Görüş Bildir
Haberler
ABD Büyükelçiliği: Temsilciliklerimiz 19 Mayıs'ta Kapalı

ABD Büyükelçiliği: Temsilciliklerimiz 19 Mayıs'ta Kapalı

ABD Ankara Büyükelçiliği Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Ankara, İstanbul ve Adana'daki temsilciliklerinin 19 Mayıs 2016 Perşembe günü kapalı olduğunu duyurdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, Türkiye'deki vatandaşlarını 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı gününde terör tehdidi karşısında dikkatli olmaları gerektiği konusunda uyarmıştı.

Twitter üzerinden yapılan açıklama şöyle:

ABD Ankara Büyükelçiliği, elçilik sitesi üzerinden yaptığı bilgilendirmede;

'ABD Büyükelçiliği 19 Mayıs Atatürk'ü anma Gençlik ve spor Bayramı nedeniyle olası bir terör saldırısına ilişkin basında çıkan haberlerin farkındadır. ABD ya da çeşitli ülke vatandaşları açık bir şekilde uluslararası ya da bölgesel terör örgütleri tarafından Türkiye'de hedef gösterilmiştir. Dolayısıyla olası terör saldırıları endişe kaynağı olmaya devam etmektedir. Bu nedenle ABD Büyükelçili ABD vatandaşlarına Türkiye'ye yönelik mevcut seyahat uyarılarını ve güvenlik mesajlarını okumaya ve kişisel güvenlikleri için prosedürleri yerine getirmeye çağırmaktadır.

ABD Büyükelçiliği aynı zamanda vatandaşlarını 22 Mayıs 2016 tarihinde ULUS Metro ve Gençlik parkı yakınındaki Ankara Arena'da yapılacak olan Ak Parti kongresine yönelik bilgilendirmesini de dile getiriyor. Kongre Sabah saat 10.00 ' da başlayıp tüm gün sürecektir. Vatandaşlarımızın o gün içinde kongre ile ilgili gerçekleşebilecek gösteriler ya da diğer gelişmeler konusunda basını takip etmeleri gerektiğini hatırlatıyoruz. Barışçıl gösteriler dahi şiddet içeren olaylara dönüşebilir' ifadelerine yer verdi.

Twitter ve ABD Büyükelçiliği

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
19
7
5
3
3
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Hakan Sahin

Ankaralılar kendilerine dikkat etsinler bombalı saldırı olabilir her büyükelçilik kapatıldığında nedense bombalar patlıyor!