Görüş Bildir
Haberler
ABD Başkonsolosluğu Görevlisi Metin Topuz'a FETÖ'ye Yardımdan 8 Yıl 9 Ay Hapis

ABD Başkonsolosluğu Görevlisi Metin Topuz'a FETÖ'ye Yardımdan 8 Yıl 9 Ay Hapis

ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi Metin Topuz'a, FETÖ'ye yardım gerekçesiyle 8 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu yargılanan Metin Topuz'un yanı sıra ABD İstanbul Başkonsolosu Daria Darnell, konsolosluk görevlileri ve Topuz’un ailesi de katıldı.

Çağlayan ve Bağış'ın davaya katılım talebi kabul edildi

Çağlayan ve Bağış'ın davaya katılım talebi kabul edildi

Eski AB bakanı ve Çek Cumhuriyeti Prag Büyükelçisi Egemen Bağış ile eski Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan suçtan zarar gördüklerini belirterek davaya katılma talebinde bulundu. İtalya’da yaşayan tanık Feyyaz Öztürk’ün dinlemesinden vazgeçen mahkeme heyeti, Bağış ve Çağlayan’ın katılma talebi ise “Kişisel verileri kaydetmek” ve “Gizliliğin ihlali” suçları yönünden kabul etti.

"FETÖ ile hiçbir irtibatım olmadı"

"FETÖ ile hiçbir irtibatım olmadı"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Metin Topuz son savunmasında şu ifadeleri kullandı: 

“Sözde tanık ifadeleriyle bu kez de silahlı terör örgütü üyeliği ile cezalandırılmam isteniyor. Oysaki dosyadaki belgeler ve tanık ifadeleri suçsuzluğumu göstermiştir. FETÖ örgütünün hiçbir kurum ve kuruluşu ile hiç bir irtibatım olmamıştır. Bylock, Eagle, Kakao talk gibi programları kullanmadığım bilirkişi raporlarıyla sabittir. Yabancı polis irtibat görevlisi olmam nedeniyle amirlerinin talimatıyla Türk emniyet görevlileri, jandarma ve gümrük görevlileriyle irtibatım olmuştur. 

Türkiye Cumhuriyeti’ni temsil eden makam sahibi görevlilerin yasadışı faaliyette olup olmadıklarını bilmem mümkün değildir. DEA’daki (Drug Enforcement Administration-Uyuşturucu ile Mücadele Dairesi) amirlerimin emri olmadan hiçbir yurtdışı seyahate katılmam mümkün değildir. Zekeriya Öz ile doğrudan doğruya hiçbir irtibatım tespit edilmemiştir. Tek başıma emniyetin hiçbir birimine çat kapı gidemeyiz. Bana verilen talimat üzerine randevu alırım. Hiçbir suç işlemedim. FETÖ ile hiçbir irtibatım yoktur. Bunlara ait okulların kursların kapısından önünden bile geçmedim. Üzerime atılı mesnetsiz suçlamalar benim ve ailem için onur kırıcıdır. 990 gündür tutukluyum aileme ve özgürlüğüme kavuşmak istiyorum. Hakkındaki tüm suçlardan beraatımı isterim.”

ABD Ankara Büyükelçiliği: "İnandırıcı bir delil yok"

ABD Ankara Büyükelçiliği: "İnandırıcı bir delil yok"

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nden mahkemenin Metin Topuz kararına dair açıklama yapıldı. 'Kararı destekleyecek inandırıcı bir delil olmadığı' vurgulanan açıklamada, kararın üst mahkemeden dönmesinini bekledikleri ifade edildi. Büyükelçiliğin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

'ABD’li yetkililer, Metin Topuz’a yönelik davada İstanbul’daki tüm duruşmaları izlemişlerdir. Bugünkü kararın derin hayal kırıklığı içindeyiz. Bu kararı destekleyecek inandırıcı bir delil görmediğimiz gibi, kararın süratle üst mahkeme tarafından bozulmasını diliyoruz.

Sayın Topuz, yaklaşık 30 yıldır iki ülke yetkililerinin & vatandaşlarının takdirini kazanan önemli çalışmalar yapmıştır. Talimatlarımız doğrultusunda, Türkiye & ABD kolluk kuvvetleri arasındaki işbirliğini geliştirmiş; her iki ülkedeki insanların güvenliğine katkıda bulunmuştur.

Sayın Topuz’un resmi görevlerine ilişkin iddialar, yerel çalışanlarımızın ABD hükümeti adına ve ikili ilişkilerimizi geliştirmek amacıyla yürüttükleri önemli çalışmaların kapsam ve mahiyetini çarpıtmaktadır.'

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
18
7
4
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın