Görüş Bildir
Haberler
Adliye Önünde Polis Müdahalesi: Kadın Avukatın Beli Kırıldı

Adliye Önünde Polis Müdahalesi: Kadın Avukatın Beli Kırıldı

Emre Ordu
30.03.2016 - 22:30 Son Güncelleme: 31.03.2016 - 09:36

Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi bir grup avukat, ÇHD üyesi 22 avukatın ‘örgüt üyeliği’ ve ‘örgüt propagandası’ gerekçesiyle yargılandığı davanın ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde açıklama yapmak istedi. Polisin açıklamaya izin vermemesinin ardından çıkan arbedede yere düşen Avukat Zeycan Balcı'nın beli kırıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çağdaş Hukukçular Derneği'ne mensup bir grup avukat, aynı derneğe mensup 22 avukatın 'örgüt propagandası' ve örgüt üyeliği' gerekçesiyle yargılandığı davanın ardından İstanbul Çağlayan'da bulunan Adalet Sarayı önünde bir açıklama yapmak istedi. Ancak polisler açıklama yapılmasına müsaade etmedi.

Avukatların açıklama yapmak konusunda ısrar etmesiyle polisle aralarında bir arbede yaşandı. Arbede sırasında yere düşen Avukat Zeycan Balcı'nın beli kırıldı. Olay sonrası avukat arkadaşları tarafından hastaneye kaldırılan Balcı'nın belinde iki kırık oluştuğu açıklandı.

Yapılan müdahale sırasında beli kırılan Zeycan Balcı, Twitter hesabından “Bugün basın açıklaması yapmak istediğimiz için polis belimi kırdı.Yılmayacağız, korkmayacağız!” mesajını paylaştı.

Çağdaş Hukukçular Derneği İstanbul ve Ankara şubelerinin Twitter adreslerinden Avukat Zeycan Balcı'nın durumuna ilişkin paylaşımda bulunularak tepki gösterildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sosyal medyadan da pek çok kullanıcı Zeycan Balcı'yla ilgili tweet atarak yaşananlara tepki gösterdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
151
96
87
40
39
24
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Alptuğ Ertekin

PKK'yı duvar zannedip götünüzü dayarsanız polis o hamasi duvarı çökertip sizinde belinizi başınızı kırar.

Kamuran Daliy

Avukatların yasalar ve hukuku savunması gerekirken izinsiz gösteri yapması da ayrı ironi.

itsasin

elbette devran dönecek o polislerede adalet gerekecek.