Görüş Bildir
Haberler
Malatya'da 2 Askeri Uçak Düştü: 4 Pilot Şehit

Malatya'da 2 Askeri Uçak Düştü: 4 Pilot Şehit

Ulaş
24.02.2015 - 20:53 Son Güncelleme: 25.02.2015 - 09:05

Fotoğraf: AA

İçeriğin Devamı Aşağıda

Malatya'dan havalanan 2 keşif uçağı eğitim uçuşu sırasında Akçadağ ilçesi yakınlarında düştü. Genelkurmay Başkanlığı uçaklarda bulunan 4 pilotun şehit olduğunu açıkladı.

Malatya'nın Açadağ ilçesi yakınlarında akşam saatlerinde düşen iki askeri uçaktaki 4 pilot şehit oldu. Genelkurmay Başkanlığı olayla ilgili şu açıklamayı yaptı: 

'Bu akşam 18.07’de Malatya’da konuşlu 7’inci Ana Jet Üssünden planlı gece uçuş eğitimi için kalkan iki adet RF-4E Keşif Uçağı ile saat 19.05’te radar irtibatı kesilmiş ve derhal arama faaliyetlerine başlanmıştır. Saat 20.45’te iki uçağımızın da enkazına ulaşılmış ve maalesef dört kahraman pilotumuz şehit olmuşlardır.'

Olay yerinden ilk görüntüler

Doğan Haber Ajansı'na göre, hayatını kaybeden pilotlar, Kurmay Binbaşı Salih Sezer, Üsteğmen Salih Atalay ile rütbeleri öğrenilemeyen Zeynel Özbahçeçi ve Onur Özkaya adlı subaylar.

'Çarpışmış olabilirler'

'Çarpışmış olabilirler'

İç güvenlik paketi görüşmelerinin sürdüğü TBMM Genel Kurulu'nda da iki uçağın düşmesiyle ilgili bilgiler gündeme geldi. Milletvekillerinin sorusu üzerine TBMM'de konuyla ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Efkan Âlâ, 'Kazanın nedeni, kaza kırım raporundan sonra açıklanabilir. Malatya sınırları içinde, Akçadağ mevkiinde. Tahminlerimiz var tabii. Birbirinde çarpma olabilir büyük bir ihtimalle veya hava şartları olabilir. Dışardan bir şey söz konusu değil' diye konuştu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Erdoğan'dan taziye

Erdoğan'dan taziye

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'den kazaya ilişkin bilgi aldı. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel ile bir telefon görüşmesi yaptı. Kazaya ilişkin bilgi alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, pilotların hayatını kaybetmesinden derin üzüntü duyduğunu belirterek, TSK camiasına ve yakınlarına başsağlığı dileğinde bulundu. 

Erdoğan, kazayla ilgili bir taziye mesajı da yayımladı. Erdoğan mesajında, 'Malatya 7. Ana Jet Üssü’nden planlı gece uçuş eğitimi için kalkan iki adet RF-4E keşif uçağının düşmesi sonucu 4 pilotumuzun şehit olduğunu büyük bir teessürle öğrendim. Bu acı haber, milletçe hepimizi derinden üzmüştür. Görevlerini ifa ettikleri sırada hayatlarını kaybetmiş olan kahraman pilotlarimiza Allah’tan rahmet niyaz ediyorum. Merhum şehitlerimizin kederli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve milletimize başsağlığı, sabır ve metanet diliyorum.' dedi. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu da olayı resmi ziyaret için bulunduğu Budapeşte'de öğrendi. Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'le telefonda görüşen Davutoğlu, başsağlığı dileğinde bulundu. 

  • Ajanslar ve TSK
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0