yapıyor.

Masai Mara'ya yağmur yağdığında, kurumuş topraklar yeşile dönüyor. Hayvanlar sürüler halinde gelerek, ortaya çıkan lezzetli otları yiyor.

Sanatçının karesine yansıyan bir görüntü de, yağmur altındaki filler. Afrika fillerinin oldukça farklı bir sosyal hayatı var. Sürü, 'kabile reisi' denilen en yaşlı dişi fil tarafından yönetiliyor.

Bölgede yaşayan yırtıcı hayvanlar uzun çalılıkların arasında avlanıyor. Özellikle çitaların bölgeye çok hakim oldukları ve kendi lehine kullandıkları belirtiliyor.

Kaynak: BBC Turkce

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın