Görüş Bildir
Haberler
Kenan Evren Cenazesinde Protesto: 'Haram Olsun'

Kenan Evren Cenazesinde Protesto: 'Haram Olsun'

ATKN
12.05.2015 - 12:54 Son Güncelleme: 12.05.2015 - 14:44
İçeriğin Devamı Aşağıda

12 Eylül askeri darbesinin mimarı  ve 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren, bugün resmi devlet töreni ile toprağa verildi. Cenaze töreninde cemaatten hellalik istenirken 'Haram olsun' diye bağıran iki kadına korumalar müdahale etti...

Evren'in cenazenin GATA'dan götürülüşü sırasında çevrede güvenlik önlemleri alındı, çevik kuvvet ekipleri de hastane çevresinde hazır bulundu.

Gülhane Askeri Tıp Akademisinden (GATA) askeri cenaze aracıyla alınan Evren'in naaşı, Genelkurmay Karargahı'na getirildi. Burada askerlerin omuzlarına alınan naaş, törenin yapılacağı alana taşındı.

Genelkurmay'da düşük katılımlı tören

Genelkurmay'da düşük katılımlı tören

Evren için Genelkurmay Başkanlığı’nda düzenlenen törene katılım düşüktü.

Kenan Evren'in Türk bayrağına sarılı naaşı, askerler tarafından katafalka alındı. Katafalkın yanında Evren'in fotoğrafı ve madalyaları yer aldı. Askerlerin cenazenin başında sırayla nöbet tuttuğu törende, saygı geçişi yapıldı.

7. Cumhurbaşkanı Evren'in ailesi ve yakınlarının da katıldığı tören sonunda, Evren'in naaşı, askerlerin omuzunda cenaze aracına konuldu. Siyasi parti temsilcilerinin yer almadığı törenin ardından Kenan Evren'in naaşını taşıyan araç, cenaze namazının kılınacağı Ahmet Akseki Camisi'ne geldi.

7. Cumhurbaşkanı Evren'in cenazesi, Devlet Mezarlığı'nda toprağa verildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Evren'in Devlet Mezarlığı'ndaki törenine, ailesi, yakınları, eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, askeri erkan katıldı.

Törene, Cumhurbaşkanlığı'ndan katılım olmadı.

Mezarlığın girişinde askeri görevlilerce güvenlik önlemleri alındı. Basın mensuplarının mezarlığa girişine izin verilmedi.

Öte yandan Devlet Mezarlığı girişi önünde cenaze aracının gelişi beklenirken, BBP Bolu İl Başkanı olduğu öğrenilen Mahmut Alan, üzerinde 'Diktatör dediğiniz adam bile dünyaya kazık çakamadan gitti, siyaseti; hak, hakikat ve halk için yapın. İbret alalım!' yazılı pankart açtı. Alan, polisler tarafından bölgeden uzaklaştırdı.

Cenazede protesto: 'Haram olsun'

Cenaze namazını kıldıran imam, Kenan Evren için helallik isterken ortalık birden karıştı. İmamın helallik istediği sırada Cemaat güçlü şekilde 'helal olsun' dedi. Tam o anda arka taraftan iki kadın 'haram olsun' diye bağırdı. Bir anda korumalar harekete geçti ve kısa bir süreli bir arbede yaşandı. Arbede sırasında kadınlardan biri yere düşerken, diğer kadın ise 'Çocuklarımı onun yüzünden babasız büyüttüm' diye bağırdı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Siyasiler yok

Genelkurmay'daki törenin ardından naaş, Ahmet Hamdi Akseki Camii'ne getirildi. Evren için düzenlenen devlet törenine ve cenaze namazına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katılmadı. 

Törene hükümeti temsilen de kimse gelmedi. Meclis'te temsil edilen AK Parti, CHP, MHP ve HDP de törene temsilci göndermedi.

AA, DHA ve BBC Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
1
1
1
0
0
0