Görüş Bildir
Haberler
ABD Büyükelçisi Dışişleri'ne Çağrıldı

ABD Büyükelçisi Dışişleri'ne Çağrıldı

Deniz Gök
09.02.2016 - 19:49 Son Güncelleme: 10.02.2016 - 08:49

ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby'nin pazartesi günü verdiği günlük basın brifingindeki sözleri nedeniyle Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass'ın, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby'nin PYD'ye ilişkin ifadeleri nedeniyle öğle saatlerinde Dışişleri Bakanlığına çağrıldığı belirtildi. 

Büyükelçiye, Kirby'nin 'PYD'yi terör örgütü olarak görmüyoruz' açıklamasından duyulan rahatsızlığın iletildiği öğrenildi.

"Onları terörist örgüt olarak görmüyoruz"

"Onları terörist örgüt olarak görmüyoruz"

ABD Başkanı Barack Obama'nın Özel Temsilcisi McGurk'ün Kobani'ye giderek PKK bağlantılı PYD Sözcüsü Polat Can ile görüşmesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'ye sert tepki göstererek, 'Biz size nasıl güveneceğiz? Ben miyim senin ortağın yoksa Kobani’deki teröristler mi?” diye sormuştu.

Günlük basın brifinginde Erdoğan'ın açıklaması hatırlatılan ABD Dışişleri Sözcüsü ise bu konudaki tavırlarının değişmediğini belirterek, 'Türkiye'nin, PYD ile ilgili endişelerini anlıyoruz. Ancak Kürtler, IŞİD ile mücadelede en başarılı güçlerden biri. Biz onları terörist örgüt olarak görmüyoruz” demişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Obama'nın özel temsilcisi McGurk'ün Kobani ziyaretini eleştirerek 'ABD’nin bir karar vermesi lazım, ortak olarak bizi mi seçiyor, terör örgütlerini mi seçiyor' demişti.

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
87
15
10
6
4
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
cnsfrd

ya bu PYD nümayişlerle 29 Ekim'de bizim ülkeden geçmemiş miydi? töbe töbee . o zamana başka bi AKp başka bi iktidar başka bi RTE vardı galiba. . .. pehhh . ... Devamını Gör

Franky

Aynen türbeyi kaçırırken tv de kahramanca Türk askeri aldı diye sevinerek haber yapmışlardı tabi örgüt koridor açmıştı o zaman terörist değildi

HadiİşineBak

oooooh çok güzel oldu PYD bu gazla saldırılarını iyice arttırır ve belkide Türkiye'nin güneyinde sınır boyunca bir devlet kurar . Düşünsenize bir terör örgüt... Devamını Gör

rustemketum

düşünsene, seçimle iş başında olan suriye hükümetine karşı savaşıyorsun ve arkanda türkiye var. nasıl?

Ali Altay

abd; pyd yi terör olarak görmüyoruz TÜRKİYE; sizi adam olarak görmüyoruz