Görüş Bildir
Haberler
758 Er ve Askeri Öğrenci Tahliye Edildi

758 Er ve Askeri Öğrenci Tahliye Edildi

Onedio Medya
30.07.2016 - 09:36 Son Güncelleme: 30.07.2016 - 17:11

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan, aralarında Kuleli Askeri Lisesi öğrencilerinin de bulunduğu 758 er ve öğrenci tahliye edildi. 231 erin tutukluluk haliyse devam ediyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunun yürüttüğü soruşturma kapsamında tutuklanan, aralarında askeri öğrencilerin de bulunduğu 989 erin yeniden ifadesi alındı.

AA'nın aktardığı bilgiye göre, ifadeyi alan savcı heyeti, aralarında Kuleli'de okuyan askeri öğrencilerin de bulunduğu toplam 758 erin tahliyesini talep etti. Talebi değerlendiren İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği, atılı suçlarla ne şekilde yer aldıkları tespit edilmeden tutuklama isteminde bulunulduğu, ülkenin bulunduğu durum, şüphelilerin bulunduğu konumları dikkate alındığında sevk edildikleri tarih itibarıyla tutuklama tedbirinin ölçülü olduğu belirtildi.

Hakimlik, savcılığın yeniden savunmaları almış olması, şüphelilerin sabit ikametgah sahibi olması, soruşturmanın geldiği aşama ve mevcut delil durumunun dikkate alınmasıyla tutukluluk tedbirinin artık gereksiz olduğunu belirterek, kuvvetli suç şüphesini gösteren olguların ortadan kalktığı, kaçma şüphesi bulunmadığı ve delillerin toplanması nedeniyle delil karartma şüphelerinin bulunmaması hususları dikkate alınarak, 758 erin ayrı ayrı tahliyesine karar verdi.

Öte yandan, 231 erin tutukluluk durumu ise devam ediyor.

Silivri Cezaevi'nde tahliye hareketliliği

Silivri Cezaevi'nde tahliye hareketliliği

14 gündür Silivri Cezaevi'nde tutulan erleri askeri birliklerine götürmek için saat 12:00'de sivil otobüsler ve minibüsler cezaevine geldi. 

Yaklaşık 2 saat sonra cezaevi içinde hareket eden otobüsler heyecan yarattı. 

Kapıda bekleyen asker yakınları kapıya koştu. Ancak otobüsler dışarı çıkmak yerine cezaevinin başka bir yerine yöneldi. Bu sırada kapıya koşan aileler ile nizamiyede görevli askerler arasında zaman zaman tartışma yaşandı. 

Otobüs içinde oğullarını görenler sevinçli, göremeyenler de üzgündü.

Toplanma merkezinden birliklere götürülecek

Askerlerin ayrı ayrı otobüslerde tahliye edilmek için toplanma noktasına götürüldükleri öğrenildi. Burada imkan bulan bazı askerler ailelerini el sallarken, bazıları da telefonla ailelerini aradı. Çocuklarını göremeyen ve haber alamayan aileler de gözyaşları içinde bekledi. 

Serbest bırakılan erler görev yaptıkları askeri birliklere götürülecek. Buradan çıkıp aileleriyle buluşacaklar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"15 Temmuz'da bize 'operasyon var' dediler. Kandırdılar bizi"

"15 Temmuz'da bize 'operasyon var' dediler. Kandırdılar bizi"

Kuleli Askeri Lisesi'nin 59 öğrencisi, Maltepe Açık Ceza İnfaz Kurumundan tahliye edildi

Tutuklanan Kuleli Askeri Lisesi öğrencisi Ali Akdoğan, tahliye edildikten sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, adaletin yerini bulduğunu söyledi. 

AA'nın aktardığı bilgiye göre Akdoğan, '15 Temmuz'da bize, 'operasyon' dediler. Kandırdılar bizi, çıktık öyle. Sabah polisler gelip bizi aldıklarında olayların gerçek yüzünü öğrendik. Suçumuz yok.' diye konuştu.

Lise öğrencilerinin Avukatı Burcu Onuk da gözaltına alınan 62 öğrenciden 3'ünün Kıbrıslı olduğunu ve bu 3 kişinin önceden tahliye edildiğini söyledi.

Maltepe Açık Ceza İnfaz Kurumunda 59 öğrencinin olduğunu ifade eden Onuk, şunları kaydetti:

'59 çocuğumuz hakkında tahliye kararı verildi. Sabah 06.00 itibariyle tahliye kararları cezaevlerine bildirildi. Çocuklar mahkeme kararıyla tutuklandılar, tutukluluk bir önlemdir, tedbirdir, onların suç işlediğine dair kesin bir ceza hükmü değildir. Bu saatten sonra çocuklar hakkında ya dava açılacak ya da açılmayacak. Önümüzde iki tane süreç var. Eğer çocuklar hakkında dava açılırsa yargılama süreci başlayacak, dava açılmazsa dosya bu şekilde kapatılacak. 59 çocuğumuzun hiçbir şekilde olayla alakası yok.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda