Görüş Bildir
Haberler
-80'lere Düşen Sıcaklıklara Rağmen İnsanların Yaşadığı Dünyanın En Soğuk 8 Yerleşim Yeri

-80'lere Düşen Sıcaklıklara Rağmen İnsanların Yaşadığı Dünyanın En Soğuk 8 Yerleşim Yeri

R.G.
16.08.2021 - 12:28

Ülkemizde dört mevsimi yaşayabildiğimiz için oldukça şanslıyız. Dünya üzerinde öyle yerleşim alanları var ki dondurucu soğuklara rağmen işe, okula gitmek insanların normali olmuş durumda. Dünyanın en soğuk konumlarına doğru bizimle birlikte bir yolculuğa hazır mısınız? İnsanların yaşadığı yeryüzündeki en soğuk yerleri sizler için araştırdık.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Yakutsk, Rusya

1. Yakutsk, Rusya

Konum olarak Rusya'nın doğusunda yer alan Yakutsk, Yakutistan Özerk Cumhuriyeti'nin başkenti. Kuzey Kutup Dairesi'nden 450 kilometre güneyde yer alan bu şehir, dünyanın en soğuk yerleşim yerlerinin başında geliyor. Yıl boyunca ortalama sıcaklığın 8.8 derecede seyrettiği Yakutsk'ta kış mevsiminde sıcaklık, -56 dereceye kadar iniyor. Buradaki nüfusun 311 bin civarında olduğu biliniyor.

2. Urumçi, Çin

2. Urumçi, Çin

Urumçi, dünyanın en soğuk başkentlerinden biri olarak Çin'in kuzeybatısında konumlanıyor. Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nin başkenti unvanına sahip olan bu şehirde 2.5 milyonluk bir nüfus yaşıyor. 12 aylık sıcaklık ortalamasının 5.4 derece olduğu Urumçi'de kışın sıcaklıklar, -10 derece ortalamasında seyrediyor.

3. Astana, Kazakistan

3. Astana, Kazakistan

Yeni ismi Nur Sultan olan Astana Kazakistan'ın başkenti. Dünya üzerindeki en soğuk yerleşim yerlerinden biri olan Astana'nın nüfusu ise 1 milyon. Yıllık sıcaklık ortalamasının 3.5 dereceyi geçmediği bu şehirde sıcaklık, kış mevsiminde -16 dereceye kadar düşüyor.

4. Ulan Batur, Moğolistan

4. Ulan Batur, Moğolistan

Moğolistan'ın başkenti olan Ulan Batur, Orta Asya'nın en soğuk konumlarından biri. 1300 metrelik bir rakımda yer alan bu kentte 1.3 milyon kişi yaşıyor. Ulan Batur'da kış mevsiminin ortalama sıcaklığı, -25 derece olarak biliniyor.

5. Oymyakon, Rusya

5. Oymyakon, Rusya

Rusya'nın ufak bir kasabası olan Oymyakon'da 600 kişilik bir nüfus ikamet ediyor. Kış mevsiminde ölçülen en düşük sıcaklığın -80 derece olduğu bu kasabada yıllık ortalama sıcaklık değeri ise -40.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Churchill, Kanada

6. Churchill, Kanada

Kanada'nın küçük bir kasabası olan Churchill, kutup ayıları için bir cennet. Ortalama -26 derecelik bir sıcaklığa sahip olan Churchill'de yaklaşık 800 kişi yaşıyor.

7. Vladivostok, Rusya

7. Vladivostok, Rusya

Rusya'nın en doğu kesiminde konumlanan Vladivostok, dünyanın en soğuk şehirlerinden biri. 12 aylık ortalama sıcaklığın -13.1 derece olarak ölçüldüğü şehirde yaklaşık 590 bin kişinin yaşadığı biliniyor.

8. Harbin, Çin

8. Harbin, Çin

Çin'in kuzey doğu kesiminde bulunan Harbin, fazlasıyla soğuk bir kent. Aşırı soğuk ve çetin iklim şartlarına rağmen Harbin'de nüfus, 9 milyonu aşmış durumda. Konumu itibariyle Sibirya'dan gelen soğuk hava dalgasının etkisi altında kalan kentte kışın sıcaklık, -20 dereceye kadar iniyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
33
10
5
1
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın